PENYA BOGARDE. LA PENYA DEL BARCELONISME PROLETARI

Tribuna Dirk
Bogarde. L'organ oficial de la Penya Bogarde de Premià de Mar. LA PENYA QUE MAI FALLA.
Òrgan d'expressió oficial de la Penya Bogarde, fundat l'any 2007 del segle XXI a la vila de Premià de Mar / El Maresme / Països Catalans / Univers / Tot.


dimecres, 11 de gener del 2017

ANOETA JA ÉS HISTÒRIA....GRAN ACTIVITAT DELS NOSTRES CAMBRERS RIALLERS..................EL BARÇA ES GRATA EL COS.................ROTUNDITAT I REDUNDÀNCIA BLAUGRANA

Breument direm que Anoeta ja és història. Hem guanyat i hem exhibit toc i genialitat. 0-1, tot lligat i de pet, de pet, de pet cap al triplet. Louis de Funes, ambaixador bogardià a Occitània, ens il·lustra amb els seus tres dits màgics. Al sac, lligat i seguim enfilats en la virtuositat intercontinental. Ja tindrem temps per parlar més de tot plegat. Ara som estrictament perfectes. Anem molt forts.

 

Darrera hora
Gran activitat nocturna 
dels nostres cambrers riallers. 
 Barcenas tanca el cercle
 i el Celta remata amb bala. 
Cristiano plora molt
 i el bogardisme balla sardanes. 1-2.




****************************

DARRERA HORA.
Tornen els cambrers bogardistes!
Sevilla la pilla i cau el podrit!

El Barça es grata el cos! 


Sempre ens agrada gratar el cos. De fet, sempre, ens gratem el cos. Messi, per exemple, sempre es grata el cos. Tot el bogardisme es grata el cos. 
Tot va molt bé! Ok! Oc!


No hi ha dia que passi sense que el Barça es grati el cos. De fet, el bogardisme és això: Gratar i gratar el cos i sense treva. 
Ja tenim nou càrrec per l'amic Pere Gratacòs: Dentista particular de Luís Suárez!



El Barça -sense Gratacòs- també sap guanyar i golejar-. Això mateix: Maneta atòmica, 5-0 davant del temible Las Palmas de Las Palmas. El FC Barcelona Ratafia Russet es grata el cos i n'etziba cinc de maneta i sense pietat. Messi, Arda, Aleix Vidal (sense 'Cuadras') i Suárez dental! 

Anem molt forts.

**************************************

El trident dispara sense pietat!


Comença l'espectacle de la copa de la república! La crònica més calenta del bogardisme nocturn!



Rotunditat i redundància blaugrana. Severitat correctiva del quadre d'en Lluís Enric davant d'una sucursal del Real Madrid amb seu a Bilbao. Excel·lent prestació del FC Barcelona Ratafia Russet en un matx memorable ordit de tàctica, estratègia, virtuosisme, barretina, escudella, trigonometria i capteniment. 

 
Instint de gol. Instint de perfeccionisme. Or permanent.
Hurley!


Un Barça extraordinàriament engreixat amb una bona direcció tècnica, un excel·lent estat físic, una delicada ziga-zaga a banda i banda de la gespa i, sobretot, un sentit artístic del toc de bimba i de l'espetec golejador del trident excel·lent. 


Això és el Barça i no pas allò que diuen els periodistes i els bocamolls de la tribuna.  Mireu el tribunero del barret!



Aquest Barça és un tanc dirigit a toc de flabiol i armonitzat a base d'acordions i pianoles. Això és vida. Un bon llengot al Real Madrid. Punyeta!



Aquesta és la veritable crònica del matx antològic de la nit històrica del dia onze de gener de dos mil disset. Imparables, meravellosos, incandescents i bogardistes.


Som absolutament genials. 3-1 a la sucursal madridista de Bilbao i un global esferidor de 4-3. Quatre a tres. Mostrem imatges de la darrera reunió de la junta directiva del Madrid. Patètics!


I des de Madrid estant, Florentónguez acarona el gatet i frega les boles, com sempre.


82 comentaris:

Goliat Vals Tarzan dels micos ha dit...

manduca!!!! veig Elisabeth Hurley, jobar que massisa està!

Pep Gatell ha dit...

us heu superat com mai, felicitats per la feina manois
això és millor que el crakovia
fenonemal bogarde al poder
el millor blog de tots els que es veuen a la xarxa
guapo guapo i guapo de guapura.

Joan Patateta ha dit...

Les dents s'en van de la boca de tant de riure veient aquestes imatges que sort en tinc de tenir un parell de morros com salvavides que em salven de perdre totes les peces de la dentadura, quin Barça més gran.

Astronauta Romaní Nasa Catalana ha dit...

bon partit i optimisme en tots els fronts, costava rebre el senyal del receptor però des de la base llunar els partits són vistos amb molta intensitat i et venen ganes de tornar a la terra i sentir el caliu de la penya terrícola bogarde

L'Esperit d'Esnaola ha dit...

Estic interessat en adquirir uns sostenidors nuclears com els de la senyora del video.
Ara tenim reforços a la fragata i la idea de portar els canons incorporats en la vestimenta pot ser doblement eficaç i pràctic. Sapigueu que el comandament marí de l'exercit bogardià de les Illes Medes segueix disposat i preparat per si cla actuar amb celeritat davant de qualsevol contingència bélica o de simple vigilància. Cabotatge segur, miscelanea de recursos humans i tota la fidelitat a l'ordre del bogardisme i de la causa més noble del FC Barcelona.

L'Esperit d'Esnaola

Meda Gran
Les Medes
Torroella/L'Estartit
Empordà
Catalunya
2017

Guillem el coix de les Barbados ha dit...

Quina exhibició tecnològica a la web
nivell molt alt
barça també

Ted Berrigan Fàstic Bonada ha dit...

Està bé la selecció de les imatges animades però penso que les que fan referència a la junta del Real Madrid es podrien fer d'una manera menys capciosa i demostrar que la junta del Barça és tant o pitjor que la del Madrid.
Si us esmereu en ser menys egos en sortirà guanyant la clientela i el mateix club de Bogardes, què en treieu amb la xabacaneria de posar una dona que tira petardos?
No hi ha manera de fer humorada a rajatabla, em van aconsellar de fer vigilància del que feu i començo a estar cansat

Dick Turpin Mojals de Manresa ha dit...

Bonada, ets un corcó

Bogarde, vals un colló

Conrad Canaló Stewart ha dit...

Hi ha moments amb 60 segons (seixanta) que ullant la pantalla és suficient i no cal fer cap comentari (0). El calibre d'aquest reportatge és enorme i les meves opinions alfanumèriques es queden curtes i resten (-). Per tant prefereixo dir que no afegeixo (+) el·logi ponderat al que considero una obra mestra del periodisme esportiu.

F
E
L
I
C
I
T
A
T
S


Joan Estruch ha dit...

Pistonut però molt pistonut

cesc "gorgui" fortuny ha dit...

Quan un compadre va vestit de gris i porta al costat més compadres que són mala gent ja està clar que ens trobem davant del que es coneix per Real Madrid. El compadre i els compadres de gris són com els lliris sense ma o com els sacs sense lligar i això fa encara més pedestre el compadreo de les carcasses de llauna.
Quina llauna!
La més tàctic és la sopa de mores que menja en Balmes Coll que quan mira futbol per la tele les llaunes del sotamaleter del cotxe li fan boing boing i llavores és quan els melucs de la Silvia es tornen crustacis i ja no hi ha solució ni llauna que jo pugui entendre.
Quina llauna!

Oliver El Pirino d'Ocata ha dit...

Que n'arriba a ser de maca l'Elisabeth Hurley!
Fins i tot puc imaginar l'olor que despren!
Estic totalment boig per ella!
Bogardians, reserveu-me de tant a tant, a menudo, una foto amb ella que ho agrairé amb aplaudiments i més propaganda per la penya

Gràcies macos!

Bernat Salvans oi! ha dit...

Emblassamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Emblassama! Bogardeeee!
Bogardeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!

Enblassamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

aaaa!!!!!!!!!!!!!!!!


em torno boig amb la tia dels llença torpedos sostenidors de plata!!!!!!!!!!!

Guillem el coix de les Barbados ha dit...

Sou grandisos, sou la pera atòmica!

Conrad Canaló Stewart ha dit...

Madrid imita Barça amb empat 3-3 però no serveix per res (0).
Empatar només és bo quan és útil (1)

Utilitats
Utensili
Util
U.T.I.L.

Inutil, cas Madrid, com futil.

FUTIL / inutilitat definitiva

ac ec soc lic sac cuc bac ha dit...

el bombo ha parlat i jo dic els resultats dels partits per anticipat
el barça va a la final però s'ha de retirar a causa de que el rival serà un conglomerat de bioxit de carbonu blanc que contagia virus merdosos

Joan Patateta ha dit...

"el trident dispara sense pietat"
gran frase!
gran foto!
gran dona!
Compro el concepte!

Ted Berrigan Fàstic Bonada ha dit...

Em permeteu un incís: En Gratacòs tenia raó. El que passa és que com ja és un mal costum la penya dóna la nota i mira de treure punta d'uns comentaris per fer-sel's seus i advertit al pobre poble incult de que la Penya Bogarde sempre té la raó suprema.
No es pot entrar un dia en aquest blog i trobar una mica d'humiltat, modèstia i broma una mica més treballada? O és el que us he advertit per activa i per passiva de que us heu pujat a la parra de la broma fàcil del Crakovia i del Polònia que no és altra cosa que fer la 'ola' a la Generalitat i fotre la pilota a aquest serial avorrit? A que vindrà un canvi de truita i us quedareu amb un pam de nassos quan Ada digui el sap dir i us empasseu la tonteria i aprendreu a fer riure amb una manera més eficaç que la que ara us limita el cervell replicant sense personalitat el missatge oficial de la Generalitat.

Una cosa a favor, m'agrada veure la imatge del gran simi King Kong, la resta ja està dit, que no en sabeu joder, que no en sabeu.

Anònim ha dit...

En Ted aquest segueix sense sentit de l'humor, es recrea en el fàstic i en la bonada de de l'Ada... en fi serafí. Bogarde 5 Bansai 0. Em fa pena el pobra canari aquest que s'ha de besar ell mateix amb el mirall trencat. Aprofito per fer campanya: el Bogardisme no es toca, els no-me-olvides i cadenes a lo M.A. no tenen preu ni color amb cap altre estètica kitx ni moderniste. afirmu.

penyabogarde ha dit...

El presidium suprem del bogardisme suma els seus vots al que diu "l'anònim" anterior (tot i que sabem la seva identitat i la mantindrem en un clar-obscurs anonimat).
Efectivament, el bogardisme no es toca i es mantindrà en el nomenclator. Estem oberts a denominacions suplementàries aplicades a les taules, barra o cadires del Golden Corner. Darrerament apareix en el facebook una proposta interessant: Denominar la barra de fusta del Golden Corner com "Barra Alcasser". Perfectament compatible amb la denominació intocable de Penya Bogarde aplicada a la totalitat totalitària i eterna de la nostra Penya. Compartim les afirmacions d'aquest 'conegut' anònim en relació a la caracterització que fa de la complexa personalitat del nostre toca-pilotes Ted Berrigan Fàstic Bonada. Seguim com sempre: Anem molt forts!

Anònim ha dit...

Es veritat, he oblidat de signar la meva modesta opinió. Que tot hom sàpigue que soc "El Vil Zioran" en homenatge a un dels escriptors mes positius jamas vistus. M'omple de goig saber que compartiu algunes de les meves opinions Bogardianas.

El Vil Zioran.

penyabogarde ha dit...

Zioran és Cioran, el romanès afrancesat que li donava la volta a tot amb summa habilitat i contundència verbal. Tenim 'la caiguda en el temps' editorial Anagrama. Colló de Miko:

“Mi misión es matar el tiempo y la de éste matarme a su vez. Se está bien entre asesinos.”
― Emil Cioran

“La sociedad no es una enfermedad, sino un desastre. Es un milagro estúpido que consigamos vivir en ella”
― Emil Cioran

Efetivament en Cioran era molt "vil".

MADRIDISTA MORREADOR ha dit...

BERZAS, SOIS UNA LATA QUE OS ENTIENDA RITA LA CATARATA VESTIDA DE GOLFA PRECOZ
PERO SOIS BERZAS SIN SOLUCIÓN
DESDE MI RETROVISOR VEO VEO VEO VEO
VEO UN BARCELONI-TA TOCADO Y HUNDIDO Y PRONTO ESTARÁ FUERA DE CHAMPIONS,
PERO QUE COÑO GRANDE QUE ES ZIDANA
PERO QUE BUENO JODER
PERO ¿¿¿¿POR QUÉ OS DEDICAIS A ESTO SI NO VALEIS PARA NADA????
NADA
NADA NADA


BANZAI CULEBRA
CHOCHO DE RANA
ME VOY A MORREAR

EN ESTA VIDA SOLO ME GUSTAN TRES COSAS:

EL REAL MADRID
LA PITANZA
Y EL MORREO


NO TE JODE

Bernat Salvans ha dit...

Madridizta madridizta, t'has amagat o no veus el Gol-a-Gol?

exPresidència de la Penya Bogarde ha dit...

Es pot aplicar la tesi d'en Cioran, ja que ara surt per aquí aquest pensador que pensa llamps i trons i els escriu, aplicat al Real Madrid.


“Mi misión es matar el tiempo y la de éste matarme a su vez. Se está bien entre asesinos.”
― Emil Cioran

Conrad Canaló Stewart ha dit...



Números

Lletres


CAMPIONS
1-2-3

3(TRES)

Doble (2) + 1 = triple

triplicat reunit =

TRIPLET




Joan Estruch ha dit...

jornada pistonuda

Pilar Rodri ha dit...

de petiteta en King Kong em feia por però si ara el gorila és culé, em sento com una mona de contenta

MADRIDISTA OS MANDA AL HIPÓDROMO DE LA ZARZUELA ha dit...

O SEA QUE OS SUMAIS A LA SALVAJADA DEL GRADERÍO CHILLÓN
DEL SÁNCHEZ PIZJUAN DE DONDE SALE EL ODIO Y LA FALTA DE RESPETO
HACIA LAS PERSONAS QUE JUEGAN A FUTBOL EN EL CAMPO.

O SEA QUE COMO PROCEDE EN ESTOS CASOS, EL PEÑAZO BOGARDAZO BERREA,
RELINCHA, ESCUPE, INSULTA, BLASFEMA Y HIERE A ESTE DEPORTE.

O SEA QUE ESTO ES LO QUE MÁS LES GUSTA AL PEÑAZO BOGARDAZO,
MUY BONITO, MUY TROTÓN, DE CABALLO SALADO OS QUEDA


SOIS MALEDUCADOS Y OS GUSTA

SOIS LOS CAMPEONES DE LA MALA EDUCACIÓN

PERO EL NEÓN DE COLOR ROSA SE HACE CARGO DE LAS COSAS
Y NO CESARÁ EN SU EMPEÑO HASTA QUE SE PUDRA LA CULERADA
AL VER LA TORMENTA PERFECTA DE 2017


¿QUEREIS SOPA?

¿QUEREIS SABER DE QUÉ VA A TORMENTA PERFECTA?


2017:

CRISTIANO BALÓN DE ORO
MEJOR JUGADOR THE BEST PARA CRISTIANO
LIGA REAL MADRID
COPA DEL REY REAL MADRID
CHAMPIONS, LA DOCEABA ¿A QUÉ DA VÉRTIGO? REAL MADRID

SI QUEREIS OS REGALAMOS EL CROS DE LA SAN SILVESTRE VALLECANA DE PRÓXIMA NAVIDAD Y OS REGALAMOS UNOS BOLETOS PARA APOSTAR EN EL HIPÓDROMO DE LA ZARZUELA


JUAS JUAS

Astronauta Romaní Nasa Catalana ha dit...

Quan he llegit el madridista que ens regala una butlleta del hipódromo de la Zarzuela he pensat en el Escorial, el Bernabeu, el Valle de los Caidos, el No-Do, el Caudillo y la plaza de Oriente.

El Madridista ens convida al seu Fatxa World però jo abans em quedo a la meva base llunar i li dic.... Oblida't de mi.

Visca el Barça, que també es veu amb la parabòlica del bar restaurant de la base llunar.

Esclop Romesco Sklop ha dit...

Si és per ser parella de la Elisabeth Hurley estic disposat a ser burru i lleig, i em faig Austin Powers

Anònim ha dit...

De pet cap al triplet !!! El pobret bansai i el seu mirall li ve a pel un altra d'en Cioran: "En las cimas de la desesperacion" , que es on està ara el peladet aquet. Potser s'auria d'habilitar la nominació de "Recò Bansai" al lloc mes trist del Golden Corner, nusé.
El Vil Zioran.

Nnico Nubiola (NN*) ha dit...

guten Morgen
guten Tag
grüß Gott, a la prussiana

El fred augmenta i el bungalow mostra signes de debilitat per les escletxes, però els meus peus reben la propulsió de les cames i aquestes extremitats fan via metre a metre fins arribar al vehicle i el vehicle es desplaça amb un cop de clau al clausor de manera supina i directament orientada cap al cilindre groc amb ranura. Entenc que el resultat del FC Barcelona és potable com l'aigua de Vichy, pero m'agrada més sense gas. També puc entendre que el resultat del Real Madrid mereix cava en copa però ja he dit que el gas m'horroritza. De fet trovo imbècil posar gas o provocar bombolles en qualsevol tipus de beguda. Provoca picor i corres el risc de riure i com és sabut el riure és una manifestació supina d'imbecilitat, encara que també he advertit del riure innocent provocat per picors, el que no es pot fer és que sabent el risc de picor ens dediquem a beure aigua amb gas o cava. Mireu que us dic: El cava és un vi imbècil

Conrad Canaló Stewart ha dit...

avisa Nico Nubiola que si vas a veure la penya també hi aniré (+) i sumarem dues (2) visites. Tes, visi.

Cesc Gorgui Fortuny ha dit...

Una cap de setmana futbolistic formidable que reclama la meva IMPORTANTÍSSIMA opinió, ja sé que us fa por o vergonya de demanar la meva opinió personal, però jo soc generós i aquí us la garlo.
Futbol gros de gran i bo el del Barça magnètic com un tanc que marca de cinc i deixa les coses a on s'han de deixar i la madrilenyada cau en barrila per excés de xuleria i ara vé el millor, jo Cesc Francesc Gorgui de Gorgues Fortuny de les Fortunes de molt lluny, estic amb ganes de balena de veure en persona a tots vosaltres ara que s'anuncia la presencia carnal de Konrad Canaló i NN el dels imbècils

comuniqueu a tots els humans el dia de la gran trobada

Conrad Canaló Stewart ha dit...

Cesc, m'agrada (+) positivament (+) el que dius.
El detall de posar una K en el meu nom em fa molt internacional
(inter-nacional, inter-partis, inter-ruptor, inter-essant, inter-planetari)
Ara ho veig klar: Cesck

cesk = cska de moscú

moscú = masculí de mosca

La Junta de la Penya Bogarde ha dit...

Llegim coses molt importants:
NNICO s'acosta a la nostra seu.
Conrad Canaló, també.
Haurem d'anar al sastre per fer-nos un frac a mida!
Us esperem.

La Junta

MADRIDISTA REPARTE CONSEJOS ha dit...



REPARTO DE CONSEJOS DE UN SERVIDOR AMIGO VUESTRO:

OS RECUERDO A VOSOTROS Y A LOS SEVILLISTA QUE EL REAL MADRID TIENE EL LUJO DE IR POR LA VIDA CON PARTIDO DE MENOS Y ESO OS DEJA ZUMBADOS DEL CAPIROTE

ADVIERTO A LO GRANDE: NO SE QUE TEJEMANEJE OS LLEVAIS ENTRE BERZAS ENFERMAS, PERO+
ESTE BABOSEO ENTRE CONRADI-TO Y GORGUI-TO SE ME ANTOJA MARIQUITA

VEO VEO A OTRO QUE ME INSULTA SIN CONTEMPLACIONES VILI-TO SE LLAMA Y PASO DE ENTRAR EN SU JUEGO.

VEO VEO UN ASTRONAUTA QUE SUEÑA CON EL BARCELONI-TA DESDE NO SE QUE LECHES DE LUNA DE ASTRACÁN PERDIDA EN EL FIRMAMENTO. NI CASO.

SOLO DIGO ESTO Y ME QUEDO COMO UN BOMBÓN SIN MORDER

PARA INSULTAR YA ESTAIS VOSOTROS

BANZAI CULEBRA

MADRIDISTA ADVIERTE ha dit...



ME OLVIDABA DE BERNARDI-TO SALVANSI-TO QUE ME INSULTA Y YO NO LO HAGO.
SOY EJEMPLAR Y NO ENTRO EN VUESTRO JUEGO DE INSULTOS.
PARA BERNARDO YA ESTÁ SCHUSTER QUE SUPO HACER LAS MALETAS DE BARCELONI-TA Y BRILLÓ SU CABELLERA RUBIA VESTIDO DE BLANCO

Dick Turpin Mojals de Manresa ha dit...

Algú em pot explicar el sentit dels tres camareros que riuen? Ho trobo polivalent

cesc "gorgui" fortuny ha dit...

per si les mosques,jo que em dic:
Cesc Francesc Gorgui de Gorgues Fortuny de les Fortunes de molt lluny,
Informo i dic que estic amb ganes de balena de veure en persona a tots vosaltres ara que s'anuncia la presencia carnal de Konrad Canaló i NN el dels imbècils
Feu això i comuniqueu a tots els humans el dia de la gran trobada per si les mosques.

Ted Berrigan Fàstic Bonada ha dit...

Està bé fer com una ironia de voda i intentar la broma però trobo una mica justet basar-ho tot en atacar sense massa gràcia a l'adversari que per més i.n.r.i el convertiu en enemic com so això fos la guerra, aquest punt detall és el més tomba per terra la penya que es suposa la més no sé quantes coses de bona del món i això us perd sense remei, com quan abuseu de a política per no tenir aquell punt d'inspiració que necessita la comèdia i l'humor fet amb art, també veig que no hi ha manera de que abandoneu el tam tam que us marca la TV3 i els oficials que imposen un sol pensament com una xapa repetida a cops de tam tam; no sé si m'explico o si em voleu entendre, vinga que encara sou a temps de prosperar amb un bri d'intel·ligència i honestetat que no aquest garbuix de Cracòvia en més dolent

Conrad Canaló Stewart ha dit...

TBFB
Tediós (avorrit)
Bocamoll (xerraire)
Fantasmal (llençol)
Boxador (que pica cops)

TBFB
et fas dir Ted,
tens una panxa amb piga (barriga-berruga),
et dius fàstic i amb raó,
per molt bonada que digui és malada (mal, malalta, malament.

Qui et paga?

marga bosch i el seu verb ha dit...

Passeu per Mataró Tur Cafè, a la riera costat ajuntament i serà millor per celebrar gols amb gent bonica que no crida i que es convida entre si mateixa.

marga bosch i el seu verb ha dit...

Mataró és una ciutat catalana situada al litoral mediterrani. És la capital i la ciutat més gran de la comarca del Maresme. És a uns 30 quilòmetres al nord de la ciutat de Barcelona. Des d'aquesta localitat va sortir el primer tren de la península Ibèrica, amb el recorregut Mataró-Barcelona, el 1848.

marga bosch i el seu verb ha dit...



Us vull culturitzar i anireu més segurs per la vida, doneu les gràcies per cuidar de la vostra cultura i sense demanar res a canvi us explico això de Mataró.

La ciutat de Mataró té el seu origen a l'època romana, quan es va fundar Iluro.[3] S'han trobat nombroses restes arqueològiques de la vila romana, sobretot al nucli antic de la ciutat, on s'han descobert fonaments de les cases romanes i zones de clavegueram. La via romana més antiga documentada epigràficament a la península és la que enllaçava els poblats d'Iluro i el d'Ausa, construïda entre el 120 aC i el 110 aC.[4] Al barri del Pla d'en Boet es conserven les restes de la Vil·la Torre Llauder, de finals del segle I aC, que quedava fora de les muralles de l'antiga Iluro.

L'aspiració contínua de desfer-se de la jurisdicció feudal, al segle XVI, va fer crear una defensa permanent de la vila per a la seguretat dels seus habitants. L'any 1480 el rei Ferran el Catòlic va atorgar el privilegi d'incorporar-se definitivament a la Corona, que representava també la formació definitiva del municipi de Mataró. Durant el segle XVI va quedar enllestida la muralla.

Al segle XVI, Mataró era una petita vila edificada al voltant de l'església de Santa Maria i de la Plaça Gran. El seu important i progressiu creixement econòmic i demogràfic va fer necessari i a la vegada possible la construcció d'una segona muralla i la incorporació de nous espais urbans.

marga bosch i el seu verb ha dit...



Mireu que us puc dir de les muralles de Mataró, senyal de ciutat,


Les Muralles de Mataró, construïdes entre 1569 i 1600 van ser projecte de l'enginyer reial Jorge de Setara. Es poden veure trams de la muralla actualment al carrer Muralla dels Genovesos (recentment restaurada), al carrer Muralla D'en Titus i per sobre del Camí Ral. També queden les restes d'una torre de la muralla al pati d'un edifici privat al carrer Hospital.

El projecte d'emmurallament de la vila es va prolongar més de trenta anys a causa de l'escassetat econòmica i les disputes sobre el traçat d'aquesta.

La muralla disposava de 7 portals i accessos, el més destacat era el de Barcelona (actual carrer Barcelona amb plaça Santa Anna), del qual es reprodueixen els escuts del principat, de Mataró i de Barcelona. Els escuts originals actualment figuren sobre la cel·la dedicada a Sant Sebastià. Del portal de Valldeix encara es pot percebre la silueta a l'encreuament entre els carrers de La Coma i de Sant Francesc d'Assís. Els altres portals eren els d'Argentona, Cabrera, Sant Josep, Sant Feliu, el Pou de la Sínia i la Penya d'en Roig o Portalet.

marga bosch i el seu verb ha dit...



Ja seguiré donant-vos cultura i segur que si em seguiu hi guanyareu molt.

Atentament

Marga

Joan Patateta ha dit...

Et guanyes la vida fent de guia turística, Margarita?
Si vols et faig una guia del Masnou amb una ruta pecadora plena de bars de mala reputació i escric la història del Casino amb pels i senyals.

vampir Bayo EXORCISTA I FAKIRISTIC Prados†๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑† ha dit...

Xuclant sang bona xuclarem triplet
๑۩۞۩๑†
๑۩۞۩๑†
fem un exorcisme?
Jo estic disponible a preu fix: 100 euros per sessió.
No fallo mai.
Preferiu un exorcisme CR7?
O un exorcisme Pepe?
Voleu el catàleg de serveis Bayo S.L.?
Fakirisme, vampirisme i exorcisme, un per un o tot en el mateix pack.


๑۩۞۩๑† ๑۩۞۩๑† ๑۩۞۩๑†
EXORCISMES BAYO SL Vallvidrera

nNico Nnubiola ÖBS! ha dit...

guten Morgen, guten Tag, grüß Gott, a la prussiana

Glaç a les mans, dificultat d'accés al cilindre i aquesta tarda zas lliscant ranura avall. Obrireu el volum amb escrupulosa delicadesa, aviso a tots vostès amb bala: fràgil.

Soc conscient que vostès estaran contents, aviso amb bala: una riallada inútil pot esquerdar l'andròmina i tururut violes.

La gran alegria que els proporcionarà aquest element sorpresa, no s'ha de confondre amb la bretolada dels espectacles humorístics banals i terminals. Vostès estalviaran qualsevol tipus de rialla, ni que sigui sense intenció i per efecte natural. Si vostès han de celebrar la situació ho trobaré justificat però de cap de les supines maneres ho hauran de fer amb begudes carbòniques, escumoses o d'efete grrr grrr a la gola. Mantinguin la gola seca o humida i facin el favor d'evitar a totes totes la terrible imbecilitat de la rialla inesperada.

Consigna: En Temps arriba a temps. En Friedrich porta abric.

NN Danke i sempre öbs!

Bernat Salvans ha dit...

Flipamenta total, no entenc res però mola un colló de mico
cada dia està tot més clar i el món està perdut
sort que tenim la Penya Bogarde
tataxin!

La Junta de la Penya Bogarde ha dit...



Nico, seguirem els teus consells

Bernat, gràcies per la teva confiança

Marga, un dia t'enviarem la història de la ciutat de Premià de Mar

Dick Turpin, els cambrers riallers formen part de la nostra secció de seguiment de l'adversari blanc. Riuen però no passa res, ho diem pensant en les teories del nostre amic Nico.


Ara toca Anoeta. Bones neus.

Artiach (La Llagosta) ha dit...

dijous us concentreu a la seu per veure el partit de copa?
m'ho puc combinar per venir, per raons de feina a la tarda estic a Malgrat de Mar i em va de pas per tornar a la nit a casa

fan sopar?

penyabogarde ha dit...

Artiach, sense por, vine, ens coneixerem i podras sopar un entrepa. Yupi!

Syd Barretina (sad, sed, syd, sod i sud) ha dit...

madridista banzai, com va tot? hola maco!

Ted Berrigan Fàstic Bonada ha dit...

No és millor esperar a veure com li va al Barça a Anoeta abans de fer aquesta broma fàcil? Consell d'amic. O es tracta de fer la enèssima imitació del Crakòvia humor oficial de la generalitat? Pena més que gràcia.

Laura Llompart ha dit...

Preferesc Madriditsta Banzay per sincer que Ted Berrigan's per cinisme.
Fred i neu a Bunyola, nins! Serra Tramuntana més o manco com Pirineu

Tarzan Goliat Valls EQUIPÀS OCATA ha dit...

Espero amb il·lusió les declaracions del Madridista de les lletres majúscules

Mantis Forner AMPOSTA ha dit...

Madrid se quema
se quema Madrid
Madrid se quema
se quema Madrid
Bogarde és lo més gran del món!

Guillem el coix de les Barbados ha dit...

Berrigan tocacollons integral i més avorrit que una mosca en el desert

MADRIDISTA OS PONE DE LOS NERVIOS ha dit...

POBRE CELTA, LO VAMOS A APEAR DE LA COPA A DOMICILIO PERO A LO GRANDE.
CUANDO EL REAL MADRID REMONTA, REMONTA TANTO QUE AUSTA.
PORRA SEGURA. CELTA 0 REAL MADRID 5 CON HAT TRIK DE CR7.

BABEANDO SAPOS SOIS PURA INFECCIÓN DE CODORNIZ SIN SUPURAR HERIDA.

BOBOS, INSULTANDO NO SE VA A NINGUNA PARTE.

11 COPAS DE EUROPA OS SALUDAN, DE RODILLAS TODOS, BOBOS, DE RODILLAS.


Pep Gatell ha dit...

Hom no insulta però escriu BABEANDO SAPOS SOIS PURA INFECCIÓN DE CODORNIZ SIN SUPURAR HERIDA. Hom perd els papers però escriu BOBOS, INSULTANDO NO SE VA A NINGUNA PARTE.
Hom perd però no ho diu. Tothom ho sap que el Madrid és un desastre humà.
Hom diu perdiu perdiu!

Conrad Canaló Stewart ha dit...

Estic amb Gatell que és un Gat i un gatillo (en català) i fa punteria.
Fer punteria és puntuar i qui suma punts (+) és el Barça i qui en perd és
el Madrid (-). Si Gatell és el Gat d'Ell, també és el gatell de la punteria i el gat d'aixecar rodes, les rodes punxades que infla en Messi i sumen punts (+) i guanyen.
El Madrid perd punts (-) a la lliga i perd partits a la copa (-).
Restar és perdre (-). Sumar és guanyar (+).
Gats, gatells, gats d'ell, gat d'ell.
G.A.T.E.L.L.
SUMELL
(+)
Soc el vostre catedràtic i el d'ell, d'en Gatell.

Conrad Canaló Stewart ha dit...

BANZAI
=
Bretol
Arnic
Negatiu
Zapizot
Acabat i
Impresentable

cesc "gorgui" fortuny ha dit...

Sabeu com es diu Certament en xinès?
Celtament!
Clar que les sironesetenques tenen cames de blat madur i van de pindola directament a la mandanga dels cetrins i llavorens arriba en Belleti i els sega les cames sense fer mal. Jo soc molt de Belleti amb aquell nasarró de pintor i les mans de gorreta d'astracà per passar el fred amb bona factura sense nafres que casquen la pell.

Celtament us ho dic, celtament, amb bifront de dos caps, au a beure anís.

Albert Colmenero ha dit...

Gràcies Eduard, tenies raó, aquest blog és per llepar-se els dits, saludo a tothom des de Reus.

Albert Colmenero

Arnau Xarrampió ha dit...

Com va tot? Jo bé, una mica enyorat des de Suïssa però seguint les aventures de la Penya Bogarde i esperant la tornada a casa. Esteu fets uns sagassos amb la web, alegreu el dia que és un plaer, seguiu forts com el Barça, cap braç a torcer.
Records a tot el bogardisme.

Albert Sinderes ha dit...

Petúnies, petúnies

Anònim ha dit...

El Madris segueix en la seva línea de fomentar esports dins del deu club. Al rugbista Pepe, i al de balonmano Ramos, ara se li afgeig el nadador en piscina no-olímpica Cristianu.. es molt bona idea i cal aplaudir-los, aquesta multiculturalitat esportiva encara no rendeix del tot però temps al temps, fa 3 anys si que el nadador va puntuar amb el Celta. Per cer genial lo de Celtament !!! em trec el gorru del bronx.
El Vil Zioran.

EL ESCROTO PERFUMADO DE UN SERVIDOR, EL MADRIDISTA ha dit...


TRENGO LA ZORRA SENSACIÓN
DE QUE LA JORNADA COPERA
SE ACABA CON UN ESCANDALOSO
RESULTADO DE REAL SOCIEDAD 3 BARCELONI-TA 0
ME PARTO EL ANO
CON LA PRESIÓN QUE ESCUPE EL ESCROTO,
EL RIÑÓN, EL PANCREAS Y EL HÍGADO,
TODO BIEN ATADO Y PROPULSADO HACIA EL INTERIOR
DE LA TAZA DEL RETRETE AZULGRANA QUE ME COMPRÉ EN IKEA.

NO TE JODE, JO JO JO
SOY LIMPIO Y EDUCADO
SOY EL CAMPOEÓN DE SAIGÓN

HASTA LUEGO LUCAS

JO JO JO

BANZAI CULEBRA

Marc Sintes (Granollers) ha dit...

quin grolleria més espantosa, quina llengua més bruta!
Madridista, estas molt malament, diria que estas fet un monstre.

Joan Patateta ha dit...

madridista has fallat del tot, el barça la clava al castell d'Anoeta

ja veus nen.

penyabogarde ha dit...

No sabem el motiu però passa que l'afició basca tracta molt malament al Barça i és més condescendent amb el Real Madrid. Concert econòmic? Enveja processal? O directament espanyolisme amb txapela. Val per Anoeta i per San Mames.

MADRIDISTA MORREADOR ha dit...


REAL MADRID 2 MALAGUI-TA 1

A LA CHITA CALLANDO QUE EL REAL MADRID SUMA PUNTOS Y TIENE UN PARTIDO MENOS
JA JA JA
SI EL REAL DICEN QUE ESTÁ EN HORAS BAJAS, ME PARTO EL ANO DE RISA,
LIDERANDO EL CAMPEONATO CON PUNTOS EN LA RECÁMARA
PREPARADOS PARA DOBLEGAR AL CELTI-TA A DOMICILIO
AGUARDANDO LA PILTRAFA DEL NÁPOLES PARA SACAR PECHO LOBO HACIA LA DOCEABA 12 12 12

ANTE ESTO, ME QUEDA UNA PITANZA DE MARISCO A LO BESTIA
UN MORREO DESENFRENADO
Y UNOS PEDOS AROMÁTICOS EN TODA VUESTRA MALEDUCADA CARA

BANZAI CULEBRA
ESCROTO CALABOZO
SABOR A LENTEJA


Nnico Nubiola (NN*) ha dit...



Öbs! Morgen Gris!

Res a dir d'en Friedrich Temps?

Jugueu a fet i amagar?

Riure és d'imbècils i enfadar-se és humà.

Us ofereixo la possibilitat de creixer al costat d'en Temps.

Problemes del servei de correu a causa de la pluja?

El vent fa volar papers?

La grip?


Masses interrogants a taula.


Semi Danke.


NN

Los rulos de Valderrama y los pelos de Higuita ha dit...

¡¡¡¡menuda Web!!!!

Ted Berrigan Fàstic Bonada ha dit...

i si deixeu de mentir?

MADRIDISTA OS PONE DE LOS NERVIOS ha dit...

YA NO SE SALVA NADA DE ESTE BLOGUI-TO CUCHITRILERO
CALLO POR HOY QUE PREFIERO COMER CALLOS
ADIÓS BOBOS

gorgorito gorgolero ha dit...

calla Bobada, Bonada, calla.
calla madridista, calla.

Guillem el coix de les Barbados ha dit...

Pobres "callos" dins d'una panxa putrefacta del que ens diu "bobos"

Joan Farregarde ha dit...

el barça goleja i molesta molt al centre