PENYA BOGARDE. LA PENYA DEL BARCELONISME PROLETARI

Tribuna Dirk
Bogarde. L'organ oficial de la Penya Bogarde de Premià de Mar. LA PENYA QUE MAI FALLA.
Òrgan d'expressió oficial de la Penya Bogarde, fundat l'any 2007 del segle XXI a la vila de Premià de Mar / El Maresme / Països Catalans / Univers / Tot.


dimarts, 25 d’agost del 2020

ESTAT D'EXCEPCIÓ I FOC NOU: BOGARDISME MASSAGRAN!

Bones!
 
Enmig dels esperpents que ens acompanyen en aquests dies d'ensurts i disbarats. Enmig del calvari del nucli dirigent del club. Enmig del desconcert de la massa social i simpatitzant... Ens arriba una obra d'art realitzada amb cura, dedicació, sentit i sensibilitat. L'artista R77, conegut també per Ramonet Setanta Set, conegut també com a Ray Martino, conegut també com "l'home que sempre l'encerta", ens ofereix un treball magistral que ens vol apropar al caliu i el sentit del concepte "bogardisme". Per molta calor i xafogor que ens toqui suportar, el missatge és prou clar: Foc Nou! L'artista premianenc ens recorda la raó de ser de la PENYA BOGARDE i des d'aquest blog li donem les gràcies més sinceres. Aquesta és la seva aportació, som-hi, penya!





Comunicat de la redacció 

del blog de la Penya Bogarde. 


a) Davant de l'increment de novetats, "nobitats" i d'afers indescriptibles, aquest blog romandrà en estat d'excepció reflexiva i oberta als suggeriments dels socis i simpatitzants. 

b) No tenim els coneixements bàsics en economia, tècnica esportiva, management d'empreses, marquèting i resolució de conflictes. No ens veiem en cor de pontificar, ni tampoc de reblar el clau solucionador.

c) Tot el que s'esdevé en el món del FC Barcelona ultrapassa els parametres de la lògica, el sentit comú, la sensatesa i el seny enrauxat (o de la rauxa assenyada). Per la qual cosa, acordem d'animar a la concurrència a dir la seva i aportar idees, solucions o mandangues tècnico-administratives relacionades amb el desenllaç de la Xampions, el COVID19, la mascota del Cobi olímpic, el factor Nobita, l'arribada d'en Koeman, el burofax de Messi, l'entorn de la Llum de Gas, l'eterna promesa arabesca de Xavi o la situació político-sanitària internacional.

d) Els membres de la redacció ens declarem estrictament bogardistes i assumim el difícil paper d'administrar l'olla de cols i grills que protagonitzem aquells qui formem part de la nostra penya. 

e) Els dispositius telemàtics (whatsapp, facebook i blogspot) del bogardisme tendeixen a simplificar i reduïr l'enorme potencial del bogardisme com a sistema de vida, de joc, de relació i de comunió. L'estirabot, la ziga-zaga i el calfred han esdevingut els signes determinants del barcelonisme i fou justament el bogardisme allò que va aportar aire fresc a la follia para-esportiva. 

f) D'institucions de base popular com la PENYA BOGARDE en dependrà el retorn al football de sempre, lluny de les línies generals del deliri que presideix el vell esport de la bimba. 

g) Com sempre, doncs, amb Joan Gamper, a pinyó fix i cap a la derrota final. Bogardisme o mort.

 

Molforts!

Massagrans!

Geniols!

...I puntu!


193 comentaris:

MADRIDISTA BANZAI ACOJONANTE ha dit...

SOIS EL HAZMEREIR DEL GLOBO TERRESTRE. ME PARTO EL ANO VIENDO VUESTRO OCASO.

MAÑANA EL MUNDO AMANECERA BLANCO PARA SIEMPRE.

BANZAI PEDO.

Maria Josep Rierol Altamirada ha dit...

Comenceu per fer neteja a casa expulsant Hard i ja en parlarem.

Mat Cluny ha dit...

Mil consells donats i la penya acull el major insultador del planeta i supera Banzai. Si voleu tornar als origens us toca renegar del Harmod infecte i en surt de paripongo.

Cesc Gorgui Fortuny ha dit...

felicitats per aquest comunicat i per aquesta web resistent

Artiach La Llagosta ha dit...

ben escrit bogardes

esclop Sklop Romesco De Bordils ha dit...

respecte per Koeman i Cruyff

Observatori No Frontier MIRILLA ha dit...

Ke foties Hard ahir a Pirates Psicho Anxova paliqueando contra Messi?
Pillat pillety Sodoma Gomorra.
Per molta Mask que portis al morro Hard Mona se queda.

Fraganty
Fracassety
Virolla

Sigue sigue

Soflamando bilis

Nosaltres Kodackrome Premium
res de mobil, photo press autentica.


Nos vemos en la Rue

Pau Radar ha dit...

La Rue del Percebe, capo Mirilla, per ser exactes.

La Rue di capo di tutti capi, la Rue di hardi
di tutti harddi


esta de sort ke no hi ha presencia a baretos


el nuevo rico del Pisco Sauer

el pavo lentejuelas

movida al psycho anxova


no posa peu al lloc habitual


Ginyat !!!!!!!

Observatori No Frontier MIRILLA ha dit...

adjectiu perfectissim. Es un putu GINYAT. Envalentonat darrere The Mask a birrear a Pirates Psycho Anxova. Ginyat Hard... Cuñaoooooooo!

Nico P C R Nubiola Hola ha dit...

Morgen

Mascareta
Mans
Distancia


Danke

Astrid Barriada ha dit...

calla doktorr facundo! preocupat de Hard que infecta mes

Nico P C R Nubiola Hola ha dit...

descansi Herr Astrid

Maria Josep Rierol Altamirada ha dit...

Decepcio integral de veure un doctor al servei del hardisme mes enxaronat. Fas basarda Nico.

Francesc ha dit...

Hard ha fracassat i no cal premer el botonet nuclear

ex president Penya ha dit...

Visca Ansu Fati i Nico Nubiola!!!

Sklop Romesco de Bordils ha dit...

Koeman My Love

Hard mod ha dit...

Que mes voldries guarra. A exigir al corte ingles, a veure si et tornen els cales , estúpida. Tu aquí no tens res a dir i res a parlar , prepotent de merda .

Hard mod ha dit...

Tu que parles mitja tifa, torna al
Famer d’on hagis sortit , fastigós .

Hard mod ha dit...

Esperar que em mengessis la polla imbècil . Els Morts de gana a com tu necessiteu aliment abundant . Kodakpolles.

Hard mod ha dit...

L’altre anormal de baba penjant. Si es que feu un pom de rosetes que ni al mercat de la flor . Pavo , payo del micolor. Destenyit mental.

Hard mod ha dit...

Pakito ... au ves a buscar paper higiènic que això teu es cagar-la inomplor1hontotbfe merda i no la depuradora del Besòs . Pakorro.

Hard mod ha dit...

Als Merda seques de sempre , he fet unes vacances de collons . Au a mamar-la Que us heu hagut de quedar a casa , pisco sour mon amour. Muhahahahah
berrigan nen , mata’t a Vichy com et mates a palles. Au i somnia en mam i meuques .muhahahahah

Francesc ha dit...

Hard presenta el seu cataleg de les mil desbarrades. Ha passat les vacances a la planta de compostatge del Valles i ha sortit pitjor de quan hi va entrar. El webmaster es complice del Hard mentre mantingui la seva brossa escrita

Astrid Barriada ha dit...

Hard pessim, ni les vacances et curen que has fet tropecientos missatges a veure quin nes borde per escarnir els que no som com tu i que som la majoria de la poplacio.

Para d'una vegada per sempre

Boca bruta sangonera

Albert Solans / Cabrils ha dit...

Encara sou a temps de desinfectar la web a cada pas de Hart i de posar-li morrió sanitari per callar la seva boca soflamant de guixera i traca xicotera

Artiach La Llagosta ha dit...

Vull dir que Messi em mereix respecte per tot el que ens ha donat pero que m'ha caigut del pedestal veient com manega la seva fugida en una fuga estil Juan Carlos I de Borbon.

esclop Sklop Romesco De Bordils ha dit...

quan ara veig a Messi penso que l'han fet lobotomia i em costa veure el Leo estimat de sempre. Bartu es incompetent pero el nou Messi es indecent. La tropa del Pistraus Bordils estem que ens puja la verola salmonela en veure aquest Messi convertit en un Cristiano Ronaldo. Acabara com Maradona, mama por

ex president Penya ha dit...

tot al dret del mon a que Messi marxi. Tot el dret del mon a que ens caguem en la directiva. Tot el dret del mon a dir que l'aficio no ens mereixem aquesta directiva. Tot el dret del mon a dir que tampoc ens mereixem la manera de fer de Messi i el seu entorn en aquest comiat macabre. Tot el dret del mon a dir que hi han sentiments que no entenen de calers. Ara foc nou.

Apolo aquella nit ha dit...

Jo estic enamorat de Messi i ara m'abandona per estimar un altre. Es comprensible que estigui trist o m'he de passar al club amb que Messi es vol casar? Hi ha gent blaugrana que prefereixen Messi que el FCB i jo trio amor per FCB i per l'Olot

Ted Berrigan Fastic Bonada ha dit...

Jo me las piro amb Messi a on sigui i em fot la barrila de dir que Bartomeu em fa deixar de ser barcelonista. Messi es el futbol i es intocable, per mi primer el futbol i seguire Messi de per vida

Apolo aquella nit ha dit...

Quan Messi es retiri del futbol s'enten que el senyor Ted Berrigan es retirara de la vida? es la meva conclusio llegint el seu pirulero conentari

Ted Berrigan Fastic Bonada ha dit...

Apolo, jo faig la vida que vull i tu ataques com Viriatillo Hard

mariona talavera ha dit...

jo em cago en Nobita i em cago en els que manipulen Messi com una joguina. Millor que mirem el que proposa el nostre Koeman i fem bugada.

Albert Solans / Cabrils ha dit...

Si la marxa de Messi serveix per que marxi Ted Berrigante del Fastic i de la Bonaderia... visca tots fora!

Albert Solans / Cabrils ha dit...

Berriganny i Harty lo mismo pero de lado

Javi Lidón Mingorance EL CLOT BARNA ha dit...

Buenas tardes amigos

Regreso de un viaje de vacaciones harto caluroso. La temperatura en Castellón de la Plana me ha resultado difícil de bregar pero por las noches gozaba de una fresca habitación y del lógico descanso tras las rutinas del deporte facilón, la buena mesa y el trato agradable de mis amigos de Castellón.

Vuelvo, regreso, reincido y saludo a todas mis amistades. Primero a las ya consolidadas como Maria Josep pese a no asistir al encuentro de El Clot pero atenta a mis mensajes, a Astrid, a Francesc, a Marga y a Mat Cluny. A todos ellos un abrazo.

Mis amistades pugnan en su aglore pero me tiene a su lado. Sigo a la vera de este blog, mis visitas a otros blogs son interesantes pero salvo en uno de ex-alumnos de academia, en ningún otro espacio como este ha labrado amistades como las que refiero.

Ahora me propongo visitar Premià de Mar tras los informes esperanzadores de Francesc.
Hard y yo nos debemos unas cervezas, una charlas y un compadreo.

Me sabe raro lo de Messi pero soy de los que creen que desde Maradona nadie ha superado el arte del balón.

Nos vemos muy pero que muy pronto.



Javi

Mat Cluny ha dit...

Amigo Javi

Hola Hola soy el niño de la bola

Bromas aparte, me apunto a tu cacería amistosa por las tierras del Maresme.

Mat

Albert Solans / Cabrils ha dit...

Mat, cuida la llengua catalana

Hard mod ha dit...

Benvingiuts al blog d'on es en javi mingarrancia wally.... stupendo.

Astrid , fots molta pena... quins comentaris de baix nivell i mal to. ens veurem obligats a demanar a Bill Gates que t'esborri del mon virtual. BGates@microsoft.com. Fet.

Tenim sparring nou,un tal albert ... ni bon dia ha dit que ja entra opinant sobre servidora.... albertet, amb carinyo o no ... descansa. Au al raconet de pensar a veure si s'obra un miracle.
Pel que sembla la morralla podemita perroflautista del blog s'ha hagut d'amagar davant l'embat republicà que els ha agafat de repent, s'els haura obturat la mirtilla i espatllat el Radar, Muhahahahahahaha.

Francesc encara viu en la il.lusió de pensar de que si entra al blog a desbarrar de servidora , acabara mullant amb astrid o maripepi ... en fi , el sahara semblaria un oceà al costat de tan impensable oportunitat. Pakito , te la seguiràs pelant.

Tema Messi, ja s'ha dit tot el que calia dir. i puntu.
Tema GamperT, som-hi i puntu, també.



Ted Berrigan Fastic Bonada ha dit...

Hard Dracula, Denotes un pessigolleig cerebral que els mortals anomenem GELOSIA.

Calla babau que ara jacet dono per perdut i beu birra artesana i estalvia per anar a Sumatra s fer companyia al Pere Letort... pillat eh?

Ted Berrigan Fastic Bonada ha dit...

entens? pilles? Amb Pere Letort com quan pentinaves grenyes al Saltimbanqui remenant culet amb el teu Bruce the Boss. Wauuuu pillats els dies del Saltim, el tram previ al Viriato

Hard mod ha dit...

Pilladissim, i encara afegiriem un: molt pillat, estàs més pillat de la bola que el okis okis de miralletes flow fajardo, nat de la bola on fire, palmereta radio gladys i medio pollo cuarto gramo, farlopina y secante, me la meto toa por la patria, o por la napia que ja no saps on tens una cosa o altra.
Au passa a centre de rehabilitació i menys gelosies ni enravanades, bocamoll, que ni encertes ni et pilles un cromuT. De tram en tram viriato o de gram en gram escolapio. Que pesadet i que bronques, nen.

Hard mod ha dit...

Anònim Albert Solans / Cabrils ha dit...
Mat, cuida la llengua catalana

Muhahaha ara t'enteres que estas de part de la OJE ... llirista.

marga bosch i el seu verb ha dit...

Hard, hardcamal. Miro que no has canviat un gram, de mal en pitjor en forma orangutana. President del gremi plantador, no de plantes sinó de persones humanes. Ja no tens solució.

Antoni Segarra (Arenys de Mar) ha dit...

no s'enten la vara de mesurar dels que planten i desplanten i dels que no volen ser plantats i dels que si que ho volen ser.

Jo per curar la salut opto a destajo per Marga i aixo va quedar clar al cafè de la Muralla ja que almenys hi ha tres tipus de bogardes i soc lliure de triar els que són creïbles

Conrad Canaló Stewart ha dit...

Això del foc nou em sembla molt ben triat i molt ben dit



B + E + Accent a la lletra E

Javi Lidón Mingorance el de EL CLOT ha dit...

Me encanta el verbazo verbigraciano de mi estimadísimo amigo Hard-Mod.
Acesorado como estoy, gracias Marga, gracias Francesc, ahora ya debo hacer de mi presencia algo palpable, diáfono y tangible. A la primera de vuestras quedadas ante el televisor me apunto y entablamos las mejores chances de las amistades gigantes.

lo nuestro será de rechupete

¡¡¡¡¡ Amigos para siempre !!!!!

Sois mi blog de blogspot favorito

empatía a raudales y gente de buen trato


¡¡¡¡ Esto es solo el principio, el comienzo y el inicio !!!!!

El Clot i la Maresma van de la mano.

Conrad Canaló Stewart ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Conrad Canaló Stewart ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Conrad Canaló Stewart ha dit...

Messi =
+ si

Menyssi =
- si

Messi =
No

Bartomeu no és meu

Ni Messi
Ni Barto(seu)


Jo soc més (+)
que ells dos (2)


Jo soc Conrad Canaló.

PAU RADAR Pursang la moto meva que jo soc Adrià ha dit...

Conrad estas més acabat que el PDCAT
Calla i deixa de fer bromes xorres
ets de la kolla del Hard i canta ALMEJA

Conrad Canaló Stewart ha dit...

No crec en qui no sap
sumar
restar
i multuplicar

Només saps dividir.

No ets home de PAU
ni ets digne de tenir un RADAR.

pau radar PURSANG my moto ha dit...

Conrad llepaculs de la harderia

Hard mod ha dit...

Qui ha anat e escriure, el llepaculs i menja figues de panera del blog , el que sempre ha estat llepant, ensabonant i enllustrant sabates i escrot de mirilla mandonguilla... Radar, no es que no tinguis vergonya, es que simplement ets curtet de gambals. Pauet, ets tontet i d'efecte doppler, com un boomerang el que escups et va a la cara, ruc.

Pau Radar ha dit...

Vale Hard quedem a la Nova i garlem dialeg okiss

Astrid Barriada ha dit...

nama por

Mariona Talavera ha dit...

Koeman agafa de les orelles a Xoni Barriada i la fot en quarentena, capulla gorgorita

Washington Colmenero Zombie Guaperas Badalona ha dit...

Ojeando el hilo uno queda pasmao al ver batalla entre comodines de dos bandos y me atrevo a decir que el bando 1 esta capitaneado por Hard Mod que es el que dispara y el bando 2 parece ser la suma de quienes defienden el peñismo. Pero ambos cantan a descerebrados por igual ya que no parece que sean nada. Los barcelonistas sois todos iguales, mejor que os dediqueis a abandonar la braga de club y listos para el funeral.

Conrad Canaló Stewart ha dit...

W.C.Z.G.B.

Em semblen un bon nom i uns bons cognoms.

Washington Colmenero Zombie Guaperas Badalona

El millor!

W.C.Z.G.B.

Vol ser alumne meu?

Vull experimentar alfanumerologia amb vostè.

MADRIDISTA BANZAI 这是一个消歧义页 ha dit...

BERZAS PELUCÓN
COMO COYOTE DAX
CON EL PASO ONE STEP CAMBIADO
ES QUE NO SABES NI CONTAR LOS PASOS DE COUNTRY ONE STEP.
ERES BOBO
ERES CANALÓN
ERES PELUCÓN
FALLASTE Y EMBOBASTE
AHORA TE VAS A SERTÚBAL
CON MESSI-TO
KOEMANI-TO
NOBITI-TA
Y EL BOBO LAPORTI-TA

IROS A BERREAR A SANTANDER
BOBAZOS


BANZAI MADRID TOTALMENTE CAMPEÓN

Hard mod ha dit...

Anònim Pau Radar ha dit...
Vale Hard quedem a la Nova i garlem dialeg okiss

Et falta clatell per tanta bescollada, si es que més tontet i votes a vox.
Sense carnet de can francisquet no hi ha paradís. Okiss palmera. Nova la cara, zumosol on fire. Muhahahahaha

Hard mod ha dit...

Anònim Washington Colmenero Zombie Guaperas Badalona ha dit...
Ojeando el hilo uno queda pasmao al ver batalla entre comodines de dos bandos y me atrevo a decir que el bando 1 esta capitaneado por Hard Mod que es el que dispara y el bando 2 parece ser la suma de quienes defienden el peñismo. Pero ambos cantan a descerebrados por igual ya que no parece que sean nada. Los barcelonistas sois todos iguales, mejor que os dediqueis a abandonar la braga de club y listos para el funeral.

un altre a donar el penyasco ... pesadets, si es que sembla que triin els mes curtets per venir a vomitar aqui ... la rierol ha posat cartells pel barri o que?
Aixo de guaperas deu ser per que s'ha blanquejat l'esfinter anal, que està de moda i els merengons ho aplaudeixen. A veure colmenero, ja posats i aprofitant l'avinentesa lexica, fes volar coloms que vas ben cagati a donar la brasa pots pillar per banda qualsevol ionqui del teu barri o del poligon a tal efecte, si no saps que es un diftong dectreixent una l geminada ni un pronom feble no tens carnet de can francisquet, i per tant, sobres.
Au a donar la brasa al periquitu que deus tenir a casa.
Aqui som de winston i no de washington, nenet.

Hard mod ha dit...

Anònim Astrid Barriada ha dit...
nama por

Astridissima estrident ... ja posats, pots provar de fer columnes a l'ABC sobre Covid -19, més que res perquè veiem que el teu mal to i baix perfil es dedica a fer publicacions alarmistes i especulatives basades en la deformació de percepcions.
Barriadissima de barricada i parapet, el bogardisme, de por no en té, rata de claveguera, per aixó tampoc gaudeixes de carnet de fidelització de can Francisquet. ñorda.

Hard mod ha dit...

Sort que no tot esta esquilmat, felicitar a Mariona per l'ull clinic sobre el mister .
Qui en sap, ho fa bé, i puntu.

Hard mod ha dit...

Anònim Javi Lidón Mingorance el de EL CLOT ha dit...
Me encanta el verbazo verbigraciano de mi estimadísimo amigo Hard-Mod.

Més hortera no es pot ser. quin nivellàs , per favorT.

Astrid Barriada ha dit...

Mariona embaucadora i Hard bessonet d'ella:
O deixeu de fer-me boxing-mobbing o us canto les quaranta amb un comentari que estic preparant i que és dels que poden deixar-vos en punyetera EVIDÈNCIA.
Val?
Val?

Mariona Talavera ha dit...

jO contesto per mi que ja soc grandeta i musculeta:

Astrit ets astracanada en descomposició cel·lular
fots cagar de la parra i ets menhir sense pedra
xaputeta cagadeta merdeta sàtrapa

Vibora genya!

I no soc bessona de Hard ni el conex personalment, pinta a tiu musculat com jo, segur.

Fijo fijo!

Maria Josep Rierol Altamirada ha dit...

Aixo es un concurs macabre per veure qui es mes porc, sinistre, malparlat, atroç, inadaptat, perillos i toxic.

Mariona a punt de guanyar a Hard

Cria cuervos

Francesc ha dit...

Hard:::::t'has fet PCR?

HAS DE FER PCR CADA HORA


fins cap d'any per lo menys


Menja vitamina C

Caga groc pardal

Empassa ginseng

Afaita galtes

Pixa pebrot negre


Canta almeja

CAP de Vilassar


beu llet de Vox


Regala virus

Canta pandemia

Ets la pandemia

Virus

positiu

Fot quarentena i ronca

Dorm sota la figuera


Virus Hard

Martell de copinequis


Suara cau la toba del bolquer

Bord.!!

Observatori No Frontier MIRILLA ha dit...

Francesc for president pel rapapolvo al hard lesbic, el mes kontuntent torpedo a la ingle del cafre del mar de los galapagossssss

vas crear la xorradilla
ara a envainar

okiss palmera i rekords de la Gemma Sobradowsky Pigmaliona morrillos de luxe

ara ja surt tot sense permis, barra lliure

NOT SECRETS

pau radar PURSANG my moto ha dit...

Sin perdón COM CLINT EASTWOOD

lanzallamas al phantasma hard

XUP XUP BOLINGA DE BIRRA CARA, CARA PA LOS RICOS

Observatori sense fronteres MIRILLA ha dit...

Segur que Hard "The Insultety" és friend de Martin Villa "el sant"

pitof la guagua

marxum la psicho anxova


PASSA PER PIRATES i convida

sesos de langosta


La Pat ja no vé a la barra

Hard mod ha dit...

Anònim Astrid Barriada ha dit...
Mariona embaucadora i Hard bessonet d'ella:
O deixeu de fer-me boxing-mobbing o us canto les quaranta amb un comentari que estic preparant i que és dels que poden deixar-vos en punyetera EVIDÈNCIA.
Val?
Val?

valisisissim ..., veiem que intentes usar la mateixa estratègia que el poca-pena de Berrigan 1r, el fastigós, rollo PUJOL estirant de la màrfega ... au , morta de gana, compra't un altre sistema que aquest te'l menjaràs amb patates, que cal ser molt idiota per obrir la boca i que te la tanquin abans de dir res, menja-pipes de tribuna de tercera regional.
Ara que plores de boxing - mobbing ... que plores. que no et surt be la jugada i acabes plorant-la? ploranera lacoste, de cocodril i pija.
No ens sorprèn tampoc que t'empeltis del sistema LIDON Mingarrancia, l'ús de paraules de Guais per donar el pegat ... et farem un UNBOXING si de cas, així quan surtis de la caixa de cartró d'Amazon, entre serpentines i confetti , igual sembles alguna cosa.
Astrid, plega ... que ja no saps per on et cauen, de dos ratlles que escrius te'n en duus cinc zasques i dos calvots i bescollada final de remat. Masoca, el teu mal to i baix perfil no et permeten mes. Si no sabes maolete pa que te metes. pardilla.

Hard mod ha dit...

Anònim pau radar PURSANG my moto ha dit...
Sin perdón COM CLINT EASTWOOD

Sputnik on fire com carrero blanco.
Nel blu dipinto di blu.

Observatori sense fronteres MIRILLA ha dit...

antologia de la més gran de les ignoràncies !!!!!!!!!!!!!!!!!
hardware spatxurrat

cagando leches

beu més artesana del pico de 8 euros so-pijeras

des que fas pinitos financieros que estas IRRESISTIBLE

paga lo que debes

Premià sap, Premià sap MOLT



BECAUSE LA TRAMA


Pillando Photo
Okiss Palmera
Xandall Adidas
bajo el palio
plaça Nova
ara ja no
ara ja ets un macho-man viejo


cada dia passes per Psycho Anxova i NO INVITES als ex-amigotes


tipical nationality identuty
garrapero català
clàssic

exPresident de la Penya ha dit...

Radar i Observador:

Sou una veritable Gestapo. En sou conscients? Podeu discrepar com calgui però de cap de les maneres fer aquest seguiment immoral del que fan o deixen de fer els socis de la Penya Bogarde. No us esborrem, doncs ens interessa arribar al fons del trellat i prendre el pols de tots els estrats positius o negatius que envolten el bogardisme.

Ex-President

PAU RADAR Pursang la moto meva que jo soc Adrià ha dit...

gESTAPO?
de que vas merda de vaca?
calla complice
calla CIERRA PIKO
Cobres pasta de ricachón Hard?
Pilota del capo de la camorra premianense?

Hard mod ha dit...

Pau radar tu ets de tiffany's d'efecte doppler de pura sang, qui parla de pijos ... ets el bell boy del Tiffany's premianenc, on les tifes son gratis, cagat, les vaques de vaqueira no et son competència, tot tu ets un Tifot descomunal, el que vindria a ser una monumental muntanya de merda. Un piko pedro de vilma okis miralletis .... muhahahahahah si eres davant el maricel potant com una truja. perroflauta.

PAU RADAR Pursang la moto meva que jo soc Adrià ha dit...

vOLS BREGA babau?
ara vaig a buscar els "amigos de l'halterofilia"

fes flexions

Hard mod ha dit...

Aixó els de l'halterofilia , zoofilia i ravefilia, tots juntets, i crida també el teu marit, i la iaia Toneta que et deixi l'espardenya i la cadernera, que una tifa com tu no te ni mig babau de brega. Pallasso. Passa abans per la Gasuir i et fots el manòmetre pel cul fins a 44 PSI així semblaràs un intel.lectual d'aquests de la halterofilia. Aixarranca't, que venen els de can Rubió amb una canyeria de deu polzades tres quarts. compra't un altaveu.

Pau Radar ha dit...

No penses en altre tema que aquest : l'abracadabra Terminus com Walter Fogatta!

Betotushow de mercadillo, amb la meva Pursang no val BROMA.

Treute la mascareta gilicorner!

Segon advertiment:

The Crew of Granvia
LOS DE LA HALTEROFILIA
al crit de Okiss Palmera
de mi mateix o Mirilla...

zas yugular de Hard

¿POR QUE NO TE CALLAS?

T'estas cargant la plaça Nova


Garrulo guaperas MILLONETY


Deixa treballar a Motos Rubio

Ningu et donara Vela en este encierro

Ni bola en este limimento

Visita moto Magriña i no et volem al Rubio.


Vale chico

¿ o los de la halterofilia mejor pal seso?

Marc Galí, antiartista de Reus, braç executor de les lletres del mentor-tutor EDUARD ha dit...

Amb tot el caliu humà i el suport impagable del meu mestre mentor Eduard, l'antiartista senyer de Reus, flor digne del Teína, home bala que m'ajuda a viure.

Us faig avinent el poema del divendres.


CATUFOL

Jugador vell
no vol dir bell
i si fa catufols
cal que plegui
no soc jo qui ho diu
només el PCR que marca
el final de les zones
de mal xut sense gol
ni bola rodona
ni res que ho sembli





Passeu bon cap de setmana


Marc

Hard mod ha dit...

Radar, no has estat llegint ... nxts nxts nxts ... tu de lletres poc he nano ?
Com que t'escau un sinistre, un de total , aqui et deixem un regal impagable per tal de que llegeigis quelcom , que et cal , et fa moooolta falta.

Siniestro Total
Canción :Te quiero
Letra: Julián Hernández
Música: Julián Hernández

LETRA

Yo te quiero
te quiero

Y esos hombre que tú admiras
que parecen visigodos
mucho músculo, poco cerebro
y luego lloran como todos

1)Els pronom en el verb s'escriuen amb guionet, seria treu-te la mascareta. Aixo dels verbs ja ens vares demostrar que no ho domines gaire. Muhahahahaha
2) Segon advertiment, les espelmes es donen en enterraments no en tancaments , so inepte, seria i en ñordo ( com tu), vela en este entierro, ignorant papagai, xerrameca de repetició. Muhahahahah
3) No en saps ..... culturitza't, ets molt ignorant noi, et pesa la pesa, i no et fa peça. Radar, pauet, patufet, novament ens demostres que ets tontet, ruquet, patufet, tu aquí no vens a escriure, no? Muhahahaha
Posarem a la plaça nova un rètol ben gros, " em, dic pau radar i soc tontet", aixi ja deixes el blog en pau i et treus abonament a cunne-alprà, amb l'apanyó, que això de segona t'escau.
Halteropolles. Tyffanijat. Mirillafilia, llepa.

PAU RADAR Pursang la moto meva que jo soc Adrià ha dit...

D'acord Boss Hard!
Tu t'ho has buscat i el dia de
The Return of TV Bogarde
vindrem amb TUTTI HALTEROFIGLIA CREW

Prepara mecromina, tirites i alcohol

Reto encajado

Conrad Canaló Stewart ha dit...

Si em necessiteu per restar (-) a algú, aquí estic.
Sumar radars pot ser causa de curt circuït.

marga bosch i el seu verb ha dit...

i si feu paus?
Jo ho he proposat per activa i per passiva.

Resumiré:

a) fer tabula rasa de mals comentaris
b) recuperar respecte entre tots
c) unir gent: els que ens vam veure al Clot, els més nets i desinfectats de Premià de Mar i la meva colleta de Mataró.

Si fem això podreu ser tots bogards.
Prohibit plantar.
Demanar excuses i disculpes sempre.
Ser capa}os del penediment.
Així tots podem ser bogards i Hard també costi el que costi jo soc voluntaria per arreglar malentesos.

Cal fer tot el que us proposo i no costa massa de fer.

Francesc ha dit...

Així Marga, com vam dir al Clot
tens tot el meu suport
som gent de paraula

Washington Colmenero Zombie Guaperas Badalona ha dit...

estais locos de atar pero me mazo mola todo lo que leo
sigo la fiesta desde mi Badalona Coyote
ese que agrede es de frenoático pero escuece como haba sin piel

marga bosch i el seu verb ha dit...

francesc, ets un cel
sempre educat tal com aquell dia, ara vaig al whatsapp del clot-team

Francesc ha dit...

Marga, m'autoritzes a desvetllar el pla d'acció?

marga bosch i el seu verb ha dit...

Si no dius noms i horaris, tot teu. Francesc ets un bo en tot el que fas, cada dia més motius per estar orgullosa de la nostra amistat.

Hard mod ha dit...

a-Marga-da , pakito-piko ... au busqueu-vos un hotelet amb encant i deixeu de fer el tòtil per aquì... quin mal gust, per favorT.

Francesc ha dit...

Aquí va:

El maligne queda encerclat i quan comenci la lliga els del Clot-Team anem al bar de Premià de Mar per parlar abans de començar el partit.

Només dic això i ja està clar.

Gràcies Marga, tú si que ets un motiu d'orgull per mi. Tot gràcies al sorprenent amic Javi que ens va reunir i la colla segur que creixerà com l'espuma.

Hard mod ha dit...

RADAR ,,, QUE FOTS ANGOIXA HOME... QUE HAS DE VENIR ACOMPANYAT PER UN UNBOXING ... La iaia toneta ja t'ha fet emprestit d'espardenya?
Demana la bossa de ma a la rierol, per atonyinar i donar la llauna a isabel o a calvo, claro.
Esmorzes tifes amb diamants. ÑorduT. Ets tan curt que et tenim mil.limetrat.

marga bosch i el seu verb ha dit...

Hard: Per què em vigiles?

Hard mod ha dit...

Ens conmou veure com les tipiquetes amenaces velades dels piltrafilles del blog, son encarades amb fermesa amb les tipiquetes pacificadores del blog, amb una decidit al.legat contra les males formes ... muhahahahah La oje es un porrompompero.

marga bosch i el seu verb ha dit...

Et pregunto per què em vigiles i per què et relaciones amb mi de la manera més cinematogràfica imitant els matons del Tarantino. Pregunto, pregunto i pregunto.

Hard mod ha dit...

Blogger marga bosch i el seu verb ha dit...
Hard: Per què em vigiles?

Som la teva ombra.
Mataró es nostre.

marga bosch i el seu verb ha dit...

Mira fixament el que hi ha a continuació, Hard, mira:
--------------------------------------------------
...................................................
...................................................
...................................................
...................................................
...................................................
...................................................
...................................................
...................................................
...................................................
...................................................
...................................................
...................................................
...................................................
...................................................
...................................................

Són tots els adjectius que mereixes i que no goso publicar per no correr riscos i amenaces. Ets un esser perillós que em vigila i em causa por.

Astrid Barriada ha dit...

al pas que anem caldra mirar el carrer abans de sortir de casa per si Hard Vaider anda suelto

Maria Josep Rierol Altamirada ha dit...

Jo avui he vigilat, tens raonada idea Astrid

Francesc ha dit...

qui vulgui ajuda, soc Francesc per fer el que calgui

Marta Coma ha dit...

Messi m'ha de pagar per tot el que m'ha fet pagar aquests dies. Calculo un 50.000 euros pels nervis i 20.000 per la regla alterada. Aprofito per saludar que feia temps que no escrivia, tambe per dir que segueixo fidel al pintallavis vernell Bourgois d'Amour del 44,llumimos i tou. Vull besar barcelonistes per començar Conrad Canalo i Hard Mod, per l'ordre que vulgueu

Artiach La Llagosta ha dit...

erotisme bogardista?

Artiach La Llagosta ha dit...

el meu somni humit es que alguna senyora em besi amb pintallavis. Ahi lo dejo.

Marta Coma ha dit...

Quan beso mantinc intacta la marca del pintallavis i la meva especialitat es besar amb llengua exterior i fer remolins esquivant els llavis pintata. Et sembla correcte, Artiach?

Observatori No Frontier MIRILLA ha dit...

El putot Coma vol Hard. ui ui sado identity

Maria Josep Rierol Altamirada ha dit...

Amb quin bandol juga la dama de les Camelies Coma? Quin punt de degradament del web ha arribat? Parella de Canalons i Hard amb Artiach a la pomada? Va aixi la nova temporada Bogarde?

marga bosch i el seu verb ha dit...

Només faltava una meuca a la disposició del monstre de les galetes.
Ara ja queda clar que haurem de fer neteja i aplicar el que vam decidir a la trobada del Clot, primer tot és generositat i ara ja llisquen per la seva pròpia excrementalitat. La brutor no estava completa sense la meuca del Calipso i ara ja la tenim aquí degradant el que queda de la penya vella. la penya nova serà de tot menys això que esteu fent.

Hard mod ha dit...

Plantadeta, acabes de fotre no la gamba sinó la llagosta sencera ... a la primera de canvi, l'enveja us porta a relacionar qualsevol cosa amb servidora ... en fi, la vostra feblesa mental és ja un clàssic.
Que valenta ets quan deixes de fer-te la víctima, oi? Muahahahahah
Mari pepi .... sabem que ets la incitadora de tot plegat, només cal veure el teu darrer missatge ... la baixesa es l'únic que pots aportar al blog ... ets carronya pura, morralla.
En Pakito treu pit i es presenta com l'escuder perfecte ... pakitorrll , mort de gana , que estàs fotent el ridícul , home!! MUhahahahah istic iqui pil qui fici filti ... MUhahahaha

Mirilla killako identity, porrompompero de tres al cuart, canvia de camell. el ñordisme et curulla. Pollo banderety fletxasso iugoslavo. pollastrot, Muhahahahahah

marga bosch i el seu verb ha dit...

Vols brega, Hard?
O vols BRAGA?

Hard mod ha dit...

Muhahahahah... et sents perseiguida ploramiques ... no intentis amenaçar a hard nena, muhahahhaha, les calces et puten.

marga bosch i el seu verb ha dit...

no tindras el plaer de rebre una bofetada meva. La dutxa és el teu únic destí i si no la vols només et queda l'autodestrucció per fracassat de la vida. Brut!

Observatori sense fronteres MIRILLA ha dit...

Marguilla, si vols guardia pretoriana
estem a disposició
som anti-hard a sak de pak
identity transmediterrànea YES
identity barretiny NO

THE WORLD IS NOSTRE I DE TOTS

Hard pegatta
Hard pillat bar pirates
Hard quan partit a tv zaska

Spoiler okiss palmera EL RETORNO

Cantando almejas

Faust Puig dels gudulermis de Vic ha dit...

Em poso al dia coleguis bogarders!
Recordeu el cas del surfista de riu, el meu amic Santi Espert?
Res, no ha pogut ser i no va passar de Roda de Ter, intent frustrat de fer-se el surf de riu del segle XXI fins a la costa.
Ara parlem de Messi. No vull Messi 2.0 i vull el Messi del tovalló de paper del Xarli.
Ara parlem de Puigdemont. El serrell creix i pentina canes. Serà lliure?
Ara parlem de MARGA BOSCH. El seu crit em preocupa però està massa obsessionada.
Ara parlem de HARDMOD. Home que escriu sense pels a la llengua és home més de fiar que qui fa filigranes.
Ara parlem de NOBITA. No el vull més.
Ara parlem de Sesostris. El fitxem?
Ara parlo del més important:
temporada 2020-2021 és la temporada del GUDULERMI.


A Gudulermi!

marga bosch i el seu verb ha dit...

Declaro el Hard com a persona non grata de la Penya Bogarde veritable

marga bosch i el seu verb ha dit...

Faust, fes-me cas que no és obssessió

Marta Coma ha dit...

Ja he advertit de les condicions de les meves besades, màxima protecció de la pintura llavial i llengua exterior. Aquest any donaré molt de mi mateixa.

El catàleg està preparat:

https://www.bourjois.com/es/productos/labios/rouge-velvet-lipstick-10-magni-fig

El meu sempre serà aquest:

https://www.aynma.com/en/bourjois-rouge-edition-12-hrs-shiny-lipstick-44-red-belle-3052503234427.html

marga bosch i el seu verb ha dit...

A mi ningú em donarà classes de cosmètica.
De futbol i educació encara menys.
A Mataró ho tinc tot i he viscut els millors anys de la capital dins de muralles.

Pau Radar ha dit...

Talaguri
socalubi
estira piki
calli calli
olayuni
socalini
baluxupi
calimiri

va per tu Hard
cantant en Psycho Anxova

partida de dardos

paga artesanas, milionari

pilles la cançó?

Ted Berrigan Fastic Bonada ha dit...

Quin encert xaval, recordar a Hard el Talaguri, es el punt despres del Viriato i abans de la gran mutació viral.

Ni ho recordava, del Talaguri a la onda macabra va com dos anys.

El cercle transformista es va tancant.

Hard deixes rastres i els xavals de la Nova et prenen amb les mans a la massa.

Ja estas descobert hombre mutante!

arguments Granollers ha dit...

Joder, pur James Bond 007.

Francesc ha dit...

Talaguri + Okiss Palmera + Psycho Anxova + Taverna Pirata + Bogardes + LM + Fira Pessebres + Teatre Norton

Igual a:

Perseguint bogardeiros per banda hardiana

Francesc ha dit...

El xulopiscines de sempre hardeja onomatopèies com aquesta:
"Muhahahahah...Muhahahahah...Muhahahahah...".

Em pregunto si quan hardeja el seu clàssic "Muhahahahah..." es tracta d'una mula, un ruc, una vaca cega, un bou o directament UN TORO D'OSBORNE.

Adverteixo que el verb "HARDEJAR" és un model específic de la parla dels barris baixos metropolitans com el Real Madrid també.

"Muhahahahah..." delata a Hard com un animal que plora de ràbia.+

Segur que Féliz Rodríguez de la Fuente té un especial dedicat als sorolls guturals dels mamífers.

Sigui un animal o altre dels quye he dit, el que no és dubte és que està enfadat amb la vida propia.



Hard mod ha dit...

Muahahahah

Hard mod ha dit...

marga bosch i el seu verb ha dit...
Declaro el Hard com a persona non grata de la Penya Bogarde veritable

A veure merdosa... tu qui et penses que ets per erogar la penya, tu, pilinguis de tres al quart, qui et penses que ets per erigir-te en porta en veu de la penya ... la que sia, ni l'autèntica, ni la recoinstituïda ni la històrica ni hòsties maratonines, a administrar el grup de whatsap d'en mingarrancia i gracies, pècora, so maruja, tu, piltrafilla d'acera de llamborda greixosa, t'has il.luminat per decidir qui aquí és grat o no ... a veure meuca de cantonada lúgubre, ni pretendre pots, sentenciar amb tanta altivesa, arrogancia, prepotència ni fatxanderia que decideixes res de res ... has entès? RES, pallassa. de RES, que tu aquí no ets ningú, ni ningú ni re, per anar d'aquesta manera, so pija de merda de calces pudentes.
Tu no declares ni a hisenda, poca-pena, mes tanoca no se'n pot ser... pero quin nivell mes penós, au paga-fantes ... opera't, i ves a perdonar vides als sòmines i pixa-rodes del teu barri, morta de gana.

Hard mod ha dit...

Blogger marga bosch i el seu verb ha dit...
A mi ningú em donarà classes de cosmètica.

Muahahahahahaha pallassa.

marga bosch i el seu verb ha dit...

Feia molt temps que no llegia la paraula pécora.
Esborra-la i marxa de la meva vida.
Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre!

No et vull veure mai més Hard! Marxa per sempre, per sempre, No et vull veure mai més Hard!
No et vull veure mai més Hard!
No et vull veure mai més Hard!
No et vull veure mai més Hard!
No et vull veure mai més Hard!
No et vull veure mai més Hard!
No et vull veure mai més Hard!
No et vull veure mai més Hard!

marga bosch i el seu verb ha dit...

No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!vNo et vull veure mai més Hard!vvNo et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!No et vull veure mai més Hard!

Hard mod ha dit...

Agraïm sincerament l'atencio de tota la mainada de la oje i pandilla piltrafilla , sense Banzai, i tot el que es menciona el blog no seria res ... Veig que ignoreu expressament al mdridñordistaní del blog .... quina poca delicadesa.... Banzai.... que et follin, aqui ni deu et fa puto cas, plega, estas perdent el temps. MUhahahahahah

marga bosch i el seu verb ha dit...

he dit que no et vull veure mai més i veig que hi tornes.
Vols fer el favor d'obedeixer?

Ted Berrigan Fàstic Bonada ha dit...

Recordar el Talaguri afecta el terrat mental de Hard, encara més que Viriato. La vila en va més que plena. Aquí surt tot fins i to okiss palmera. El web de Bogarde és com la hemeroteca que necessita el museu local.

Hard mod ha dit...

marga bosch i el seu verb ha dit...
he dit que no et vull veure mai més i veig que hi tornes.
Vols fer el favor d'obedeixer?

Voldràs dir obeir ? Muhahahaha, però idiota, qui et creus que ets per pensar que ningú t'ha d'obeir ... tòtila, si no tens ni principi d'autoritat ni tan sols de credibilitat, QUE NO ETS NINGÚ, TROS DE TRUNYO , quo vadis arida stercore.
"vils fir il fivir d'ibidixir??? " que repel.lent ets guarra. piblit brit .... muhahahahahaha farts de que els killacus traduïu del ñordol obedecer - obedeixer .... entorna't al puto poble d'on hagis sortit, sia a la manxa o a extremadura o mes enlla de despeñaperros, ens la sua, però pira't, no permetrem que feu malbé la llengua catalana, ñorda.
Així t'ennueguis amb el croissant sucat al cafè amb llet. CAGABANDURRIES. Calces pudentes.

Hard mod ha dit...

Obsesionada ? mai !!!!! pero mai eh? mai del mai .... OBSSESSIONADA NO EH , NO!!! QUEVAAAAAA MAAAAAIIIII!!!!!

marga bosch i el seu verb ha dit...
Feia molt temps que no llegia la paraula pécora.
Esborra-la i marxa de la meva vida.
Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre, Marxa per sempre, per sempre!

No et vull veure mai més Hard! Marxa per sempre, per sempre, No et vull veure mai més Hard!
No et vull veure mai més Hard!
No et vull veure mai més Hard!
No et vull veure mai més Hard!
No et vull veure mai més Hard!
No et vull veure mai més Hard!
No et vull veure mai més Hard!
No et vull veure mai més Hard!

Muhahahahahahahahha , au passa per la farmacia a que et passin unes rules.
pecora muhahahahah

Hard mod ha dit...

Ted Berrigan Fàstic Bonada ha dit...
Recordar el Talaguri afecta el terrat mental de Hard, encara més que Viriato. La vila en va més que plena. Aquí surt tot fins i to okiss palmera. El web de Bogarde és com la hemeroteca que necessita el museu local.

Ted sabem que aixó t'ho han xivat desde ganimedes .,...
Au , retroba't amb la Mari Pepi i la plantada a la farmacia, et cal. i ho saps....

Hard mod ha dit...

qui vulgui trobar , que busqui ....

https://youtu.be/iSPD4t-n3Us

https://youtu.be/sOnqjkJTMaA

Muhahahahahahah

marga bosch i el seu verb ha dit...

molt graciós lo de Dràcula però tu no arribes ni a mosquit xupasang vulnerable a qualsevol mata-insectes. Bobet més que bobet.

T'ho torno a dir i a exigir?
No et vull veure mai més Hard!

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

Reitero la meva disponibilitat per desplear goletes, fragates, zodiacs, xalupes, salvavides, desembarcadors i el que calgui, per si els enemics del bogardisme augmenten les amenaces damunt la penya dels meus amors.

Hard mod ha dit...

marga bosch i el seu verb ha dit...
molt graciós lo de Dràcula però tu no arribes ni a mosquit xupasang vulnerable a qualsevol mata-insectes. Bobet més que bobet.

T'ho torno a dir i a exigir?
No et vull veure mai més Hard!


So tontalcul ... que exigeixes ni que ... pallassa muhahahahaha mes estúpida no pots voler demostrar ser, si et menges els mocs, lerda .
I mira idiota, so retrasada, si no em vols veure mes noi entris al blog gilipolles.
Obsesionada , ves per on carn de psiquiatra.

Dels links esta clar que no te'n has pillat un cromo... bobeta. Muhahahahaha Pecora.

Hard mod ha dit...

Plantada, ara a a castellet la planta de bosch tanca .... solidaritza't ... T'escau el motiu , planta bosch.

Muahahahahahahah

Hard mod ha dit...

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...
Reitero la meva disponibilitat per desplear goletes, fragates, zodiacs, xalupes, salvavides, desembarcadors i el que calgui, per si els enemics del bogardisme augmenten les amenaces damunt la penya dels meus amors.


Amb una xaica fem . gracies.

Maria Josep Rierol Altamirada ha dit...

irradies el pitjor odi inhuma i fas agafar ascuas i mareitg

Hard mod ha dit...

Mari pepi... que dius? t'inventes paraules.... o es que estas nerviosa?
Jo a diferencia de tu no m'alegro de que hi hagi persones a la presó per les seves idees politiques, en diuen presos politics , ñorda, aixo si demostra odi. Au ves a fer de meuca al rei que es el que t'agrada. i mareig es sense T, ewn canvi gamperT i perfavorT , en bogardià , s'accepta T final.
De res, es gratis.

Hard mod ha dit...

Obrim torn de lexic bogardia acabat en T.

GamperT.

Maria Josep Rierol Altamirada ha dit...

mestre tites insultador, et fas el sensible i ets aire

Pau Radar ha dit...

Dogo, Brutus, Roxy... Mossegueu Hard, lentament, primer epidermis i despres fins el moll de l'ossamenta. ZASKA JAURIA ZASKA CON SANGRE

Hard mod ha dit...

Pau radar el sanguinari .... halterofilia pringuetty .... OKB!!!! efecte doppler on fire.
Avorrit , no el següent.
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Hard mod ha dit...

Anònim Maria Josep Rierol Altamirada ha dit...
mestre tites insultador, et fas el sensible i ets aire

Mari pepi .... haurien d'acabar en T i aquestes no compleixen el requisit, ho sentim ... o no.
De res.

Maria Josep Rierol Altamirada ha dit...

jo et dic pel nom Hard i tu em dius Pepi. Primer de tot soc Maria Josep i llavorens parlem entre persones si persona ets

Ted Berrigan Fastic Bonada ha dit...

Hard ja imagino el teu muahhhhhhh sortint de la mascareta de disseny mercadillo que portaves ahir quan em vas esquivar travessant al trote el carrer Moragues. Anaves a Pirates o venies de buidar la brossa? Quina mascareta nano, per donar la nota ets el rei de la pasarela

Ariato Puigcerdà ha dit...

m'agrada Koeman, m'agrada Messi i no m'agrada Bartomeu

Francesc ha dit...

si alguns segueixen insultant resultarà que Bartomeu serà millor persona que Hards

Hard mod ha dit...

Anònim Ted Berrigan Fastic Bonada ha dit...
Hard ja imagino el teu muahhhhhhh sortint de la mascareta de disseny mercadillo que portaves ahir quan em vas esquivar travessant al trote el carrer Moragues. Anaves a Pirates o venies de buidar la brossa? Quina mascareta nano, per donar la nota ets el rei de la pasarela

Ens agrada que ens participis que ahir anaves de tripi, Fastigós, pero en Berrigan va morir de cirrosi, de res. .

Mari pepi ... ens la sua com ens diguis, ens anomenis o et refereixis tan a hard com a mod, altres ho han intentat, però endebades, i ens agrada que fracassis, és la normalitat; i tu de persona només se'n suposa l'apariència.
Per llavorens potser et refereixes a llavors, no inventis paraules Mari Pepi, que no t'escau. Ets i seràs Mari Pepi , tan si es vol com si no es vol, que no hi ha carronya mes pudenta sota la capa del sol. Ah!!, i pasarel.la és amb ela geminada, de res, mari Pepi.
Que tinguis un mal dia Mari pepi, i si s'et enduu la riada del rierol, tots contents mari pepi. Que la teva altamirada per sobre del l'espatlla et caigui en terra, Mari pepi.
Desisteix Maripepi, ho tens perdut. Mai un piju /a ha blegat un hard mod, keep the faith , stay hard, stay rude, be rebel. OI!!, Mari pepi.

Maria Josep Rierol Altamirada ha dit...

En anglès et creus més matón? Ets la piruleta amargant que tiren els nens que es barallen mentres els grana es barallen a can Rafart per fer el mateix que fas tu que ñes provocar i engatusar la gent per destruir el que abans era una plana web humoristica fins que vas arribar tu amb les teves cridories amenaçants i el teu poliester mental destinat a fer més llenya de foc en els cors de la gent.
Ets immensament perillós, maleducat i desviat. Et queden tres dies per demanar perdó i dic tres dies per si penses manifestar-te a la Diada i aprofites el TV3 per dir en public que ets desviat i que t'arrepenteixes de tot el que ens dius. Pots aprofitar la Diada i et retransmetirà la Melero. Sigues decent.

Demana perdó que jo tinc paciència quan veig aquesta possibilitat que tens de ser senzillament una persona humana.

Recordes, si l'edat t'ho permet el programa de Miqui Moto de les Persones Humanes?

Si encara ets jove per recordar o no havies nascut, consulta PERSONES HUMANES a TV3.

penyabogarde ha dit...

Els mals usos de la lletra T per part de gent no-bogardista acaben derivant en complements de la seva dèria anti-barcelonista. Observem emplaçaments, persecucions i seguiments dels itineraris dels nostres socis. No és la millor manera de refer relacions o d'intentar posar ordre al galliner. Ho considerem tot llegint les intervencions realitzades des d'observatoris, radars, miradors d'alta mirada i reunions estivals estrambòtiques perpetrades a Barcelona, sense distàncies, ni neteja de mans, ni mascaretes.

La Junta

Maria Josep Rierol Altamirada ha dit...

Penya Bogarde demostreu ser falsos ja que sou parcials i us poseu al costat dels que fan mal sense contrastar.

No sabeu res de res en tractament de grups.

Ni rien de rien, de rien i de rien.

La vara de medir la feu anar al vostre aire.

Hard mod ha dit...

Mari pepi, avorreixes, pava. ets repipi fins al moll de l'ós.
Berriganeges fastigosament.

penyabogarde ha dit...

Maria Josep, passi, vingui, gaudeixi i conegui les essències bogardistes.
Aquest cap de setmana davant del televisor del Golden Corner.
Us pot anar bé per resoldre i desllorigar el garbuix que ens mostreu.

Javi Lidón Mingorance el de EL CLOT ha dit...

Muy buenos días, amigos y amigas,

Se me antoja que la mejor manera de terciar entre todos y todas consiste en el mero y meritorio hecho de realizar un encuentro con las necesarias precauciones sanitarias para lleva a cabo un mejor conocimiento de nuestras personalidades reales o ficticias. Hemos cometido errores, empero soslayables, a mi modo de ver. Tal vez seamos más prietos con aquello que realmente nos conmueve, nos deleita o nos anima.

Os narré mi periplo de usuario entusiasta de blogger blogspot.com. Me considero un adicto a la verbigracia de los blogs y me parece un formato a restablecer como el mejor de todos ya que permite crear, desarrollar, formatear y intercambiar pareceres de manera abierta y muy acorde con sus contenidos.

Mis devaneos por blogger han sido harto complejos, rechazando aquellos que me parecen prescindible y centrándome en los deportivos y los literarios. De los primeros destaco Penya Bogarde ya que de manera ingeniosa combina lo literatuzable con aquello que se puede considerar deportivo.

Lo más interesante de todo este merodeo consiste em la creación de REDES DE AMISTAD.

Mi red de amistad tiene dos niveles:

a) la RED DE AMISTAD consolidadada por su transformación en realidad tangible y presencial: Marga, Francesc y Mat Cluny.

b) la RED DE POTENCIALES AMISTADES consiste en todos aquellos que escriben en estos comentarios y de los cuales no rechazo ninguno ya que lo aparentemente enemistoso deviene en amistad. Mi deseo es de que estos pasen a la RED PRIMERA DE AMISTADES.

c) la RED DE LOS QUE LEEN PERO NO OPINAN O COMENTAN. Deseo sus comentarios y en caso de no producirse los mantengo como posibles aspirantes a entrar en la RED DE POTENCIALES AMISTADES.


¿ Os parece acertado el plan ?

Ahora trabajaremos las tres redes ampliando la primera con nuevos encuentros en presencia de los amigos y amigas consolidados y de los que ya han informado de su interés.

Luego, vamos a tratar la RED 2 de manera efectiva basándonos en simpatías ya declaradas o las potenciales que merecen pese a su aparente insulto a ser parte de la RED PRIMERA.


Básicamente se trata de pugnar el el aflore de las relaciones y de dar rienda suelta a lo que subyace bajo la idea noble de LA AMISTAD.


Un abrazo, PenyaBogarde.


Javi

Hard mod ha dit...

Mingarrancia , ets un pelma.

Javi Lidon Mingorance ha dit...

Hard amigo
Recojo el guante de tu amistad y ya solo que la pugna superada, el aflore y el armisticio cordial que se corresponde a tus amables palabras. Agradezco que me hayas leido y atendido.

Abrazo.

Javi

Francesc ha dit...

Javi te veo optimista pero en la bodega te dije que este tio es duro como su nombre. Pero tu dpminas mejor las relaciones.

Astrid Barriada ha dit...

rancunios com sempre Hard amb els que van de cara i so de pau

Dau al Nou ha dit...

Javi tens un pla molt interessant, almenys ho has currat. Ho segueixo amb atenta espera.

Javi Lidón Mingorance el de EL CLOT ha dit...

Buenos días:

Lo que sugiere DauAlNou me parece cabal.
Muchas gracias, amigo.

Javi

Hard mod ha dit...

i segueixes empalmant , so pelma.
No hi ha millor cec del que no hi vol veure ... au colla de perdonavides, aneu a la via.
Mingarrancia , ets un colonialista, i puntu.
Pauet curtet i photomaton, calladets estan mes monus.

Hard mod ha dit...

Anònim Astrid Barriada ha dit...
rancunios com sempre Hard amb els que van de cara i so de pau

benvinguda al planeta efecte doppler. TOOOOOOntaaaaa.

Javi Lidón Mingorance el de EL CLOT ha dit...

Buenos días,

habida cuenta de la incompresión que suscita mi mensaje anterior, lo voy a reeditar con esmero ya que este cuenta con alguna claves sugestivas para ayudar al buen funcionamiento de esta Peña o, a lo sumo, para el buen proceder de este blog de blogger. Soy usuario de las plataformas de blogspot.com y este blog por su longevidad merece apoyo y mi más sincera felicitación ya que no ha sucumbido a las modas de otro tipo de soportes de dudosa efectividad com Instagram o Faggerson.

Saludos

Javi

Posdata: Mi siguiente comentario será la reprocucción integral de mi propuesta anterior y os pido atenta lectura y opiniones al respecto.

Javi Lidón Mingorance el de EL CLOT ha dit...

Mi siguiente comentario será la reprocucción integral de mi propuesta anterior y os pido atenta lectura y opiniones al respecto.
Muchaas gracias por la atención.
Javi

Javi Lidón Mingorance el de EL CLOT ha dit...

A LA ATENCIÓN DE TODA LA PENYA BOGARDE
OS PIDO LECTURA ATENTA Y COMENTARIOS AL RESPECTO
MUCHAS GRACIAS
Javi Lidón Mingirance
El Clot. Barcelona


Se me antoja que la mejor manera de terciar entre todos y todas consiste en el mero y meritorio hecho de realizar un encuentro con las necesarias precauciones sanitarias para lleva a cabo un mejor conocimiento de nuestras personalidades reales o ficticias. Hemos cometido errores, empero soslayables, a mi modo de ver. Tal vez seamos más prietos con aquello que realmente nos conmueve, nos deleita o nos anima.

Os narré mi periplo de usuario entusiasta de blogger blogspot.com. Me considero un adicto a la verbigracia de los blogs y me parece un formato a restablecer como el mejor de todos ya que permite crear, desarrollar, formatear y intercambiar pareceres de manera abierta y muy acorde con sus contenidos.

Mis devaneos por blogger han sido harto complejos, rechazando aquellos que me parecen prescindible y centrándome en los deportivos y los literarios. De los primeros destaco Penya Bogarde ya que de manera ingeniosa combina lo literatuzable con aquello que se puede considerar deportivo.

Lo más interesante de todo este merodeo consiste em la creación de REDES DE AMISTAD.

Mi red de amistad tiene dos niveles:

a) la RED DE AMISTAD consolidadada por su transformación en realidad tangible y presencial: Marga, Francesc y Mat Cluny.

b) la RED DE POTENCIALES AMISTADES consiste en todos aquellos que escriben en estos comentarios y de los cuales no rechazo ninguno ya que lo aparentemente enemistoso deviene en amistad. Mi deseo es de que estos pasen a la RED PRIMERA DE AMISTADES.

c) la RED DE LOS QUE LEEN PERO NO OPINAN O COMENTAN. Deseo sus comentarios y en caso de no producirse los mantengo como posibles aspirantes a entrar en la RED DE POTENCIALES AMISTADES.


¿ Os parece acertado el plan ?

Ahora trabajaremos las tres redes ampliando la primera con nuevos encuentros en presencia de los amigos y amigas consolidados y de los que ya han informado de su interés.

Luego, vamos a tratar la RED 2 de manera efectiva basándonos en simpatías ya declaradas o las potenciales que merecen pese a su aparente insulto a ser parte de la RED PRIMERA.


Básicamente se trata de pugnar el el aflore de las relaciones y de dar rienda suelta a lo que subyace bajo la idea noble de LA AMISTAD.

penyabogarde ha dit...

Senyor Xavi Llidó i Mingusranci:

Ho hem llegit i, francament, no ho entenem del tot. De moment no hem observat cap dinàmica que aconselli desenvolupar plans de rescat o de reestructuració de la nostra publicació. Estarem al lloro del que pugui aportar la seva proposta estratègica. Ara bé, tenim un funcionament molt allunyat del que proposa. Entenem que no ens vol imposar res. Entenem que el seu interés no implica un atac a la nostra Penya. En el cas que sigui ofensiu, comptem amb els oferiments del Senyor Esnaola que ja ha cursat una proposta defensiva de caràcter naval. No tenim previst fer gaires canvis, més enllà dels que generi el mateix bogardisme.

La Junta de la Penya Bogarde

Joan Patateta també Williams ha dit...

El llenguatge de Lidón em recorda un tuf de secta xunga

Esclop Romesco Sklop Bordils ha dit...

jo també he pensat el mateix que Patateta.
Clavadet a les sectes satàniques i a les empreses falses de vendes piramidals

Cesc "Gorgui" Fortuny (Vilassar de Mar) ha dit...

Pacienment llegit el comunicat de Mingorance i concloc que fot una certa cremor a sofregit embaucador. Jo no estaria massa tranquil amb un pavo com aquest repassant les passes del personal, no sigui que ens munti una trampa per abducció sobrenatural.

Javi Lidón Mingorance el de EL CLOT ha dit...

Amigos,

Penya Bogarde se muestra excéptica ante mi mensaje. tengan paciencia y consulten a Mat Cluny, Francesc o Marga, tal vez obtengan más luz de la que yo intento mostrar.

No se precipiten. Amigos y amigas.

Pero Patateta, Romesco y Fortuny a los cuales considero amigos y potenciales miembros de la RED número 2 de mi propuesta, les digo que no se precipiten con juicios prematuros e inverosímiles.

Me muevo por puro sentido de la amistad. No lo duden.

Javi

Joan Patateta també Williams ha dit...

mi no em sumis a les teves patranyes.
Ok, Lidón?

Javi Lidón Mingorance el de EL CLOT ha dit...

Querida Penya Bogarde:

leyendo su amable respuesta me reitero en pedir que no tomen decisiones prematuras. Me he percatado de que han traducido al catalán mi nombre i apellidos y me parece una curiosa muestra de simpatía que entre amigos hay que respetar.

Patateta no te precipites ante lo que se avecina que será de todo menos negativo.

Saludos,

Javi

Cesc "Gorgui" Fortuny (Vilassar de Mar) ha dit...

Em torno a reafirmar super-reafirmadament de que Lidón sona a guru de secta i cutrerío.
Un pavo que segueix blogs per crear clientela d'adeptes i que ens proposa tot un merder de formes de cooptació.
Canta a formol sectari.

Joan Patateta també Williams ha dit...

ttoalment d'acord amb el Gorgui
apesta a secta aquest Mongo Mingo Mango

Hard mod ha dit...

Ni m'he llegit la merda habitual que penja en mingarrancia ni penso fer-ho, es que es un penyascu de collons, que voleu que us digui, és pastós, enganxós i avorrit, que tal si va a fotre la bronca a sa iaia? que cansinu. i pel que sembla a part de fer una persiana ... tres cops!!! quin abús.

Mingui!!! au fota't tres barriganassus per en terra i deixa de menjar-nos la bola, so plasta.
Sembla el puto No-Do. molt OJE tot plegat.
Bona diada a tots els catalans , que en son de veritat, no tota aquesta morralla de killacus que ronda el blog, que son una minoria cridanera, plasta fins la medula , curta de gambals i poc instruïda , sigui dit de pas.

Visca catalunya lliure.

Hard mod ha dit...

tenim un missatge molt imporatant pel grup de piltrafilles mandonguilles i altres subordinats i assimilats.
la resta de persones normals no cal que us ho llegiu.

INTRODUCCIÓ
L’objectiu d’aquest dossier que teniu a les mans és transmetre el gust per la lectura que
els autors tenim de la literatura en general, i de l’obra de Mercè Rodoreda i la seva Plaça
del Diamant en particular. És per això que, en decidir com exposaríem aquesta predilecció, vam començar per llegir-nos La plaça del Diamant a fons i tot allò que fes referència
a Mercè Rodoreda que vam aconseguir trobar. D’aquesta manera vam poder aprofundir
en el coneixement de la personalitat i en l’obra d’una de les autores més importants que
ha donat la literatura catalana moderna i vam redescobrir una novel·la que mereix, sens
dubte, el reconeixement que la crítica li ha donat per la seva qualitat i per la renovació
estilística i de contingut que va suposar en el seu moment.
Amb la finalitat, doncs, d’apropar aquesta figura i aquesta novel·la a l’alumnat de batxillerat, hem organitzat el dossier en un seguit d’apartats que permetin, per una banda, fer
un recorregut per la vida, l’obra i el moment històric de Rodoreda i, per l’altra, entrar a
fons en l’anàlisi de La plaça del Diamant:
— Mercè Rodoreda. Vivència literària. Aquí l’alumnat hi trobarà una sèrie
d’activitats que li permetran de conèixer les diferents etapes de la vida de l’autora al
mateix temps que farà un seguiment de la seva activitat de creació literària i artística.
— La plaça del Diamant, realisme subjectiu és l’apartat on es treballen les fonts
literàries que orientaran Rodoreda en escriure la seva obra, així com l’argument,
l’estructura i el punt de vista de la novel·la. A partir d’aquest treball s’arriba a
comprendre la complexitat d’un personatge tan especial com Natàlia-Colometa.
— Colometa i els altres dóna una visió de tots els personatges que apareixen a la
novel·la i que són vistos des de la perspectiva de la protagonista.
— Les cares del diamant ajudarà els alumnes a entendre la complexitat d’un període
històric que marcà profundament tota una generació, que és el teló de fons de la
història, i que avui dia pren força a partir de la recuperació del record que la societat
actual n’està fent. També veuran una imatge de la ciutat de la Barcelona del moment.
— Una novel·la són paraules (títol inspirat en una afirmació de l’autora) servirà per
treballar l’estil i la riquesa lingüística d’aquesta novel·la.
— Finalment, dins l’Annex 1, proposem als alumnes una Activitat globalitzadora que
els permeti elaborar un projecte que abasti tots els aspectes treballats en els apartats
anteriors i que el professorat pot fer servir per plantejar, per exemple, un treball de
recerca.
Tot i que el dossier està pensat per a alumnat de batxillerat, es pot treballar també a segon cicle d’ESO. Hem proposat un ventall d’activitats que presenten diversos graus de
dificultat i que, a més de plantejar qüestions relacionades amb l’estudi de l’autora i de la
novel·la, posen en pràctica habilitats relacionades amb la informàtica, el coneixement
geogràfic, el dibuix, etc. de tal manera que el professorat pot fer treballar els alumnes
interdisciplinàriament.

Hard mod ha dit...

aquesta també molt interessant sobretot pels de la rojigualda mes pollastrera, o sigui els piltrafilles, la oje i mingarrancia & banzi.


1 INTRODUCCIÓ
L’interès manifest d’aquest recull “La granja pas a pas” no és altre que el de posar a l’abast
del professor i /o alumnes ( si s’escau) aquelles informacions que poden complementar la
pròpia activitat del Camp d’Aprenentatge i el conjunt d’iniciatives que, amb caràcter previ o
posterior, es puguin programar i desenvolupar al centre.
Més endavant us presentem un recull d’informacions que giren al voltant de les activitats que
es practiquen al taller de “Granja” del Camp d’Aprenentatge de Juneda.
A banda, pensem que aquesta informació pot servir també per disposar d’un resum funcional
sobre la importància dels animals i els productes, serveis i beneficis que n’obtenim d’ells,
especialment en l’alimentació humana.
Des de l’origen de la humanitat, les relacions dels humans amb els animals ha tingut sempre
un sentit que ha anat més enllà de la simple relació alimentària, d’utilitat per al progrés dels
humans o inclús per a les guerres. Contextualitzant en els nostres alumnes, pensem que els
animals són uns dels elements de l’entorn natural més significatiu per a ells, servint-los-hi
com a element de joc, observació i experiència.
Els éssers humans i els animals han desenvolupat intercanvi i comunicació en més àrees de
les que normalment assolim a veure i observar. Es per això que en el Camp d’aprenentatge
busquem potenciar aquesta relació i que els nostres alumnes valorin i aprenguin d’aquesta
interrelació.
A la granja escola desitgem que els alumnes, en estreta relació amb els animals, interactuïn i
entenguin que els homes poden ficar els animals al seu servei i domesticar-los, fent ús de les
seves habilitats i potencialitats.
El granger, però, ha de complir amb obligacions i aquí, a la Granja Escola de les Obagues,
volem compartir aquest privilegi amb els alumnes. Que coneguin de primera mà la
responsabilitat que comporta el dia a dia del granger pel correcte funcionament de la
instal·lació pecuària i que participin activament de les feines en qüestió.
1.1 Què diríeu que és una GRANJA ?
Podem definir la granja moderna com una instal.lació, espais oberts i/o edificacions dedicats
especialment a la cria i/o engreix d’animals domèstics pera obtenir beneficis econòmics.
El cicle de la Granja Escola les Obagues
A partir del treball basat en el CICLE DE LA GRANJA ESCOLA, proposem als nostres
alumnes la realització de processos de producció i transformació dels aliments per tal
de ressaltar la rellevància dels aliments d’origen animal (que surten de la Granja) en
l’alimentació humana, així com la importància de la feina del pagès, del ramader i
de l’apicultor en el medi rural.
Aquesta descoberta global i holística aproparà als alumnes al coneixement i experiència
d’unes activitats que els ajudaran a entendre com viuen els animals, els grangers, els
apicultors, i quins productes alimentaris, derivats de la carn i de la llet,
podem elaborar per a la nostra dieta en el tallers relacionats amb l’alimentació i la nutrició..
En la participació d’aquest cicle tindran l’oportunitat també de comprendre la importància
dels aliments d’origen vegetal, tant per l’alimentació humana com per l’alimentació animal,
així com el paper què hi juga el pagès, el ramader, l’hortolà i el flequer en aquest medi rural i
agrícola. Aquest cicle els aproparà al coneixement dels conreus de la comarca, i com l’home
transforma els productes de la terra per derivar-los cap el consum humà i animal.
4 LA PRODUCCIÓ DE LA GRANJA (EL NEGOCI)
El pas de la ramaderia de subsistència ( EXTENSIVA ) (familiar i d’autoconsum) a la
ramaderia de mercat (INTENSIVA) (explotació i especulació) es va iniciar en els països
desenvolupats amb la Revolució Industrial.
La ramaderia de mercat manté dos grans objectius, per una banda augmentar les vendes i
reduir les despeses, assolint aquesta fita mecanitzant les instal·lacions de les explotacions
pecuàries en qüestió.

Javi Lidon Mingorance ha dit...

Hard amigo

Sin duda me has leido

Gracias

Marc Gali amb ajuda eduardiana ha dit...

Amb empenta culta del meu tutor Eduard Antiartista de Reus, us faig avinent el poema del divendres.

EL POEMA MES CURT DE TOTS


Gol!




Passeu bona Diada

Marc

Javi Lidon Mingorance ha dit...

me gusta la literatura del amigo Marc

Poesias amistosas.

Javi Lidon Mingorance ha dit...

Me gusta la amistad entre las gentes de buena voluntad. De ahi mi propuesta anterior y la manera de crecer como peña.

Un abrazo

Javi Lidon Mingorance ha dit...

Hard amigo:
Te apetece charlar conmigo ¿Verdad? Concertamos una tarde, me va bien en jueves o viernes y me puedo trasladar en coche si es necesario. Debo contarte el plan y me gusta contar con tu parecer. Dime algo. Gracias.

Francesc ha dit...

Colegui Javi,¿Puedo venir a la quedada con Hardmod y cuento lo que decidimos cpn Marga?

Javi Lidon Mingorance ha dit...

Francesc claro, claro que si, Francesc. Por supuesto. Siempre y cuando ello no suponga un handicap para el amigo HardM. Convencido de la buena oportunidad de este encuentro ahora tiene la palabra el invitado y fijamos la cita en base a la disponibilidad que ofrezco en el comentario anterior.

Abrazo amigo Francesc

Abrazo amigo HardMod

Abrazo mundo amigo Bogarde

Faust Puig Gudulermi de Vic ha dit...

Sembla una casa de cites aquest Mingorance Club!

Jo parlo de que De Jong em va agradar i que el jovenet Pedri apunta maneres.

Estem de rodatge i aquest any amb Koeman pot funcionar.

Messi fa mala cara pero ha d'entendre que es fa gran i que esta en bones mans.

A gudulermi!

Fernando Atienza ha dit...

Hardote, cierra el piko
aixi, calladito chitoncito y a dormir

Astrid Barriada ha dit...

Una vegada mes i al malevol hem fet callar, que hardegi a casa dels altres i que cagui de gust lluny de mi

Francesc ha dit...

Hard has fet tan mal que celebro amb Anis del Mono que desapareixis per sempre del bogarde i que peitexis el dolor per haver causat mals umplin la web de maltracts