PENYA BOGARDE. LA PENYA DEL BARCELONISME PROLETARI

Tribuna Dirk
Bogarde. L'organ oficial de la Penya Bogarde de Premià de Mar. LA PENYA QUE MAI FALLA.
Òrgan d'expressió oficial de la Penya Bogarde, fundat l'any 2007 del segle XXI a la vila de Premià de Mar / El Maresme / Països Catalans / Univers / Tot.


diumenge, 15 de febrer del 2015

MANTXESTER SITI 1, BARÇA 2. ////// MAGNÍFIC ENTRENAMENT DEL FC BARCELONA DAVANT DEL MÁLAGA DE MÁLAGA ////// CREIX EN ESCREIX EL PROCÉS RUPTURISTA BLAUGRANA


Crònica del director de l'ARA, 
Correcamins Bellugadís
Mireu-lo, mister Ara!





MANTXESTER SITI, 1
BARÇA, 2

Escac i mat a Mantxester. 
Triomf dental del FCBarcelona. Les coses clares. Som així i ho sap tothom.
 

Jornada dedicada al nostre Esperit d'Esnaola. El mariner sentimental que plora sense manies. El tenim retratat davant de l'establiment de moda: 

Doctrina Mistinguet, Xinxetes i Cargols. 

Hem enxampat el soci Albert Sinderes passejant a pit descobert amb les petúnies a la mà. Un gran home, l'Albert Sinderes "Petúnies, petúnies".


Entrenament malagueny.
Crònica del cambrer Alexander Betway


El FC Barcelona assoleix el seu objectiu pensant en el triplet. Extraordinari partit d'entrenament davant del Màlaga amb un resultat de 0-1 que confirma les possibilitats blaugranes. El quadre de Lluís Enric ha alineat els tercers reserves. Destaquem al 10, Henry to Sea, substitut de Messi, que apareix a la foto mostrant les seves prestacions damunt de l'herba del Nou Camp. Anem molts forts! Massa forts! 


Sorpresa: Sindic Josep, Eduard de Reus, Cesc "Gorgui" Fortuny i Syd Barretina, s'estrenen com a quartet arbitral a primera divisió.




Creix en escreix el rupturisme blaugrana. Les coses clares. Vivim temps excepcionals i el bogardisme és testimoni d'excepció en aquest moment històric.

Creix en escreix la panxa infinita de Cristiano Ronaldo. El creixement (en escreix i greix) de la panxa galàctica és directament proporcional al creixement (en escreix) dels gols del millor jugador de tots els temps: Leo Messi.


Acotacions bogardianes al cas Messi. El crack ha signat un autògraf al secretari Enric. Segueix l'idil·li entre l'estrella argentina i el molt estimat secretari Enric. Anem molt forts!




Creix en escreix la prestació poliesportiva del bogardisme. Esclop Romesco guanya un trofeu de petanca a Figueres i proclama el seu amor bordilenc envers el bogardisme.


Creix en escreix l'alegria bogardiana. Tenim les imatges de Cesc Gorgui, Joan Patateta, Eduard, Arnau Xarrampió i Jordi Rovelló damunt d'un dels tancs de l'exèrcit bogardià d'alliberament total.




Creix en escreix Suárez. Gol dental. Gol d'esquenes a barraca. Creix en escreix la dentadura sideral del golejador uruguaià. Nyam Nyam i Gol.


 
Creix en escreix la cara de mussol del Cruyff. Ell va dir que dos galls no poden estar en un mateix galliner....Nosaltres en tenim, com a mínim, tres.

 
Creix en escreix la bossa de Florentónguez. Els diners de Castor, diners del poble, l'acompanyen per subvencionar butxaques amigues. Tenim la imatge: Florentónguez, Bárcenas, i Monedero exhibeixen la bitlletera blanca.

 

89 comentaris:

MADRIDISTA HARTO Y CON BALA ha dit...

EL REAL MADRID ES ABSOLUTAMENTE LIDER DEL CAMPEONATO Y JUGANDO REGULARMENTE PUNTUA EN ESTE CORTO PARÉNTESIS DE JUEGO QUE LO LLEVARÁ A LA UNDÉCIMA COPA DE EUROPA Y A ESTA LIGA CHUPADA.
ME JODE MUCHO QUE SIGA EL ESCARNIO SOEZ HACIA CR7 COMO ME JODE QUE METAIS A MONEDERO Y A BARCENAS EN LA MISMA POMADA. SOIS UNA ESPANTOSA JAURÍA DE SOBACOS CON PUS.

BANZAI

marga bosch i el seu verb ha dit...

Jo no soc del madrid i estimo el barça però em sembla inhumà el que heu fet amb cristiano ronaldo. Consell d'amiga que viu a ciutat.

Arnau Xarrampió ha dit...

No em sé veure dalt d'un tanc però si serveix per l'alliberament total que esteu proclament als quatre vents pués em faig tanquista i estanquer, ara que esteu cachondos, ei?

Arnau Xarrampió ha dit...

Què us porta a canviar el meu cognom? que jo no soc pas Xampinyó

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

Per proximitat convido al senyor del Romesco a venir a jugar a petanca a la pista central de les Medes. visca el Barça!

Albert SINDERES ha dit...

petunies petunies!

penyabogarde ha dit...

errada informàtica estimat Xarrampió, procedim a corregir i gràcies ...

Conrad Canaló Stewart ha dit...

Suma i suma (+) (+)
el bo/gar/dis/me suma (+)
i la Marta + jo (també) sumem (+).
Lo del Zuric només (no +) va ser un (1)
dia i ara els dies (dia+dia) ja son 2 (dos) dies.
El bo/gar/dis/me m'ha reinserit a la vida bohemia.
No tot s'acaba davant d'un problema matemàtic.
I m'ha acceptat la marta sense la disfressa carnestoltica de Alain Delon, tal com soc.

Joan Patateta ha dit...

Ja sabeu que soc un arbre?
Es el que em diuen des que la boca em toca a terra, porca enveja. Un arbolito militar que no veas joven.

Conrad Canaló Stewart ha dit...

Arbre (ar+bre)
ets (e.t.s)
un (un/1)
bon (+)
home (ho+me)
pa/ta/te/ta

cesc "gorgui" fortuny ha dit...

Mai he estat amic del les guerres i tampoc del tancs de guerra encara que pud reconeixer que de petit jugava a guerra amb tancs de plastic i que m'agradava la peli Comandos en Okinawa i la saga de la guerra de les galàxies com també les estampes de sants i els cromos de les xocolatines Torras que portaven atles mundials i naturalesa. Després venien els meus cosins de lluny i em afanaven els cromos i jo els potinejava amb polvos talco per que callessin com bellacs i no pas, doncs em contestaven amb mel als llavis dient "cosinet cosinet la sorda de l'atic ha anat a comprar prunes" i el nen que era jo li deia "vull jugar a guerra". Com els dofins i és que el dofí m'agrada com a simbol meu. El dofí ja sabeu que com altres cetacis, els dofins utilitzen els sons, la dansa i el salt per comunicar-se, orientar-se i aconseguir les seves preses, a més utilitzen l'ecolocalització. Tot això em passa pel CAP CAP CAP per allò de que un tauró podria ser més guerrer i no pas ho era per mi que preferia el dofi que era de pau, potser per tot això he fugit de les guerres. Però els tancs ja m'interessen més. El tanc molt. El tanc és important per a mi. El tanc és un vehicle armat, blindat i amb un sistema de tracció tot terreny mitjançant erugues.[1] Esporàdicament, el 'tanc' és anomenat carro de combat. Per MISERIA HUMANA i PLAER BOGARDE dic que la miseria a vegades necessita del tanc del poble armat. EL TANC atura la miseria que és tristesa i la tristesa o tristor és una emoció primària, útil i necessària, que portem al nostre equipatge vital.Serveix per a generar empatia als altres, és doncs una manera de demanar acompanyament, comunicació i ajuda. En algunes cultures, com l'occidental actual, es considera negativa i vergonyosa mentre que a la majoria és, com la resta d'emocions, positiva.
EL BOGARDITORISME EM PERMET DIR TOT AIXÒ.

Joan Farregarde ha dit...

el madrid és la pastilla dolenta del matrix

Burking i Ariato / El Central ha dit...

marga bosch ets merengue com el teu verb de massa respecte per la toba pudenta ronalda

Conrad Canaló Stewart ha dit...

P.A.R.L.O.
A.M.B.
S.I.G.L.E.S

É.S.
L.A.
M.E.V.A.
N.O.V.A.
E.S.P.E.C.I.A.L.I.T.A.T.

Esclop Romesco SKLOP ha dit...

si us va bé això de la petanca pot ser una modalitat bogardiana més per sumar a les que ja teniu com la gastronomia, la estètica, la literatura i les curses de formula 1

sed berretene ha dit...

ja està tot cantat i més que cantat
Money, Money! això és el Real Madrid, money, money!

niCo NuBIoLa ha dit...

M'ha costat una hèrnia però el mamut ja viatja cap a l'hangar.
Despeses extres a compte del senyor dels Anells. No val a badar, no val riure, no val ser imbècil. Art i manicura. Art i anti-Art. Que la mai acabada xerrada del Miramelindo s'allargui per sempre des de tots els cenacles del Golgota, que les nimfes pelin canyes, que els botons tanquin camises, que les mantes abriguin malalts, que el foc cremi els fems. Que el gall canti tres vegades. Que l'art mani per damunt del riure.
No serà un mamut. Serà una llarga filera de mamuts que lliscaran d'un magatzem cap a un hamgar i d'un hangar cap a un recinte.

Gerard Zarza ha dit...

Creix en escreix la saberuda creativitat d'aquesta Penya perdurable.
I mola les molada molenca del moló molecular

Francesc Esmatges ha dit...

Heu tornat a reblar el clau.

Alan Smithee ha dit...

Tot el món està convidat a inundar la cooperativa Gafarrons de Premià en ocasió de la presentació del llibre de Sergi Pons ELS MARS DEL CARIB. L'acte comptarà amb la presència del seu autor i del director de la col·lecció editorial. Vostès podran prendre cerveses i picar quatre cosetes al mateix temps que participen d'aquesta trobada cultural. Als que venen de Reus els informem que hem fletat un vol xarter des de l'aeroport de Reus fins al aerodrom del polígon industrial de premià de mar i de dalt. Tot preparat.

Alan Smithee ha dit...

oblidem de dir que l'acte serà el proper divendres 20 de febrer a les 8 del vespre en el marc incomparable de la Cooperativa Gafarrons de Premià de Mar. Al carrer Marina, just al costat de la zona 0 de can Sanpere.

MADRIDISTA HARTO PERO QUE MUY HARTO DE TODO LO QUE SOIS Y DE TODO LO QUE HABEIS SIDO. CARNE DE CEMENTERIO DÁLMATA Y BOBOS DE CUCAÑA A CUADROS SERIGRAFIADOS A LO TURISTA GUIRI DE CANTIMPALOS ha dit...

¿QUIEN ES ESTE SEMIHOMBRE DE BIGOTE SALTARÍN Y CARITA METIDA EN UN CÍRCULO?
OTRO TROTADOR DE MONOS GIBRALTAREÑOS, YA VEO. ESTAIS MUY MAL.
SOLO FALTABA ESTO DEL BIGOTI-TO SALTARÍN EN ESPARTO ZODIACAL TUERTO.
LO VUESTRO ES COMO EL VIENTRE DE UNA SARDINA.
¿SABEIS LO QUE ES EL VIENTRE DE UNA SARDINA? FACILINGO, LA MORDEIS Y OS TRAGAIS GLOTONAMENTE LOS HUEVECITOS A LO ALIEN PERO EN PLAN PESCADILLA.

FRACASADOS.

BURROS.

MAL COSIDOS.

HIJOS DE UNA CESAREA ERRONEA.

Conrad Canaló Stewart ha dit...

V.U.L.L.
C.O.N.T.E.S.T.A.R
C.O.M.
C.A.L.
I.
A.M.B.
S.I.G.L.E.S.
A.L.
B.A.N.Z.A.I:


E.T.S.
U.N.
E.C.Z.E.M.A.

Alan Smithee ha dit...

Escolti senyor Madridista,

ens agradaria reproduir la seva intervenció en el nostre fanzine.

Encara que no tinguem la seva autorització, ho farem.

Ens agraden moltes coses del que hem llegit.

Realment sensacional això que diu:

CARNE DE CEMENTERIO DÁLMATA Y BOBOS DE CUCAÑA A CUADROS SERIGRAFIADOS


També ens agrada aixó:

TROTADOR DE MONOS GIBRALTAREÑOS

I aixó:

HIJOS DE UNA CESAREA ERRONEA.


Vostè és molt intel·ligent.



vampir Bayo FAKIRISTIC Prados†๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A ha dit...

๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A

fred a la sang, senyal de baixa tensió

๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A


escalfor a la sang, senyal d'alta qualitat

๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A

idea: un partit amb el Madrid anirà bé per tastar diverses varietats del petroli arterial


๑۩۞۩๑†A

Joan Andreu Ordeig ha dit...

Alerta que venen les meuques de Tarragona, en parlem aviat, manois!

J.A.O.
Reus

Goliat Valls Tarzan ha dit...

és normal que en aquest blog no es faci cap esment de la pèrdua de Sergio, de Sergio y Estibáliz?
La cançó BUSCAME era molt maca, no?

Marc Filbà -NAT KING COLE de Mollet ha dit...

Amb tots els respectes però a mi la parella Sergio and Estibaliz em semblaba nyonya i poc estimulant a lo petri petri no sé com dir ara el que vull dir

MADRIDISTA ZOBOLINARIO ha dit...

EL REAL MADRID AVANZA A TODO GAS HACIA LA UNDÉCIMA.
OS JODE UN MORRO DE PAVO CHUNGO PERO ES LO QUE HAY.
HABIDA CUENTA DE QUE EL SCHALKE FUÉ UN PELELE A LOS PIES DE CR7, SOLO DECIR QUE OS ESPERA UN CALVARIO.

REAL MADRID ÚNDECIMA COPA DE EUROCOPA EN LA VITRINA.


BANZAI A MONIGOTES CRUEL Y TENTEMPIE DE NARANJA PRODRIDA PARA LOS BOGARDONI-TOS DELEZNABLES. PUNTO CRUEL.

Fidel Guix El Sotana Nuclear ha dit...

El madridista banzai és com la nafra oberta d'un cocodril a Tanzania.

Conrad Canaló Stewart ha dit...

Senyors meus,


Q.U.I.
S.U.M.A.
S.O.C.
J.O.
(+)


Ara anem a més (+).

I estic enamorat física i químicament.

Marta Coma ha dit...

Conrad,

m'has fet sortit tots els colors a la cara i m'ha quedat el rostre tant vermell com els llavis.

seguim amb les nostres coses i les envejoses que s'hi posin vasselina.

Un petó.

Cesc 'gorgui' Fortuny ha dit...

No podia passar per alt la comparativa que he fet entre els tres cosos de cristiano ronaldo que conec.

a) El primer és el de les tabletas musculars saca-pecho bronceado maquillaje extremo brillante que sempre ens han volgut fer creure.
És un rollo espiadimonis d'abans de la guerra: Els mascles són de coloració verdosa amb taques fosques; tenen dues línies blaves al final de l’abdomen. Les femelles són semblants als macles però sense les línies blaves de l’abdomen.

b) El segon és el de la bogardinha vista que l'ha posat la setmana passada menjant i inflant com un rodonet xipiriti que cada vegada es deixa anar més, l'ego infla la carn.
És un rollo més de taxista borde com ara ja m'enteneu el tema taxes i tarifes.La reglamentació de cada lloc determina si el preu que ha d'abonar el passatger pel servei és el qual acordi en cada cas amb el conductor o si per contra el taxista està obligat a percebre únicament una tarifa fixada per l'autoritat pública.

c) el tercer és aquesta mole pastosa que surt a la foto que ha aparegut a bogardiland, m'assembla que això no és definitiu i que el cristiano pot expandir-se més com un pastel gegant fer en industrias pasteleras mogollón. I ja podeu comptar que un atleta gordissim és com el gordito relleno aquell dels tebeos. Mireu jo l'he estudiat molt el cas del Gordito Relleno, per si voleu saber Gordito Relleno, és un personatge físicament gras i un bonifaci de caràcter, tot ell molt rodo, calb, un nas molt rodó com una bola i les cames molt curtes amb proporció al cos. És un bonifaci que sempre està disposat a ajudar als altres, és un solitari i una víctima d’aquells que tenen mala fe i estan disposats a fer mal als altres. És solter malgrat que tenir parella no li desagradaria, Es guanya la vida entre d'altres com a venedor, revisor i en gran mesura fent d'oficinista. Al llarg d'un curt període de temps, Gordito va compartir les seves pagines, amb Don Berrinche. (aquest, creat per al mateix dibuixant, Jose Peñarroya). L’únic personatge amb qui ha compartit aventures es Don Berrinche, aquest és tot el contrari de Gordito, que accepta el caràcter del seu nou amic com un gest de solidaritat i bona voluntat cap a ell

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

El desglaç i la feina del trencagels ha deixat les Medes com Hawaii.
Us veig molt poc decidits a seguir la guerra revolucionària contra els botxins o m'ho sembla?
Pregunto si això és una estratagema o un despiste en el front bogardià de terra infanteria.

...?

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

Paciència?
Mireu, si Catalunya no talla amb Espanya, Les Medes tirarem pel dret.

niCo NuBIoLa ha dit...

Les idees exposades per Gorgui-Fortuny (ets artista?) no em fan riure i possiblement estan el llindar de la meva manera de veure les coses.
Gorgui-Fortuny, si no vas de farol o de fanal, podria ser que encaixéssim les nostres propostes. Amb el que dius, el que diuen i el que predisposen sengles diccions, puc pensar que el Mamut és només un microbi entremig de les infinites rodes d'estrelles i asteroides que completen la clau de volta celeste.
Tot preparat per dipositar el Mamut en el gran remolc de Circ.

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

Les Medes tallem amarres i som vent de llibertat, com diria el sòmines d'en Serrat "cada loco con su tema" i un mariner com jo ja n'està fins al capdamunt de tanta mandanga i tall rodó. La meva tieta Anna tenia un llimoner bord en el pati de casa seva i quan hi penso només puc dir que tinc molts anys. Massa edat per aguantar les cadenes que em corquen les venes i em malmeten l'oremus.

Conrad Canaló Stewart ha dit...

Jo també vull cardar el dos (2) d'Espanya!

cesc "gorgui" fortuny ha dit...

He treballat de mosso de magatzem, comercial de màquines de cafè, empleat d'una benzinera i pringat en el AKI...però lo de fer d'arbitrutxo ha estat el millor que he fet mai.

penyabogarde ha dit...

Eduard,

No sabem si ens fiquem en camisa d'onze "vares" o ratlles, però ens interessa molt i molt el que esteu tramant amb el CONGRÉS DE ZURICHOLOGIA.

La Junta.

penyabogarde ha dit...

.....

.....

.....

«El Zurich és més que un cafè cèntric de Barcelona.» Aquest és el motiu literari d’un col·lectiu de bloguers que s’han unit per reanimar literàriament aquest punt emblemàtic de trobada. Imaginació, autobiografia, records, amor, desamor, trobades i no trobades, històries negres, poemes, aquarel·les, il·lustracions, fotografies... Una explosió creativa conjunta. I és que al Zurich, com en els blogs, hi cap tot. Fins i tot, l’Ànima, que es passeja al llarg del llibre i té cura que les paraules surtin del cor i arribin al cor.

........
........
........

Conrad Canaló Stewart ha dit...

Us esteu animant amb el Zurich, eh? Jo agraeeixo al Zurich la felicitat que suma (+) i molt sumada (+).
Eduard, tinc preparat un text (ALFANUMÈRIC) per el recull d'històries del Zurich i tractarà de l'amor al cafè.

MADRIDISTA ZO....ARIO. ha dit...

ME PARTO EL ANO DE PUTA MADRE
REAL MADRID CAMPEÓN TOTAL
COMO ME GUSTA MÁLAGA VIRGEN
LA LECHE DE DIÓS
LA POLLA, VAMOS.
ESTOY QUE ME COMO UN ELEFANTE.
ESTO ES LA RELECHE.
ESTO ES VIDA.
¡¡¡HALA MADRID!!!

BANZAI DESCODIFICAD CON ACEITE ESSO.
PANTERA ZAMBOMBA,
COLIBRÍ DE SUEZ,
LECHE DE TORTUGA,
SENTIMIENTO DE LODO,
CAMPEONES ACOJONANTES,
VARICES DE SUNTUOSIDAD CAFRE.

¡¡¡¡¡BANZAI!!!!!

Conrad Canaló Stewart ha dit...

E.D.U.A.R.D.

vs


M.Ó.N.

Johnny Patateta Williams ha dit...

Què m'heu castigat aquest cap de setmana? EL meus llavis no ho entenen.

MADRIDISTA CRISTIANO TOPE ha dit...

EL REAL MADRID SE PROCLAMA CAMPEÓN DE LIGA QUE ES LA LECHE COJONERA VESTIDA DE CILINDRO BALSÁMICO DE LA SUPREMA GORILADA. SOMOS LA GENTE MÁS MOZALBETEMENTE GUAPA DE LA TIERRA.


BANZAI ESCROTO BANZAI

MADRIDISTA ANT-BARCENAS Y ANTI-BARCELONI-TA ha dit...

Y ADEMÁS, ZURRA GUAPA EN BALONCESTO

BANZAI HONORIO GURLINADO BANZAI
MACHOOOOOO
MACHOOOOOO
YEPA YEPA


BANZAI

Gerard Zarza ha dit...

Mola pensar que el darrer en riure es morirà de riure i molarà de veure que el molón molonista serà el nostre Barça que guanyarà la lliga, la copa i la champions molant molada com a les Moluques moluquenyes de Moldàvia la Mola de molada que molaré i cantaré Moliendo Café, y molinero molinero de la mola muela.

Isidre Bonada ha dit...

Apat de gols per Manchester i el Barça farà història com el millor de tots
oe oe oé!

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

Estic més tranquil que un xinxol.
Tinc la fè del mariner de llarg recorregut.
A mi cada dia em desperta la Mònica (Terribes) a la ràdio de la fragata.
Visca el Barça!

marga bosch i el seu verb ha dit...

He de suposar que enten el bogardisme de poblot per que estic parlant amb CUENTAGOTAS en aquest blog i el que representa anar a la lechería després qe la sorda de l'atic em cridi, el procurador tingui marbre i finestreta, el Blinco esigui tancat, en Rocardo Corasson de León només sigui una cuirassa de joguina, el Niño Cocodrilo estigui antic, la Sala Cabanyes no passin pastorets tot l'any, el negritu del parc està trist, la xurreria no hi és, pero tenim en Patuel, el Serras, Can Bruguera, laia l'arquera, puig i cadafalch, plaça de cuba, l'escorxador vell, la millor estació, el callao.
Tot aixo em dóna més vida que la caca-vaca que teniu aqui amb el mal-home canaló i la seva adolescent pintada de titanlux vermell fent el pueblerino de poblot venjatiu a la barcelona decadent dels turistes italians.
Ara dic: Us podreu fer el poblat favor de despoblar aquest blog que Mataró és la capital de la comarca del maresme i nosaltres veiem els partits a la nostra seu Atzucac i no pas a aquesta flassada de porcs que teniu a premià o a les virolles pudents de Masnou!

Joan Oliver El PIRINO de l'Ocata ha dit...

Patata, aquesta Bosch ens vol mal. li fem una visita de cortesia per que sàpiga el que val una pinta de pentinar?

Lo Pipita ha dit...

Lo pIPITA estic content
es trenca la dictadura culé
catalunya no és barça
primer lleida
segon espanyol
i a espanya real madrid

kaputt barça.

Cesc 'gorgui' Fortuny ha dit...

Estic molt fet un disc dur.
Valens que puc fer de bon arbitre però el que més voldria en aquesta vida és ser igualet que el camarero Alexander, o sigui propina al canto i rasca rasca ja m'enteneu que és una recompensa generalment econòmica que s'atorga com agraïment per un bon servei i pel producte consumit.
Però la cosa no para en el detall BRONTOSAURI de jo tinc i tú poses, penseu bé que no a tots els llocs però, en la majoria dels llocs, el client decideix si dóna o no una propina i la suma d'aquesta. En els últims anys en alguns països la propina s'ha convertit en un pagament obligatori per alguns serveis, els restaurants són el millor exemple d'això. No obstant això, en ser obligatòria faria que perdi el caràcter de propina.
Si mireu el bote-pronto treureu conclusions de paquidermi o de orxatero:

Mama jo vull ser camarero!

Albert Sinderes ha dit...

Petúnies petúnies

Mixet Gat Daniel Montgat ha dit...

Miau miau miau miau miau miau
hola penya!
soc un gat!
el gat de Montgat!
hola miau miau miau
el gat que us ensuma.
Soc un gat, el gat de Montgat
Barça sí i jo també.
Miau miau miau miau miau miau
Vull que em coneixeu.
Soc mixeta mixeta però mascle,
soc un gat
i soc el cat culé de Montgat.
Tindreu notícies meves.

Albert SINDERES ha dit...

Petúnies Petúnies

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

Crec en el bon Déu que ens assegura una bona travessia d'un mar a l'altre i espero que tota la bona gent bogardiana tingui l'estrella de la fortuna guiant les barques de la vida. Mireu, ara resulta que m'he emocionat escrivint alxò tant maco. Molt emocionat com una candela regalimant llagrimes d'alegria. No su podeu imaginar el que sento per la Penya Bogarde. Heu de pensar que he estat molts mesos trist i desconsolat, problemes sentimentals, manca de diners, poca salut i coses que ara no confessaré. Per tot plegat només us dic que moltes gràcies de tor cor i de tota espinada.
Bona mar a tota la gent de bona voluntat i de bons sentiments, hostima que sou molt macos i molt maques que hi dic de tot cor i sincerament.
Una fortíssima abraçada a la penya Bogarde i totes les gràcies per com sou i per tot el que feu per mi pel mer fet de llegir les meves informacions navals. No tinc més paraules de gratitud, sou els millors amics que tinc i m'ajudeu a combatir la meva solitud. Gràcies més i més gràcies, Tot és poc davant de tanta amistat i germanor fraternal. De debó de debó i de tot cor. Sou practicament la meva família. Us estic molt agraït i no puc fer més que insistir-vos per tot el que heu fet per mi i per la meva intimitat malmesa. Es que no hi ha paraules ni diners per pagar aquests caliu que em doneu cada dia. Gràcies i mil gràcies.

Laura Llompart de Bunyola ha dit...

No et conec Esnaola, però llegint he quedat de quadros per mor jòia que quasi s'em posa sa serena a menudejar i em fa dring a es cap. Mariner sentimental.

Albert SINDERES ha dit...

Petúnies, petúnies.

Conrad Canaló Stewart ha dit...

Esnaola, una abraçada de les que sumen amb estimació (+++++++++++).

Esclop Romesco SKLOP ha dit...

el meu suport personal i tot el que faci falta en reconeixement de l'emotivitat sincera de l'Esperit d'Esnaola, m'ha frapat la seva manera de posar-hi el cor en un blog que cada dia sorpren més per la seva sana manera de veure l'esport i ara la vida

Marc Filbà -NAT KING COLE de Mollet ha dit...

Hi hA INSTANTs que un s'atura i pensa en la part més humana que portem dins nostre.
És el que he fet en llegir Esnaolas.

Joan Farregarde ha dit...

ànims Esnaola!

niCo NuBIoLa ha dit...

Estimat Esperit d'Esnaola, si et pot servir d'ajut et diria que pensis sempre en una de les meves màximes: Sempre som afany.

Aprofito l'avinentesa per informar d'alguns problemes duaners relatius al mamut. Tot és solucionable, tant sigui en cas de l'amic Esnaola com el cas del mamut que busca casa i és part d'una filera.

Riure és d'imbècils.
Art vol art.
Recolzar un amic és una obligació.
Resoldre enrenous burocràtics és qüestió de paciència.

Joan Estruch ha dit...

Si necessites companyia, ja saps, m'amistat és pistonuda, senyor Esnaola.

Fidel Guix El Sotana Nuclear ha dit...

M'ha colpit molt el que expliques, Esperit

Gerard Zarza ha dit...

Mola molt que la gent expressi el seus sentiments, mola com una molada de les més molones

Arnau Xarrampió (Vilassar de Mar) ha dit...

Tot el lleu i tot el suport i atenció que mereixes oh benvolgut Esnaola Espiritual!

Doctrina Mistinguet. Cargols i Xinxetes ha dit...

Bona tarda senyor Esnaola,
segueixo els comentaris i em topo amb la seva sensacional oda a la més bella de les virtuts humanes: L'amistat.Rebi una abraçada ben cordial de la nostra entitat.

Doctrina Mistinguet
Cargols i xinxetes

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

Vull agraïr de tot cor-corazón el que esteu dient tots.
Especialment em mostro disposat a adquirir les atencions de l'empresa de cargols i xinxetes "Doctrina Mistinguet". Em pot anar bé pel manteniment i marqueteria del meu balandro. Quina denominació més original per una empresa ferretera!

Albert SINDERES ha dit...

petúnies petúnies

Doctrina Mistinguet. Cargols i Xinxetes. ha dit...

De part de tot l'staff de la nostra botiga les més sinceres gràcies per aquesta detallada visió del nostre establiment de cargols i xinxetes o de xinxetes i cargols, realment l'ordre dels factors no altera el producte que som la Doctrina Mistinguet sempre al servei de la gent que ens necessita.
Bon Nadal i feliç any 2016.

Joan Estruch ha dit...

pistonut partit de champions aleop!

NiCo NUbiOla N.N. ha dit...

A mi potser m'anirien bé una caixa de cargols. He de reblar el clau de l'envelop gegantí i no fa riure precisament, ni és cosa d'imbècils. l'art vol art i els claus necessiten un bon reblat. Tal vegada aquesta nova botiga Doctrina de la Mistinguet.

El Cigró de Tona ha dit...

He vist el matx de champions i ja he notat que serem els guanyadors de la final

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

Repasso el llistat i em reconforta el conhort que té la gent de terra per un home de mar. I les xinxetes, i els cargols, i la doctrina, i la mistinguet. Tot em ressona dins meu i em posa la campaneta del corazón a dringar i dringar de companyonia i amistat solidificada de terra cap a mar i de mar cap a terra. Fa molt temps que heu abaixar la guàrdia contra els enemics messetaris que ens volen mal. Penso que aixó no pot ser i que cal tenir les dagues afilades per si el mal apreta.

Marc Filbà (em diuen el NAT KING COLE de Mollet) ha dit...

Aquest Barça il·lusiona, estic totalment amb l'equip i amb l'entrenador.

Maciste Ocata ha dit...

Festival europeu del millor Barça

MADRIDISTA ZOBOLINARIO ha dit...

ME PARTO EL ANO AL VER LO SO-MALO QUE ES MESSI-TO TIRANDO PENAS MÁXIMAS DE PENA PENI-TA. ¿ESTE PAVO DE TOSTADOR PRETENDE ALGO EN ESTA VIDA? MENUDO RIPASORDIO DE VENFLEDO ISULÍSTICO ESTÁ HECHO ESTE MESSI-TO.
BANZAI PERO QUE MUY BANZAI.

¿NECESITAIS ZOBOLINARIO?

REAL MADRID CHAMPIONS FIJO

Apolo aquella nit Xispa ha dit...

jo em reservo el cap de setmana de la final per anar a Berlin, us animeu bogardes?

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

Conrad, què és sent quan l'amor és ben respost?

Marta Coma ha dit...

si vols Esperit, et contesto jo: l'amor quan es comparteix és una passada, desitjo que tinguis la sort que estic tenint darrerament. I no he gastat massa pintallavis, m'ho he currat amb la paraula.

Albert Sinderes ha dit...

Anava a escriure petunies-petunies i em trobo la foto, tremenda, brutal, maca de veritat i el traje que porto no vegis.

SAD BARRATANA ha dit...

Toco les sis cordes i em surt Breathe de Dark Side of the Moon, i penso en el Breathe que va passar Messi davant de la bimbota del penal. Xing Sang Sum,,,,breathe breathe in the air!
Soc del Barça, no us penseu que faig burla del millor jugador del món.

Manel Cuyàs ha dit...

Estic captivat per DOCTRINA MISTINGUET. XINXETES I CARGOLS.

La ment de qui va idear aquest nom per una ferreteria és de superdotat i no ho dic pas amb ironia. Un nom així és una cosa francament única.

Què tindrà la Penya Bogarde que tot allò que toca sembla tocat pels Déus?

Cesc 'gorgui' Fortuny ha dit...

Si un ganapia o un garrepa està entaforat en un cofre de conya em pregunto si les miscelanees que omplen diaris serveixen per dir el que el futbol és de veritat.
Es com quan les fustes cruxeixen de gana si passen els ratolins per damunt i fan creck creck.
I ja se sap que els ratolins també són considerats mascotes i algunes varietats, en particular algunes soques albines i d'altres altament consanguínies, són criats per a la recerca científica en biologia. O que les penyores a vegades enganyen o no és millor pensar que la mateixa penyora un dret real de garantia que té com funció assegurar al creditor el compliment i satisfacció del seu crèdit donant-li un poder sobre la cosa donada en garantia. Així, el deutor entrega al creditor un bé moble de la seva propietat privada en garantia del crèdit, constituent-se la penyora sobre el bé moble entregat. El creditor doncs, podrà vendre la cosa entregada si el crèdit resultés impagat i, de sobrar diners, seran entregats al deutor. Si el deutor compleix les obligacions per les que es va donar la penyora en garantia, el creditor haurà de tornar la possessió de la cosa donada en penyora en el mateix estat de conservació i ús en que va ser entregada.
Millor que diguem clarament que ser del Barça és una cosa meravellosa.

penyabogarde ha dit...

A l'atenció de la senyora Marga Bosch i el seu Verb:

el dissabte vinent una delegació bogardiana anirà a la ciutat de Mataró i visitarà la taverna Atzucac. Anem plegats a presenciar l'actuació del Belda i el Conjunt Badabadoc. 22.30 hores.


Ens veiem.

Esclop Romesco SKLOP ha dit...

tot va bé