PENYA BOGARDE. LA PENYA DEL BARCELONISME PROLETARI

Tribuna Dirk
Bogarde. L'organ oficial de la Penya Bogarde de Premià de Mar. LA PENYA QUE MAI FALLA.
Òrgan d'expressió oficial de la Penya Bogarde, fundat l'any 2007 del segle XXI a la vila de Premià de Mar / El Maresme / Països Catalans / Univers / Tot.


dissabte, 20 de desembre del 2014

BONES FESTES BOGARDENQUES. APLEC A LA CORDOVESA, HAVANERES A LES MEDES, NOVETATS DERMOESTÈTIQUES I ÈXTASI NUBIOLA

BONES FESTES BOGARDENQUES


PRIMER DE TOT....US PRESENTEM EL COMITÈ CENTRAL BOGARDISTA DEL ROVELL DE L'OU DE LA VILA DE REUS. APLEC NADALENC ANTIARTISTA A CA L'EDUARD.

Comencem per la ressenya esportiva. Som un blog futbolístic, artístic, antiartístic i molt místic. Anem a pams. Feina feta al Camp Nou. Un aplec a la cordovesa que ha donat un magnífic resultat  5-0  que, de retruc, provoca mal de panxa al Real Orinal. Dies d'àpat. Dies nadalencs. Gran entrenador. Gran equip. Gran prestació esportiva. Present i futur. Som lo que sembrem. Estem molt contents. El retorn de l'exporter del "Córdoba" i del Barça, el pare Reina, es produeix de manera singular: Una part amb cada equip. Germanor a la barraca.




Hem de ressenyar el nou escenari internacional marcat per la represa de les relacions entre els Estats Units i Cuba. El nostre mariner transcontinental Esperit d'Esnaola ens recorda que el seu avi va anar a Cuba a bordo del Català -el primer barco de guerra de la flota d'ultramar- i que son pare li va transmetre el llegat mariner i l'encàrrec de que ell, l'Esperit d'Esnaola, esdevindria el nostre referent bogardià en matèria naval i....dit i fet. Heus aquí la crónica dels fets.

  
L'avi Esnaola , conegut cantant d'havaneres, anima als mariners de Calella durant l'embarcament al vaixell El Català.

El pare Esnaola ,capità d'El Català, 
fotografiat al saló principal del vaixell.

Seguim amb les ressenyes. La clínica dermoestètica del Doctor Sbobet contraataca. William Sbobet amb el bisturí prodigiós, ajudat per la noble infermera Mentxu Alpari, transforma la boca del pacient Joan Patateta Williams (el rei de la Calandria bogardiana). Patateta no en tenia prou amb els llavis de la Bellucci, augmentats progressivament, treballats a fons. No. No estava satisfet. Patateta ha demanat tenir-los més grans i ha sol·licitat una de les operacions més complicades (a vida o mort) perpetrades per l'equip del gabinet Sbobet. Els nous llavis d'en Patateta són els de la fascinant actriu Angeline Jolie. Poca broma. Patateta demana nivell. Feina feta.


 
Tenim un parell de novetats del sector anti-artista del bogardisme. Nubiola, Canaló i Eduard rememoren les seves vetllades surrealistes al popular local del passeig del Born, el prestigiós Miramelindo. 
Els hem retratat.

Mentrestant, a la Cerveseria GLACIAR de la Plaça Reial, el Trío Bombí i la guapíssima Núria Gago celebren eufòrics el contundent 5-0 del partit d'avui .



La segona novetat la protagonitza l'escultor Nubiola. El tenim fent de les seves en un dels locals més prestigiosos de les arts plàstiques occitanes. Mireu-lo al bellmig de la bonica ciutat de Montpeller, justament la vila que va veure neixer al Rei Jaume Primer el Conqueridor. Ara és Nubiola qui conquereix la seu de les avantguardes plàstiques del Mediterrani. Aquí el teniu. A la seu de les arts de Montpeller. Bogardisme plàstic.





I ara vé la més grossa de totes:  


EL NUBIOLISME CELEBRA LES SANTES FESTES AMB UNA SOBREDOSI D'ART I ENS LLIURA UNA PART DEL SEU PATRIMONI NADALENC.

Escac i mat. Rebut i gaudit. El nostre escultor Nico Nubiola es manté fidel a la penya i ens lliura una nadala colossal. Ser bogardista és grandiós. Quan rebem mostres d'afecte com les del nostre amic Nico, ens puja l'autoestima com el mercuri quan s'enfila fins al capdamunt del termòmetre. El bogardisme avança i incrementa llurs efectius. Artistes, antiartistes, gent de poble i gent de ciutat, gent de mar i de muntanya. El bogardisme és imparable. El que ens ha enviat l'escultor del poble és descomunal, impagable i extraordinari. 
Des d'ara mateix incorporem en Petroni a la galeria de personatges del bogardisme. 

 

Tot ens agrada: En Petroni, el nadó que plora, l'estany brut, el tennista Navidad, la morralla del peix. 
També volem cridar la màxima nubioliana, amb lletres brillants, davant del pessebre: Sempre som afany!
Posdata amb afany: A continuació us mostrem el dossier N.N. 





PETRONI !

45 comentaris:

Espronceda Bous i Esquelles ha dit...

Què???????
Recuperant la Gago Woman?????
Manoi!

Burking i Ariato / El Central ha dit...

fa fred sense Astaire a la Cerdanya culé, bon nadal amics

Johnny Patateta Williams ha dit...

Les he passades putes al quirofano, la anastesia fallava però jo he confiat amb el doctor i el resultat és de tocateja, aquests llavis son més elastics i voluptes que els d'abans i ara vaig a dormir que estic molt fatigat. Mercès cony.

Syd Barretina ha dit...

Flipant aquest Petronio de la pantalla, jobar!

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

M'han saltat les llàgrimes en veure el meu avi, tinc els ulls més mullats que l'oceà atlàntic i tingueren la culpa els americans.

Joan Estruch ha dit...

Barça sempre pistonut i els llavis d'en Patateta's m'han agradat força, quin preu tenen? Jo vull tenir els de la Penelope Cruz.

nICo NuBioLA NN ha dit...

Telegrama seriós:

Sabeu de quin color és el cavall blanc d'en Nubiola?

Gràcies.


Això no és més que un aperitiu.


Vull muntar la fundació Nubiola Bogarde i proposo que estigui a La Floresta.


Seriosament.

NN

Eloi el Barbota Criminal ha dit...

Em senot astronauta i menjador de crusants

el trio bombí vol carn ha dit...

tots volem llavis guapos de carn grossa estil català, Silvia Munt Style!

Conrad Canaló Stewart ha dit...

Temo (tem+o)
que soc antiartista
i que miroelmaco
(miramelindo)
i recordo vagament Eduard i Nubiola.
Fraganti a la barra (bar+r+a).
Ho temo amb dolor mental.
Savi soc i soc humà d'equivocar-me.
Oi Eduard? El Bogardisme ha desvetllat el nostre paper en aquesta comèdia humana que és el calvari nadalenc.

marga bosch i el seu verb ha dit...

Eduard ets de Reus?
Ciutat millor que Tarragona.
Jo de Mataró, ciutat millor que tots els poblots bruts.
Vull tenir el carnet antiartistic i anar amb el Conrad, el Nico i tú al Miramelindo. Acceptes?

Espronceda Bous i Esquelles. Laurejada Merçona Llops. Toni Xiulet ha dit...

Confirmem la comanda bombina: volem demanar hora al doctor bogarde per sotmetre les nostres boques al bisturí màgic esportiu que ens incrustarà a tota la bombinada uns morrets catalans, copiats dels de la Silvia Munt. Hora de quirofan?

Eduard ha dit...

La Fundació NubiolaBogarde a la Floresta... de Tarragona?
Tarragona és filla de la degeneració de l'imperialisme romà que denuncia Nubiola amb boca del gran Petroni, que no de la Jolie. la Jolie ha fet una pel·lícula(sense llavis?). Reus, pel contrari, és una ciutat feta per si sola, o millor dit,amb l'empenta de tots els que s'hi plantaven en aquella cruïlla en el no-res i a base simplement d'enginy van establir un empori. Reus ho feia tot, Tarragona només passava el plateret. Com diu el gran mestre Quim Mallafrè, Tarragona és a Reus com Espanya és a Catalunya. Una manera fina de dir paràsit.
Reus és cultura. El futbol no és cultura, però hi ha una cultura del futbol. la cultura bogardiana és feta de morralla de peix, de camps pudents, de cruïlles i interseccions amb pudor de caliquenyo. per això serà que Reus està oferint al món una generació de futbolistes inigualable. Tot i que el món forassenyat no se'n vulgui assabentar, com no s'ha assabentat mai que els productes de la cultura reusenca no tenen rival, així parlem del vermut com de la poesia.
Sí, Marga, sóc de Reus, i això no m'impedeix descriure les glòries de la meva ciutat. És Mataró equiparable? Ja sé que és ciutat. té una taca que el tricentenari recorda tristament, però ara deu ser una veritable i bella ciutat. Tot i que no conec cap gran futbolista mataroní.
Antiartista, ja ho vaig dir, se n'és sense carnet. Se n'és per fe, vocació i passió. Antiartista vol dir estimar l'art per sobre de totes les coses, i sobretot dels diners. Antiartista és preferir Bogarde a Messi, o millor encara, preferir tots els futbolistes que pels camps de les distintes florestes juguen la pilota per quatre rals o posant-hi els duros per competir una competició de merda, a camps de carxoferes pudentes.

marga bosch i el seu verb ha dit...

Edu,
No fotis que també ets xusmipueblerino!

NiIiCcOo NnUuBbIiOoLlaA ha dit...

Estimadissim amic EDUARD EDUARD I EDUARD I EDUARD

l'art vol art i l'afany sempre és part de l'art sigui retrat o sigui pedra o sigui poema esgrafiat en pedra, paper, cartró o daga.
Daga la daga esmolada del ferrer de Tall i esmola la gola com qui munta un dard al capdamunt del prat. Els antiartistes som part de l'art i som esfinx enmig del foc de canons del desert -ah Lawrence d'Arabia, així em deien de petit. Sí soc antiartista i picapedrer i amic dels meus amics i tanca-barres del Miramelindo i torno de Montpeller amb grams de més per xampany francès de Reims. Mira Eduard, jo puc amb tot. No em fa el pes na Marga. Som més de la corda de la Diana, tot i el totil del Joel Joan. Politicament soc de tots menys del pepé, del psoé i del pallasso aquest de la cueta. M'agraden les llenties i això compta molt quan s'han de fer números i arrecades. Em molesta el gall dindi no per raons animals sinó per l'adjectiu "dindi" que em sembla una errada del creador. Nadal és tennista però no és artista i potser millor dir-ho per Sant Esteve. Esteve com l'auca del senyor Esteve. Antropologia magnànima i escudella de pedra. Tema cavall: blanc però no del Madrid. Si el futbol és error, el Madrid és doble error. Jo soc pastor de ramats de pedra i quan canto soc tenor. Tinc el do de pit a la gola i el picarol del paladar em fa viu-viu. Digital i sensorial, el meu art vol art.

Un art insaciable és antiart, si és així, jo soc el teu fadrí.

Aquests de la Bogarde ens fan viure més bé la vida. Dels errors del futbol en fem carmanyola.

Mira la de coses que ens diuen els penyistes.

Mira però mira. Miramelindo sempre.

NN

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

proposo llunes de blat i meuques de plata i que tot el mar sigui un estadi de mel i de melmelada de pressec verd.
Esteu d'acord? Eduard, estas d'acord?
Jo no vaig mai al Miramelindo però vull anar-hi un dia amb tú, en Nicus i l'amic que teniu de les matemàtiques Canaló

Manel Cuyàs ha dit...

bon nadal tingueu gent maca

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

estic en alta mar passant el nadal i m'estic refredant i us dic: visca l'antiartista Eduard i el seu salvavides groc!

Burking i Ariato / El Central ha dit...

Bon nadal i bon tot plegat des de la Cerdanya fresca

Joan Farregarde ha dit...

Eduard, tot el que fas m'agrada

Antoni Alomar REUS REUS REUS ha dit...

el millor que podia passar a la penya era l'arribada gloriosa de l'Eduard i es nota molt i molt

nICo NuBioLA NN ha dit...

Alomar!!!! per fí!
Encara ets escultor?
El bogardisme ens està fent bones passades i ara ens anem retrobant les velles glories de l'art, de Reus, de La Floresta i del barri de la Ribera.
L'art vol art, jo he deixar de riure i visc millor sense cansar el rictus inutilment.

Una abraçada Alomar!

El Pirino (Joan Oliver) ha dit...

Bon nadal guapos

Marta Coma ha dit...

Jo vull anar a la taula nadalenca de l'Eduard i besar molt amb color vermell bourgois d'amour 44 pastós i brillant.Bona nadalenca a la terra dels bogarderos i marca de carmí a totes les boques i galtes (fins i tot a les galtes de porc).
Dijcoteque a borrachona

Esclop Romesco ha dit...

Vull que es parli del Petroni

Eva Prats ha dit...



I jo també ho vull, estem l'Esclop i jo juntets davant de la pantalleta màgica

Joan Patateta ha dit...

Petroni és petroli i els meus morrets han estat la gran sensació del nadal a casa dels meus familiars. Tots en volen tenir uns d'iguals, potser us els reenviaré aquí.

nICo NuBioLA NN ha dit...

Fes-me un troç de taula per a mi, amic Eduard, com quan et convidava a mojitos al Miramelindo tot parlant de Viladecans i Miró.

afany del més noble.

Antoni Alomar REUS REUS REUS ha dit...

Qua guapo aquest encontre i quans records. QUE UN BLOG ens hagi unit ja té xamba.

MADRIDISTA SACA PECHO Y ESCUPE PLATA ha dit...

HORRIBLES NAVIDADES OS DESEO Y UN AÑO CATASTRÓFICO QUE SIGNIFIQUE LA DERROTA TOTAL DEL BARCELONI-TA Y LA QUIEBRA DE ESTE BLOCK INFECTO Y POCILGANTE.
TENGO VARIOS DESEOS EN LA CARTERA Y LOS EXPONGO A LOS CUATRO VIENTOS:

PRIMERAMENTE. ASCO BATRACIAL PARA EL BARCELONI-TA DE MIERDA.

SEGUNDAMENTE. EDUARDI-TO GRACIOSO ERES UN BERZAS EMBRABUCONADO POR TU CORO DE ADMIRADORES FETÉN.

TERCERAMENTE. NUBIOLI-TA BOBO PERO QUE MUY BOBO.

CUARTAMENTE. SOIS ASCO AL CUBO.

QUINTAMENTE. ESTE PATÍBULO PUTREFACTO SE HUNDE MÁS Y MÁS COMO VUESTRA MIERDA DE ARTUR MAS-SI-TO, VUESTRA MIERDA DE GENERALITAT-TI-TA, SOIS BOBOS Y ESTAIS QUE TEMBLAIS. OS PASARÁ PABLO IGLESIAS POR ENCIMA HASTA TRINCHAR VUESTRA MEMEZ. Y EL PEQUEÑO NICOLÁS TAMBIÉN ESTARÁ AL ACECHO.

SOIS LA MIERDA CATALANUFI-TA QUE HUNDE SUS ORIFICIOS EN EL CADAVER DEL BARCELONI-TA.

OS DESEO UN TERRIBLE 2015.

penyabogarde ha dit...

T'has quedat descansat? Madridista i fatxa!

MADRIDISTA CONTRA MASI-TO Y CONTRA BARCELONI-TA ha dit...

LO DE FACHA TE LO METES EN EL ANO DE LATA DE TU TRASERO BOBO ¿VALE?
YO DE FACHA NADA DE NADA, ESO VOSOTROS CON LA MIERTA DE ARTURI-TO MASI-TO Y DE JUNQUERI-TO ¿VALE? MIREN QUE LES DIGO: EN FUTBOL Y A PELOTEO TROTÓN NO NOS GANA PUÉS TENEMOS AL REAL MADRID CAMPEÓN ETERNO E INSUPERABLE. PARA POLÍTICA ESTÁ PABLO IGLESIAS QUE OS VA A METER EN CINTURA A TODOS LOS BOBOS NACIONALERI-TOS Y OS VAIS A ENTERAR DE LO QUE VALE ESO ¿VALE?
DE INVENTOS ESTAMOS AÚN MEJOR PUÉS MOSOTROS TENEMOS A DE LA CIERVA, SANTOS MANCEBO, MIGUEL SERVET Y EL DOCTOR TORRES. NO TE JODE LA MARRANA.
ESTOY HARTO DE LO VUESTRO Y LO DE LLAMARME ME JODE UN COJÓN. OS QUEDA POCA LIGA Y SOBRETODO OS QUEDA NADA DE NADA DE LEFELENDUM Y JUEGOS DE MAGIA DE ARTURI-TO MASI-TO. OS VAMOS A JODER COMO MUNCA, CERDOS, MARRANOS, PUERCOS, COCHINOS.

¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡BANZAI!!!!!!!

penyabogarde ha dit...

Tot quadra...Iglesias, Real Madrid, Juan de la Cierva. Molt interesant tot el que proposa s'excel·lència el Madridista. Molt i molt interessant.

Johnny Patateta Williams ha dit...

El neonazi madridista va molt valent, però el bogardisme és l'escut protector de les nostres vides.

nICo NuBioLA NN ha dit...

Jo he dit per enèssima vegada que soc escultor i que l'art vol art.
L'art de l'escultura té aplicacions religioses que fins i tot un poc creien com jo puc admetre. Us ben asseguro i ab afany del gros que si un dia em diuen entre fer escultures per catedrals o per iglesias, jo les prefereixo per catedrals. Espero que la cara borde de la cara fosca de la lluna madrilenya hagi entes el meu missatge. Riure és d'imbècils i ser fatxenda és de riallers sàdics amb cara d'orangutà. El granit no admet orangutans i menys orangutans de llet de cuc. Sempre som afany i 2015 vol dir això 2014 més 1 any més que diria el meu tocai del Miramelindo Calaló i el meu estimadissim Eduard, l'anacoreta de Reus. Afany 2015. I boca tancada madri-amargat.

Artiach / La Llagosta culé ha dit...

La declaració de principis d'en Madridista és caverna de la fosca, maleït siga el paio.

Visca el Barça i bon any 2015!

Joan Patateta ha dit...

no us podeu imaginar com es mengen els galets amb aquesta boca, m'agrada tant que quan em veig en el mirall em faig petons al vidre. Sou molt guapos i grans!

Feliç 2015 i ens veurem cara a cara i boca a boca.

Albert SINDERES ha dit...

Ben juro que no conec res més monstruós que el madridista que escriu per aquí.

Feliç any nou.


Nota: vull ser més protagonista en la vostra web per que la meva cara andrògina resulta molt fotogènica i per que spoc el més guapo de tots. Feu-me mister bellesa bogarde va!

Fernando Atienza ha dit...

Feliz año nuevo y un poco más de educación y respeto.

NiCo NUbiOla N.N. ha dit...

Seriós 2015
La referència a Petroni no és baladí.
Ja us podeu afanyar a que Petroni sigui protagonista de totes les narracions d'en Bogarde. I us repeteixo una cosa, seriosament, la Diana segueix al meu costat i la cosa va per llarg.
Anoteu bé la missa en el missal: Petroni ha de viure en aquesta web per afany.
Seriós 2015

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Petroni? Vaig a comentar el cas a la gent que gestiona el blog.

nICo NuBioLA NN ha dit...

ser sensible amb Petroni és ser persona
moltes gràcie

Syd Barretina ha dit...

ja heu anat a les rebaixes?

money, money, money!

baix i veu, Waters.

Alan Smithee ha dit...

Nosaltres els Smithee's som amics també de Pink Floyd i ens agrada molt en Petroni

Syd Barretina ha dit...

Va bé de saber de viva veu que teniu bons gustos a l'orella