PENYA BOGARDE. LA PENYA DEL BARCELONISME PROLETARI

Tribuna Dirk
Bogarde. L'organ oficial de la Penya Bogarde de Premià de Mar. LA PENYA QUE MAI FALLA.
Òrgan d'expressió oficial de la Penya Bogarde, fundat l'any 2007 del segle XXI a la vila de Premià de Mar / El Maresme / Països Catalans / Univers / Tot.


dissabte, 4 d’octubre del 2014

Darrera hora: el bogardisme votarà per que ens passa pels nassos. //// Vallecanament magnífic. Liderant la desobediència i criant teranyines en barraca pròpia.



COMUNICAT URGENT 
DES DEL GOVERN BOGARDIÀ A L'EXILI.

El govern exilat crida al poble bogardià a practicar la més orgullosa de les desobediències, a fer-ho intensament, davant de les mesures del govern de Florentino Rajoy i advertint també que el president Mas no cedeixi davant del Real Madrid. Stop. 
La primera mesura bogardiana és la de declarar el 9N com a jornada de lluita i barraca. Res aturarà el dret a decidir i el deure de ser campions. 

Us oferim un curset intensiu de desobediència universal (molta atenció al minut 1'30"del video):



COMUNICAT OFICIAL DEL GOVERN BOGARDIÀ A L'EXILI.

El govern bogardià a l'exili crida a les masses bogardianes a la desobediència civil davant de les constants provocacions dels poders malvats del PP, Florentónguez i la Troika. Des del nostre refugi als Ecrins, ara seu bogardiana del govern provisional exilat, reclamem la més urgent campanya d'allistament a les brigades internacionals del doble Sí. Estem en un moment històric i cal connectar l'exili amb l'interior. 
Des dels Alps, signen la declaració els membres del directori republicà bogardià dels Ecrins:
Núria Feliu, coordinadora dels miquelets.
Xavier Puro Caliquenyo, milicies i maquis.
Carles Belda & Ferran Martinis, acordionistes amb birres.
Nico Nubiola, correus.
Marina Gatell, cartera.

(a la fotografia: La seu del govern bogardià a l'exili amb els membres del directori).


Ja ho va dir en Jaume Creixell
"Costarà guanyar, guanyarem, però pixarem sang". Dit i fet. Líders. 


Porteria entranyinada gràcies al duet Bravo - Mathieu, coneguts internacionalment com el " Dúo Dinámico" i bona connexió Tango-Samba al capdavant de l'atac. 0-2. Barraca. Vallecanament magnífic. Letal i com cal.

  Notícies luctuoses. Florentónguez estafa tot un món amb els deutes de la seva macromansió gasística davant de les costes del Montsià. L'home dels guants acaronadors de gats ens recorda el seu caràcter maligne, recaudant diners del poble i activant palanques teledirigides a la ment dels col·legiats. Gas a dojo, terratremols i faltes contra les cames blaugranes. El mal. El terrible maligne Florentónguez. És ell. Ell.







Procés emancipador bogardià. Tot i el fervor culé contra l'estat central teledirigit per Florentónguez, Rajoy i el tribunal constitucional. El règim segueix aplicant el seu cop d'estat calculat i serialitzat. 



El bogadisme interfereix el senyal dels televisors i llença una contrapropaganda sobiranista d'alt contingut prohibit. Un plaer.

DENTADURA SUÁREZ ESTÀ A FAVOR DEL SÍ.




A la primera línia de foc tenim, partint de l'esquerra, Puro Kalikenyo, Núria Feliu , Quim-Quim, L'Esperit d'Esnaola, Angel Moore, David Fernández, Teresa Forcades  i Lord Demian  . Els tenim disposats a la feina. Armats, equipats, guerrers, milicians i orgullosos. Juren fidelitat a la senyera bogardiana. Bon cop de falç!

Augmenta la galeria d'art Winston Bogarde. Un nou lliurament de textos xifrats, poemes enigmàtics i imatges entre satàniques i divines, acompanyen la darrera missiva del millor escultor del món, Sa Majestat Nico Nubiola, "L'home que no riu mai". Estem de sort. Estimem l'art i assumim el missatge niconístic de que l'art vol art. Ho destaquem i ho mostrem als quatre vents.




























102 comentaris:

Fernando Atienza ha dit...

Ustedes perdonen pero creo que están enfermos, enloquecidos y clausurados.
Siento pena.

Apolo, eh? ha dit...

collons Fernando, però si això és tremendo m'ho passo de pebrots i no entec res i tant m'en fot per que és surreal com un orinal ple de bones olors, fantàstic blog companyers! Tornarem a vorens en una sala musical, eh?

Joan Estruch ha dit...

0-2 pisto....nut!

marga bosch i el seu verb ha dit...

Escenes de poble, poesies de poble, res i brut.

La taverna Atzucac de Mataró va vibrar de Bogarde a la tele, la taverna Atzucac de la ciutat de Mataró

Nico Nubiola ha dit...

M'agrada el posat seriós del senyor que mostra els meus papers a la cámara de retratar. Un senyor que amb tota seguretat no és un imbècil.
Vull que em digueu sí heu entès les instruccions.

Espero amb el rellotge de sorra damunt de la tauleta de nit. Avui dormiré de dia.

Albert Sinderes ha dit...

Opino que de futbol som els millors i que de super-imaginació la bogarde és única en aquest món.

Eloi Barbota Criminal ha dit...

oloro mala maror dins de la penya o xoc amb el contingent de Mataró.
Què us passa?

Conrad Canaló Stewart ha dit...

0 gols a pròpia porta és com la immaculada concepció.

0/ zero/ immaculada


la concepció és el concepte

el concepte és luís enrique

0/zero

penyabogarde ha dit...

Sr. Nubiola el senyor del posat seriós és , ni més ni menys, que el nostre Comandant Zepo , home clau de la seguretat bogardiana ...

estem treballant en l'esclariment de la seva darrera carta postal i potser ens portarà algun temps, mentrestant li recomanem que vagi donant la volta al rellotge de sorra i esperi atentament la resposta ...

Nico NUBIOLA ha dit...

El senyor que té el paper de la marfaula a les mans, és el president d'aquesta amable penya?

El vull coneixer personalment, no riu, no és imbécil i em recorda l'oncle Salvador. Jo vaig aprendre molt de l'oncle Salvador, mai reia i sempre encertava el temps i li va tocar una vegada un premi de la rifa de Nadal.

Si el senyor que dic està per aquí, m'agradaria establir una conversa afable.

Acompliu el que us he escrit a la misiva envelòpica.

Nico Nubiola ha dit...

el senyor comandant és també president?

penyabogarde ha dit...

no Sr.Nubiola , el Sr.Comandant no és el president , és el Cap de la Seguretat Bogardiana , el Sr.President de la Penya sempre riu però també és molt amable i tira pedres al riu ...

Conrad Canaló Stewart ha dit...

9N
Nou ena
9N
9 GOLS
9N
Ena nou
9N
Nou punts + (més)
damunt PP/REAL/FLORENTINO

"Las flores con tino son
flores con timo" (Lope de Vega)

Nico Nubiola ha dit...

Només que hi hagi un dirigent bogardista que rigui observaré errors

Joan Patateta ha dit...

Si per riure he de deixar de ser bogardissiraire jo personalment sacrifico la rialla, tanco els megallavis i apreto les dents amb força per no ser imbècil, senyor gran visir de les escultures de l'art grandiós de la gran pedregada i de la mare de Déu del puny i de la faristolada amb carmanyola collonuda i sideral

a les ordres del gran ordinador
El Masnou invencible
Ocata la gata!

Vull tenir uns llavis que siguin més grans que la meva cara i que demostrin com ja fan ara que no riuen.

Ocata la gata!

niCo NuBIoLa NUVI de MaRiNa GatElL ha dit...

M'agrades Patateta, m'agrades molt. M'agradaria convidar-te a sopar, la meva dona Marina Gatell i el meu gos Wolframi n'estaran contents de que així sigui, art vol art i no pas riure

Espronceda Bous i Esquelles + Toni Xiulet + Lauejada Merçona Llops ha dit...

Ens estem enfistolant des del smartphone i prenenmos carajillos al Torrent de l'Olla, no ens cal SMS que estem el trio bombí al complet davant la pantalleta

Fora en Banzai i que l'escultor s'operi la grandula riallera, muermo que ets un muermo que la vida està feta per trincar i riure, seras pureta pavo!

El sabor de Gràcia fa gràcia i la gràcia fa riure.

marga bosch i el seu verb ha dit...

Estic contenta per que veig gent de la vila de Gràcia que forma part de la CIUTAT de Barcelona i per tant són gent de CIUTAT com som els de la CIUTAT de Mataró. Però estic doblement contenta per que els de Gràcia han escrit un verb molt important per la meva vida: ENFISTOLAR.

Resulta, macos meus, que ENFISTOLAR era el verb que feia servir la meva tieta Anna quan s'enfadava i renyava la sorda de l'atic. Resulta que jo soc Bosch i de apel·latiu soc "del seu verb" i jo en sé molt de verbs.

Quan sento el verb ENFISTOLAR quasi poc dir que això demostra el lligam entre dues CIUTATS com són Mataró i Barcelona, justament per algun motiu aquestes dues ciutats van unir el primer trajecte de ferrocarril de la peninsula iberica i justament per tot això som germanes CIUTATS de exits i historia grossa.

Quan sento el verb ENFISTOLAR penso molt en quan la tieta Anna cridava la sorda i baixava a buscar llet a la lechería i anavem a can Patuel, i arribavem al Parque a veure el negritu, i a anvem a la festa major on feien putxinelis i el nió cocodrilo i els reis portaven la cuirassa de Ricardo Corazón de León al cosinet August i quan el policia municipal llanerO sOLITARIO feia tremolar les llambordes al seu pas i quan anavem al Blinco a menjar sopes de peix bullavesa i toçino a l'allioli, i allevorens ens vestiem de diumenge a cal l'oLIVERES i compravem electrodomestics a can Batlle i menjavem xurros a la xurreria de la riera, i els frankfurts sortint de santa anna, i l'empresa Casas per anar a Barcelona amb el autobus gros i el tramvia del dimenge per anar a fer les aigues picants a Argentona troc troc troc la balisina, la balisina, i els anissos a la cova, i l'aigua picant i baixavem per la riera d'Argentona entrant a la CIUTAT DE MATARÓ pel poble Sec on hi havia el papu Jan i després tornavem per la muralla, i la presó i compravem tramusos a la Mundona, i les tardes de l'estiu a agrupatates mirant com feien sacs els pagesos, i veiem l'estació la més maca del món amb la campana daurada i brillant i anavem a Sant Simó a portar ciris i espelmes de can Colina, i les tardes de Can Bruguera amb els veins del carrer Sant Josep jugant a l'escensor i a la tira-turca-tira.

Mataró, MATARÓ i ara la taverna Atzucac on ens trobem els culés i les culés amb crits i germanor de bogarde som tothom que la penya és de de la CIUTAT.

Enfistolar, m'heu recordat tota una vida amics de Gràcia de la vila que està a la CIUTAT de Barcelona.

Mataró CIUTAT neta
Poblots bruticia i falta de respecte
Mataró i carallot per vosaltres els que sou de poblots antipatics que planten la gent a les cantonades de la ciutat. Ho pagareu car per que espero gent que no es va dignar a venir.

La Penya està salvada a la CIUTAT de Mataro.

Joan Patateta ha dit...

Nico: Jo també m'agradaria sopar amb tú la teva dona i el teu gos Wolframi. Quin nom més atrevit per un misso. Ets un tiu collonut Nico i ja em diras com ens ho fem venir per veuren's.

Visca el Barça, soci Nico.

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

Si Mataró té port demano a l'alcaldessa de la ciutat que sembla ser que és la Sra. Bosch, si puc amarrar la meva fragata militar per defensar la consulta catalana.

Laura Llompart / BUNYOLA / Mallorca ha dit...

Sabeu que mos han tancat acces a TV3 a ses Illes? Sabeu que quan sa serena cau menuda es poble sap dir que prou?
Segur que ha estat Florentino Rajoy!
Però no penseu que seram de braços cruçats que ço vindrà a menuda i seranament los direm adiós fins mai

So cabrits!

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

Mallorca també té port, potser millor que Mataró que no contesta

David Lara ha dit...

Mucha fanfarria y ceguera ante lo que se puede considerar como el mayor mito del mundo del futbol en plena acción. Pelota que toca, pelota que entra. Ese es CRISTIANO RONALDO CR7. Me temo que lo del Bernabeu de este año va a ser un escándalo sin parangón en la historia. Aventuro un 8-0 o tal vez un 8-1 para ser condescendientes.
Os vais a cagar en los calzoncillos. Impresiona un huevo el portugués.
¿Qué tal? ¿Cosquillas en el píloro? ¿Jaqueca en el cuello? ¿Diarrea en el culito?

Luís Santo "Sapo" ha dit...

Nubiola es una tortilla pero sabe a melocotón de Monterey, el muy cuate.

Joan Farregarde ha dit...

He vist que per aquestes contrades anda suelto el Patateta d'Ocata i jo amb la meva cara encaixant dues personalitats amb un mal de queixal considerable degut a una irritació a la juntura on es troben el rostre Boga i el rostre Farré.
Ja sabeu que és evident que l'home vé de la patata i que en Johny Patateta és l'únic home que pot portar homes al món? No US HA PASSat pel cal de mostrar fotos de quan cada nou mesos va de part? a VEURE SI ho ensenyeu per que el mundillo del meu poble ho sap però potser fora del Masnou no se sap prou bé. Sí, el Patateta fa realitat la cançó de la Trinca i demostra que l'home vé de la patata, en Patateta és fertil. Mereix que es vegi a la pantalla. Gràcies fieres!

Joan Patateta ha dit...

Farregarde, Farregarde que em Xescu em va dir que tens enveja dels meus llavis

Apolo aquella nit Xispa ha dit...

Lara cierra el pico, va dir Clint Eastwood

la z∃P∅ ha dit...

Alerta, també va dir:
"Go ahead, make my day"

MADRIDISTA AMIGO DE LARA ha dit...

HAGAN LO QUE LES DIGO O VAN DIRECTOS AL TALEGO SIN JUICIO:

PIDAN PERDÓN A MI AMIGO LARA. EL AMIGO LARA HA SIDO CORTÉS Y USTEDES DIFAMAN E INSULTAN A BOCAJARRO.

¿HASTA CUANDO HAY QUE ESPERAR PARA QUE EXPIRE VUESTRA FAZ DE ESTA TIERRA?

BANZAI

Matxu Pitxu Grada Xove ha dit...

la mel i el mató sempre acompanyaran el meu pas per la grada xova.

guapis!

Goliat Valls ha dit...



la paperina m'inquieta un ou sencer i mig de l'altra.
Dic jo si és droga això que surt de la paperina del senyor Nick Nuboli?
Marro segur, aquí hi ha marro del bo.

Goliat Valls ha dit...

que cabronet Patateta, t'has llargat expliant lo del xuxo Wolframi, com garles picamoixó, ets igual a internet que en carn i ossos, fiera!

Nico Nubiola ha dit...

Quí m'ha segrestat d'amagatotis amb la Marina Gatell per endinsar-me en una casa suïssa? Si és una broma m'emprenyo per la potencial rialla que pot comportar i serà una imbecilitat. Si la cosa va de seriosa proposta, aleshores pinto, esculpeixo i callo.

vampir Bayo FAKIRISTIC Prados†๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A ha dit...

bona nova imatge de la web!

๑۩۞۩๑†A

Imatge nova!
Sang nova!

Manel Cuyàs ha dit...

m'agrada la masovera que teniu retratada a la banda baixa del web

Miquel Salichs ha dit...

Cuyàs, ets el Cuyàs de les tertúlies? Ets? Sí ho ets, guapu catalanista dels bons.

Blog en plena prestació i dic que m'agrada flaviols!

Em reenganxo

Maciste Ocata ha dit...

Quan més avança el camí de la independència més clar tinc que hem de tenir una lliga pròpia i perdre de vista al Real Podrit

Nico Nubiola ha dit...

No obtinc respostes a la meva pregunta de quí m'ha segrestat en aquest xalet suïs? Em van posar cloroform? Em van enmetzinar amb verí de gripau? O només dormia?
Seriosament tinc la sensació de que heu comès un acte broma i la broma acostuma a crispar o a fer riure.
Crispar és d'eunucs sense fetge.
Riure és d'imbècils.
Mala manera de respondre al meu envelopat lliurament de missatges d'on haurien d'aprendre sants i senyes.

Realment m'esteu fent cas o voleu que talli la relació amb vosaltres?

Planto el rellotge de sorra i espero resposta per respecte i per satisfer la meva ansia de saber què voleu de mí.

Què voleu de mí?

Nico Nubiola ha dit...

la sorra del rellotge ha passat completament del receptable superior al receptacle inferior.



Tombo i giro el rellotge i enceto un altre torn d'espera.


No penso deixar de fer-ho tantes vegades com sigui necessari.


He fet una pregunta.


Repeteixo la pregunta:









QUÈ VOLEU DE MÍ?


Rellotge de sorra.

Nico Nubiola ha dit...

Han
passat
unes
quantes
hores


no
tinc
resposta
a
la
pregunta


el
rellotge
pot
fer
fallida
per
excés
de
capgiraments
de
receptacle


Voleu fer el favor de respondre?

Nico Nubiola ha dit...

Sis hores de sorra!

Felix Rodríguez de la SUERTE ha dit...

Senyor Nubiola:
Jo li faré vàries preguntes i a veure si les contesta.
- Vostè és rellotger?
- Vostè és home del temps?
- Vostè és el segon cognom d'en Canals, el del cava?

Miri, ara tinc ganes de jugar a rellotges de sorra com vostè.

penyabogarde ha dit...

Estimat Sr. Nubiola , potser vostè ara no recorda res perquè treballa molt i dorm de dia i treballa la pedra nocturna, però com a bon i SERIÒS BOGARDIÀ, ens vam alegrar molt ( sense riure gens) quan es va presentar per formar part del govern bogardià a l'exili dels Ecrins i es va oferir a fer de correu ( amb la condició d'estar acompanyat per la seva estimada Marina Gatell) entre els molts membres del maquis bogardià repartits per les terres alpines , ja que vostè com a bon coneixedor de la pedra ( i els Alps en van plens ), vam creure que era l'home (que no riu mai) ideal per a aquesta difícil i perillosa tasca , i per això li estem eternament agraïts , la lluita serà molt dura pero Guanyarem !!!

Nico Nubiola ha dit...

Mala nit,

hi ha mitjes tintes que són mitjes tontes, jo dec estar boig però no recordo mai haver estat en aquest paratge putrefacte que m'heu retratat.

La millor etzavara és la que no fa ombra.

Mala nit.

Nico Nubiola ha dit...

Quan jo era petit els meus pares em feien mirar la tele i sortia el venedor de lleons Felix rodriguez de la Fuente i em fotia de fastic. Demano al senyor que ara em pregunta coses absurdes que em deixi mirar l'angle dret del sostre de casa i que oblidi la meva existència.

Felix Rodríguez de la SUERTE ha dit...

Nubiola, vostè és un mandrós. Però ja li responc les meves preguntes i així estalviarà cervell i saliva

1/ Vostè té de rellotger el que té de formatger un lampista i brota la tanocada quan canta la martingala.

2/ Vostè té d'home del temps el que té Tomas Molina de Joaquim Maria Puyal i s'alça i rega la nena maca del dematí i es fa pipí.

3/ Vostè té de Canals el que té en Codorniu de Nubiola, o sigui: RES i la brisa xorra despren el vaivé del culet de la iaia quan va a missa.

Encomani's a la mare, russinyol meu i potser descobrirà que l'abric d'un bisbe és inflamable com una branca de falguera seca.

Tapi el seu coll que es refredarà amb l'aire que entra per l'angonal de la seva espatlla de peix-manta.

Vostè ja és massa gran per fer veure a la gent que viu per damunt del bé i del mal.

Piqui pedra a veure si li sortirà un bunyol de sucre a cada ungla dels seus dits.

Ja l'he vist venir des de fa dies i no em crec res del que veuen els meus ulls quan miro les fotos de la gracieta de les estampetes.

El timo de les estampetes, això és el que veig de vostè.

Sou un picapedrer amb reuma de musclo engripat amb 42 graus de febre de piscifactoria.

Castanyolaire picapedrer!

marga bosch i el seu verb ha dit...

Félix, juraria que ets de ciutat i segur que guanyo el premi doncs has estat ben encertat plantant cara a aquest mussol de poble que es fa passar per artista o sigui que bne dit Félix meu.

marga bosch i el seu verb ha dit...

això del sistac és un parrac
què vols que et digui Nubiola!
això de la marfaula és com un cuc
què vols que et pinti Nico!
Pena d'aldea, pena de poble, pena de cabana amb canyes i de pueblerino amb boina, què vols que et digui Nubipueblerino de Nicoaldeano

Fidel Guix, el sotana nuclear ha dit...

Entro i surto que aquí hi ha moltes pinyes

Conrad Canaló Stewart ha dit...

El meu primer mestre era d'un (1) lloc recondit de Oceania i quan observava l'univers cridava una (1) cosa com ara aquesta:

fyrir að stærðfræðin sé ekki náttúruvísindagrein þar eð stærðfræðingar gera ekki athuganir eða tilraunir á náttúrunni er hún ein helsta undirstöðugrein allra raunvísinda, verkfræði og hagfræði.

i ho capturava dient:

MAI (-) UN ARTISTA (ART+T+IS-a menor)

el meu segon mestre (2) m'advertia tres (3) anys més (+) tard de que les coses NO són el que semblen i ho deia a la seva manera així:

tudományfilozófiai, mind egyes didaktikai áramlatok képviselői

la seva manera era magiar o hongaresa de poltrona alta (*)

ANYS + POLTROA + ALTA =
A/P/A/3

discusió ART:


(a+b)(a-b) = a^2 - b^2
(a+b)(a+b) = a^2 + b^2 + 2ab
(a-b)(a-b) = a^2 + b^2 - 2ab

fixeu-vos amb l'art (a)
i amb el fet d'estar bé (b)
com jugues amb el 2 (dues probalitats)

la primera també és art
la segona també és art

sempre és l'art l'art i es vol a si mateix.

Nubiola Nico no ha descobert la sopa d'all.

Jo vigilo amb lupa sueca tot el que diu Nubiola Nico i no inventa res de nou (-)

ho demostro més (+):

x_{1,2}=\frac{-b \pm \sqrt{b^2 - 4ac}}{2a}

Eureka!
Art és art però no per que hi digui Nubiola Nico.

Ja estava en els estudis d'Hongria que eren molt antics i els traspassava el mestre Syvona Phandera en forma de:

Mindkét oldalból b-t kivonva, majd osztva a-val adódik a megoldás

(traducció canalònica:
MIRANT OBIQUAMENTE "B" VA ABANS QUE "T" I NO ES VOL ENCARA QUE VULGUI, PERÒ OBTÉ EL VAL DE "A" AFEGIT A L'ART I EL TÉ AL DAURAT SIMILAR)

megoldás = me das un gol (a)
gol és futbol fora de l'art
l'art vol art però queda fora
del futbol per que el gol (a)
és part (no art) del futbol.
Aleshores art no entra en penya
si penya és de futbol i el futbol
és gol però queda fora del futbol
quan el futbol que fora de l'art.

Nubiola Nico queda fora del futbol
per un art que no és gol.


El triomf de la ciència alfanumèrica aplicat a Nubiola Nico.

Com diu Bolks D'Acco:

" El fet que
(2ax+b)^2 = b^2 -4ac
ni implica que

ax^2+bx+c=0 \qquad (a \neq 0)
i ens fa més propers a l'art que a la raó matemàtica "

Nico GATELL Marina NUBIOLA ha dit...

Mozart, pots dir el que vulguis, tot menys insultar la meva estimada Marina Gatell. De moment crec que no ho has fet, Mozart.

Nico NUBIOLA ha dit...

Marga, m'estas consumint la seriositat i estic a un pas de perdre la paciència

Espronceda Bous i Esquelles + Toni Xiulet + Lauejada Merçona Llops ha dit...

ra ra ra Gràcia ja s'anima
sense futbol som pobres ki sap

EL cIGRÓ DE Tona ha dit...

Avui em llevo amb tota la plana humida i regada per la pluja suau de la tardor i trobo a faltar el futbol i la piloteta eixerida que roda damunt la gespa.

M'agrada el futbol però hi ha coses que em couen la campaneta de la gola, el Real Madrid és tot el contrari del futbol, és una malaltia.

Esclop Romesco ha dit...

Bogarde, t'agrada la Guillermina Motta?

A mí molt.

Bogarde, ja va sent hora que la feu sortir a la pantalla.

A mí m'agradaria molt.

I passejar amb ella per Catalunya i visitar Sant Miquel del Fai amb ella de bracet molt que m'agradaria.

Guillermina és una mina.

MADRIDISTA REPASA LA MIERDA ha dit...

BERZAS MÍOS BERZAS MÍAS

DOS DÍAS SIN VISITAR ESTE FRENOPÁTICO ME SIRVEN PARA ASPIRAR AIRE PURO Y VOLVER A ENTRAR EN VUESTRA VENTANA PUTREFACTA.
QUIERO INICIAR EL REPASO CON UNA CITACIÓN JUDICIAL PARA CIGRONI-TO DE TONI-TO QUE ME RÍO DE SU MORDER CÁRCEL QUE LE ESPERA. ¿HAY QUE INSULTAR SIEMPRE?

¿SABEIS QUE ESTOY MUY HARTO DE NICOTI-TO NUBIOLI-TA Y DE SUS ALARDES DE IMPERTINENCIA? CUANDO HABLA INSULTA.
OTRO MÁS EN LA POCILGA.

APOLI-TO APOLI-TO, HE LEIDO QUE TE CAGAS EN FERNANDO ATIENZA, MI AMIGO NANDO ATIENZA "EL TRETAS".

APOLI-TO INSULTAS. APOLI-TO AL TRIBUNAL ¿VALE?

Conrad Canaló Stewart ha dit...

M.A.D.R.I.D.I.S.T.A.

M / molt
A / abominable
D / dallonses
R / resentit
I / inhumà
D / dolgut
I / i
S / sàtrapa
T / tirà
A / acabat

Signat:

Conrad Canaló, a pit descobert i sense por a la justícia justa i valent davant del crim.

Joan Patateta ha dit...

Quin diumenge gris i obro el portatil PC i jospa amb el madridista

plat del dia. canalons valents!

MADRIDISTA BANZAI ha dit...

AMIGUITO PATATI-TA

¿QUE SIGNIFICA jospa?

ESPERO UNA EXPLICACIÓN SI QUE ESTA ESPERA IMPLIQUE UN FRENO A LAS DILIGENCIAS PREVISTAS PARA INCOAR UNA REQUETEDENUNCIA POSIBLEMENTE DENUNCIADORA A LO PUNITIVO Y CRIMINAL.

¿jospa?

CANTA PATATI-TA, CANTA.

MADRIDISTA BANZAI ha dit...

CONRADI-TO:
¿SABES CUÁL ES LA PENA MÁXIMA DESPUÉS DE LA CADENA PERPETUA?

¿LO SABES?

HAS OIDO HABLAR DE QUE EXISTE ALGO MÁS SEVERO QUE LA CADENA PERPETUA PERO NO LO QUIERES ADMITIR.

LO SABES. CALLAS. LO SABES.
ME HAS INSULTADO GRAVEMENTE.
LO SABES. CALLAS. LO SABES.

NO VOY A MENCIONAR LA PENA MÁXIMA PERO SI TE VOY A CITAR ALGUNAS PISTAS_

¿QUIÉRES QUE SE APLIQUE EL MÉTODO SAFARI A BASE DE OLLA?

¿QUIÉRES EL MÉTODO VERDUGO CON TORNIQUETE?

BANZAI CONRADI-TO BOCA CERRADA MEJOR QUE ABIERTA.

BOQUITA DE PIÑÓN.

PENA MÁXIMA NO ES PERPETUA, ES PEOR.

Joan Patateta ha dit...

Jospa és com dir: calla fastigós llangardaix!
Ocata no es rendeix.

Joan Estruch ha dit...

Jospa és com dir que som pistonuts

Nico Nubiola ha dit...

no vull ni penso dirimir la meva veritat amb la farsa dels altres, dels riallers inbècils. Recordeu de seguir el meu consell epistolar. Us vaig encarregar una cosa, una frase, una proesa verbal que heu de cridar junts i amb rictus seriós i ordenat. Mireu el consell. Mireu el consell de qui us vol bé i eterna felicitat reservada, sense riure però sana i campiona.

Entesos?

Samfaina amb romesco i esclop esportiu ha dit...

Nubiola, t'agrada el futbol?
Trobo que estas portant aquest blog a la teva sorra

Joan Farregarde ha dit...

traició d'en Mas al poble català!

El Buzo ha dit...

Mas és madridista i s'ha rajat davant del tribunal

vampir Bayo FAKIRISTIC Prados†๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A ha dit...

Tenim un president mesell i sense sang i amb la cara d'espardenya emmermeliuada, visca la desobediència!

๑۩۞۩๑†A
๑۩۞۩๑†A
๑۩۞۩๑†A

sang sí
bronca nubiola no

Nico Nubiola ha dit...

Jo no tinc problemes amb la consulta. Em sento de San Marino i m'agrada com ho portem per aquelles contrades. I ara no sigueu imbècils, no us poseu a riure i a fer l'orni.

San Marino i jo i la santa Marina Gatell i jo.

D'acord?
Rellotge de sorra en marxa...

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

Senyor Nubiola, vostè san Marino que no té mar però jo Monaco, balandros, vaixells i iots.

marga bosch i el seu verb ha dit...

Gamarusos de poblots, jo soc de Mataró que és ciutat catalana i ho dic disgustada i enutjada. No m'agrada la befa de poblot que dieu cap al president Artur Mas.

Botiflers de boina i sarna!

Nico Nubiola ha dit...

rellotge de sorra reloj de arena

marga bosch i el seu verb ha dit...

què insinues Nicolàs?

Nico Nubiola ha dit...

Serà Nico, rellotge de sorra reloj de arena

marga bosch i el seu verb ha dit...

Tú vas amb rellotge de sorra de poble i jo soc una fera digital de ciutat. Ignorant amb boina.

Nico Nubiola ha dit...

Reloj de arena

marga bosch i el seu verb ha dit...

No entenc el castellà

Nico Nubiola ha dit...


r de s

Manel Cuyàs ha dit...

No cremem les etapes. El nostre poble pot canviar el curs dels esdeveniments. Ja sabeu que la química entre seny i rauxa és complicada, però gens descartable. A Mataró molts som amics de la gent dels pobles del Maresme i no tothom pensa com na Marga Bosch, la del verb.

Una abraçada afectuosa.

Manel

penyabogarde ha dit...

Manel: Ets un bon mataroní i un bon bogardià. Un plaer de tenir-te entre nosaltres.
Gràcies company i visca Catalunya bogardiana!

marga bosch i el seu verb ha dit...

Manel Cuyàs no pots seguir la matraca amb boina d'una potul·lada de poblotoraides que roben la penya bogarde i embruten la comarca manllevant la capital. Manel, vine a la taverna Atzucac a veure els partits amb tot l'estol bogardoric de la CIUTAT DE MATARÓ capital indiscutible del Maresme.

Fernando Atienza ha dit...

Lo digo de nuevo y lo repito a viva voz. Ustedes perdonen pero creo que están enfermos, enloquecidos y clausurados.
Siento pena.
Y lo del Mas junto con lo que quería el parlamento catalán me parece ridículo como este blog otrora genial y actualmente terminal.

Ariato i els Quintero ha dit...

esperit de ví i mangueres de vodka
el dia 9 ens enborratxarem a la salut dels madridistes anticulés com florentino merdez, a la salut amb rotet i tot dels del PP i del PSOE com rajoy, aznar, el guaperes pérez, la melindra chacón. a la salut dels botiflers iceta, herrera i navarru, a la salut dels ciudadanosss del nen ribera, li direm al presi Mas que no es torni a rajar i que els cupys i erkis vagin a sac de pac per la independència.

I en Messi fent gols de record, el Suárez clavant el marfil a la cuixa dels blancots i el Neymar liant la de Carnaval.

Boli boli millor Inoxcrom que Bic
luju de boli tinta guapa que estem tota la quadrilla Quintero amb ganes de fokin

marga bosch i el seu verb ha dit...

La ciutat de Mataró té el seu origen a l'època romana, quan es va fundar Iluro.[3] S'han trobat nombroses restes arqueològiques de la vila romana, sobretot al nucli antic de la ciutat, on s'han descobert fonaments de les cases romanes i zones de clavegueram. La via romana més antiga documentada epigràficament a la península és la que enllaçava els poblats d'Iluro i el d'Ausa, construïda entre el 120 aC i el 110 aC.[4] Al barri del Pla d'en Boet es conserven les restes de la Vil·la Torre Llauder, de finals del segle I aC, que quedava fora de les muralles de l'antiga Iluro.

L'aspiració contínua de desfer-se de la jurisdicció feudal, al segle XVI, va fer crear una defensa permanent de la vila per a la seguretat dels seus habitants. L'any 1480 el rei Ferran el Catòlic va atorgar el privilegi d'incorporar-se definitivament a la Corona, que representava també la formació definitiva del municipi de Mataró. Durant el segle XVI va quedar enllestida la muralla.

Al segle XVI, Mataró era una petita vila edificada al voltant de l'església de Santa Maria i de la Plaça Gran. El seu important i progressiu creixement econòmic i demogràfic va fer necessari i a la vegada possible la construcció d'una segona muralla i la incorporació de nous espais urbans.

Les Muralles de Mataró, construïdes entre 1569 i 1600 van ser projecte de l'enginyer reial Jorge de Setara. Es poden veure trams de la muralla actualment al carrer Muralla dels Genovesos (recentment restaurada), al carrer Muralla D'en Titus i per sobre del Camí Ral. També queden les restes d'una torre de la muralla al pati d'un edifici privat al carrer Hospital.

El projecte d'emmurallament de la vila es va prolongar més de trenta anys a causa de l'escassetat econòmica i les disputes sobre el traçat de la mateixa.

La muralla disposava de 7 portals i accessos, el més destacat era el de Barcelona (actual carrer Barcelona amb plaça Santa Anna), del qual es reprodueixen els escuts del principat, de Mataró i de Barcelona. Els escuts originals actualment figuren sobre la cel·la dedicada a Sant Sebastià. Del portal de Valldeix encara es pot percebre la silueta a l'encreuament entre els carrers de La Coma i de Sant Francesc d'Assís. Els altres portals eren els d'Argentona, Cabrera, Sant Josep, Sant Feliu, el Pou de la Sínia i la Penya d'en Roig o Portalet.

marga bosch i el seu verb ha dit...

La festivitat local de Mataró és "La festa de Les Santes" (Juliana i Semproniana) que se celebra a finals de juliol. Durant aquestes festes es realitzen actes populars i tradicionals, com "El Desvetllament bellugós" que consisteix a baixar pel carrer de la Riera (carrer principal del centre) ballant amb els gegants fins a arribar a la plaça de Santa Anna, on esclata un musical.

El 28 d'octubre se celebra la festa de Sant Simó i es menja el sabre de Sant Simó.

La setmana Santa, també és un esdeveniment cultural de gran importància, on calen destacar tot un seguit de processons de les diferents confraries i germandats de la ciutat, essent la més important la de Divendres Sant amb la participació de 13 passos processionals i els Armats de Mataró.(Es té coneixement de l'existència dels armats des de principis del segle XVIII.)

Els dissabtes té lloc el mercat setmanal de Cerdanyola, Cirera, l'Escorxador i Pla d'en Boet.

marga bosch i el seu verb ha dit...

L'Ermita de Sant Simó és una petita església d'una sola nau d'antiga tradició marinera situada a l'extrem est del Camí Ral, al barri de l'Havana, dins del municipi de Mataró, a la comarca del Maresme. És al peu de l'antic camí ral i confrontant amb la riera de Sant Simó, que baixa del veïnat de Valldeix, aquesta antiga ermita marinera és encara avui dia una de les de més renom en tot el litoral català pel que fa a llocs de devoció entre la gent de mar

Salva Caballero ha dit...

Mira Marga Verb Bosch, si creus que Mataró és el centre del món, hauras d'anar a Pekin ja que ara quim mana és la Xina

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

Puc? Puc demostrar que en el pot petit hi ha la bona confitura i que si aquesta confitura és naval tot va millor?

Salva Caballero ha dit...

Per mí cap problema, jove mariner!

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

És que no vull ofendre a la Margarita.

Salva Caballero ha dit...

Ànims grumete!

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

Amb permís del respectable, us passo el pot petit de la meva confitura: Confitura naval.








Les illes Medes són un arxipèlag de 21,5 hectàrees que és a la Costa Brava, a poc més d'un quilòmetre del litoral de l'Estartit. Aquest arxipèlag està format per set illots i algun escull. Els set illots són, de més a menys extensió: la Meda Gran (18,7 ha), la Meda Xica (2,6 ha), el Carall Bernat, els Tascons Grossos, el Medellot, els Tascons Petits i les Ferranelles. L'arxipèlag és, de fet, la continuació del massís del Montgrí. És un dels espais d'interès natural més importants de la Mediterrània i és una gran reserva de fauna i flora marina. Són a uns 900 metres al sud-est de la punta de la Guixera (l'Estartit, Torroella de Montgrí). A Torroella i a l'Estartit són habituals les exposicions i xerrades al voltant d'aquest entorn natural. Moltes empreses hi organitzen viatges amb vaixells de fons transparent, com també itineraris per practicar-hi el submarinisme. Són també un important atractiu per als aficionats de la fotografia de paisatge o submarina, i se n'han organitzat diversos concursos.

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...


Tenim lliga pròpia i compartim partits amb L'ESTARTIT.


Us menciono els resultats de la darrera jornada de lliga medencoestartitenca.

la Meda Gran FC 2
la Meda Xica FC 2

Sporting Carall Bernat 4
U.E. Tascons Grossos 1

Dinamo Medellot 0
Racing Tascons Petits 8

Unió Ferranelles 4
Recreatiu de l'Estartit 1


Ja es pot dir que l'equip dels Tascons Petits és ferm aspirant al títol interinsular.

Presidència Bogardiana ha dit...

Esperit!

Ets un geni, esperem més cròniques de la vostra Lliga Nacional.

Presidència

penyabogarde ha dit...

Per quan un Medes/Catalunya, amic Esnaola?

Matxu Pitxu Grada Xove ha dit...

El millor que m'ha passat en els darrers anys ha estat coneixer el bogadisme com a fòrmula màgica de festorro

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

Segur que tots els futbolistes de les Medes estarian encantats d'un partit contra Catalunya. De moment la màxima destinació ha estat quan els nanos van a L'Estartit. I entre illes i per que jo els ajudo amb una golondrina katamaran adaptada que els trasllado d'un illot a una illa i d'una illa a un illot. Jugar al Nou Camp, a l'estadi olimpic de monjuïc o al camp del Girona segur que és un honor però jo només soc el dels vaixells i millor que coneguem les opinions de la federació i de la mateixa mainada juganera.

Joan Farregarde ha dit...

Hola Esnaola Espiritual i espiritista mariner de gorra i bona cara!

He comptat que sou set equips sense comptar el de la veïna localitat de l'Estartit. Posem que teniu 11 jugadors sense reserves per cada club, si resideixen a l'arxipelec de les Medes, estem parlant de setanta set futbolistes pel cap baix. He vist moltes fotografies de la vostra nació i no veig habitatges a la superficie. La meva pregunta és aquesta: Viviu en residències sumarines?

Sou uns cracks!

Joan Farregarde ha dit...

La meva segona pregunta és:
Tots els habitants del país de les Medes són futbolistes?

Alan Smithee ha dit...

Vostès viuen en un formidable FORA DE JOC...els estimem molt!

penyabogarde ha dit...

i tant senyors Smithee's !

MADRIDISTA BANZAI ha dit...

ME ESCUECE EL ANO DE ALEGRÍA A CAUSA DE LA HUMEDAD QUE ME BAJA ESPALDA HACIA ABAJO FRUTO DE LAS BABAS DE MI SALIVA BUCAL QUE ME PRODUCE EL APETITO GUSTOSO DE SABERME MADRIDISTA QUE DISFRUTA DE ANTEMANO POR LOS SEIS O SIETE GOLES QUE EL REAL MADRID INCOARÁ AL BARCELONI-TA DIOS MEDIANTE EN EL SANTIAGO BERNABEU GRACIAS A LA FUERZA SOBRENATURAL DE CRISTIANO RONALDO CR7 SUPERHOMBRE Y MEJOR PERSONA Y JUGADOR SOBRENATURAL.
ME CORRO A PLACER DE PENSAR EN LA GOLEADA DEL SIGLO XXI.