PENYA BOGARDE. LA PENYA DEL BARCELONISME PROLETARI

Tribuna Dirk
Bogarde. L'organ oficial de la Penya Bogarde de Premià de Mar. LA PENYA QUE MAI FALLA.
Òrgan d'expressió oficial de la Penya Bogarde, fundat l'any 2007 del segle XXI a la vila de Premià de Mar / El Maresme / Països Catalans / Univers / Tot.


diumenge, 26 d’agost del 2012

SUPERCAMPIONS DE SUPERCOPA I LIDERS ABSOLUTS DE LA LLIGA. Football Calippo triomfant 100%.



DARRERA HORA UEFA
ANDREU INIESTA CONDECORAT.
CRISTIANO RONALDO HUMILIAT.

Coincidint amb el sorteig de la nova edició de la Champions (la que ens portarà una vegada més a la nostra llar de Wembley), s'ha atorgat el premi al millor jugador d'Europa al nostre Andreu Iniesta. El gomines Cristiano s'ha quedat amb un pam de nassos i ha expressat la seva incomoditat davant de tot el món. Les fotografies de l'arxiu Gomelski (AEKK) volen contribuir a retre homenatge a l'Andreu Iniesta i ens mostra la bonica imatge del dia a Montecarlo en companyia del ploramiques Ronaldo de la gomina. La segona fotografia mostra en Pedro Ramis quan li va estrenyer els cinc dits en presència del conegut activista dadaista bogardià  Lluís Bosch.



PER UN TUBO 
(primer de tot: Mireu el video)




SOM ELS JUSTOS CAMPIONS DE LA SUPERCOPA... I AIXÍ HO CELEBREM, AMB 10 TITANS DAMUNT LA GESPA D'UN CASINO IL·LEGAL PROPIETAT DE BANKIA-TÓNGUEZ



Ja hi tornem a ser. El Barça es proclama campió de la supercopa del regne d'Espanya en una doble eliminatòria que torna a posar les coses al seu lloc. El Barça implementa el joc efectiu hitchcockià i, com les bones cerveses, allí on va triomfa. Dadaisme, revolució, imaginació, seguretat, creació. 

El Vilanova Team arrassa el Real Madrid amb només 10 jugadors, planta cara, santifica el nou crack Aleix Cançó, retrata l'enemic, esmola les eines, toca la bimba segons l'escola Hugo Ball i renova el seu mestratge dirigint l'art de la bimba absoluta i relativa, parcial i integral, freda i calenta, artista i antiartista:
Bimba/Ball/Pilota/Bola/Esfèrica/Bossó




Els carrers s'han desfermat amb un poble corull de revolució i famèlic de justicia. Núria Feliu torna a ser la gran dama d'or brillant i incandescent que governa els carrers de Sants i Hostafrancs.

 
 Alguns bogarders com Kalikenyo i l'olimpista Suroski han aportat les millors estampes de la moda estival. Perfecte Bogarde Style!


El Barça de superMessi és la cara contrària del patètic Madrid de Mourinho, del presumit Cristiano i del pèrfid Florentónguez. El bogardisme catapulta el Barça fins a la clau de volta del firmament i la conjucció sideral de football i revolució dissenya un canvi de civilització en tota regla. 


La festa omple carrers i places. Mostrem fotografies realitzades per Janos Gomelski (AEKK) que il·lustren la felicitat de tot un poble. 



Conrad Canaló i Ernesto Olañeta celebren el títol al carrer. Connexió de savis catalans i del Bierzo.



El vampir Bayo és l'ombra letal del trist Ronaldo.



Esnaola, el protector naval de les Illes Medes exhibeix les inscripcions
 triomfals de la seva fragata cuirassada Bogardemkin.




Laura Llompart, Edgar, Martina Klein, Zel i la cuinera Anna, celebren el títol a La Cibeles.



Tenim el millor porter del món i punt.



L'ART DE TITO HITCHCOCK

Un joc fascinant basat en el "suspense". La matriu hitchcockiana del sistema Tito ha fet fortuna i diana davant de la sucursal navarresa del Real Madrid. 


El nou Barça triomfant (i guanyador in pectore de la lliga 2012-2013) exhibeix el seu joc thriller a can Osasuna Madridista i es transmuta en un graciós gelat Calippo llampant i excels. De vertigen i psicosi. No tenim aturador possible. Tito governa com cal. Sac lligat.



Maneta de punts en dos partits 
damunt de l'equip més violent del món.  
MANETA DE PUNTS, 
ESCOLA HITCHCOCK.



Problemes tècnics han causat una dispersió del bogardisme que s'ha disseminat per diversos indrets de la vila de Premià de Mar. Una part del bogardisme ha fet acte de presència a la vella seu de la penya (l'antic centre L'Amistat Obrera, avui burgesa) i ha plantat la bandera revolucionària gràcies a la gran tasca dels agents de la Zepo. Rebudes les instruccions pertinents, el trio de la Zepo ha entonat el nostre crit de guerra ("Bogarde, da-ba-da-ba-dà") al bellmig d'un territori comantx aliè al bogardisme. Els tres tenors, vestits a la Calippo Style, han catapultat el Barça fins tocar les excel·lències de la victòria. 1-2 davant d'un Osasuna Madridista animat per locutors anticulés. Joc pràctic i efectiu. Gelats multicolors per anar tancant l'agost. Calor i gel, amor i lluita. Bogardisme.





 A can Madriles, el tonguisme Tónguez 
exerceix la seva càtedra macabra
 i l'avorriment presideix l'antifutbol (o sigui, el "furbo").  
Però Getafe és una vila ufana i quan convé sega cadenes: Desfeta blanca al 100%. Fracàs estrepitós  del  cristianisme-mourinhisme. El Barça ja ha guanyat la lliga!  Al sac!




Cambrers: A riure!
Edició 2012- 2013 del PLE DE RIURE
 a tota vela!








El madridisme psicodèli·lic celebra la seva existència estival amb un espectacle damunt de les ones mallorquines: 
Tots els Ramis del planeta acompanyen el gran tauró en un joc insòlit de surfisme catatònic oceanogràfic i sideral.

Hem reflexionat i ho hem celebrat. BONES ONES!




106 comentaris:

Adell El comodor ha dit...

oe oee oe oe oe oe oe !!!!!!!

Conrad Canaló Stewart ha dit...

Els sumatoris són infranquejables: 1+1+1+1+1=5

maria cristina ha dit...

Chicos, estaba viendo las noticias y el cartel "Messi dos goles en cuatro minutos" VAMOS MESSI TODAVÍA Y COMPARTO SU ALEGRÍA!!! Un abrazo para todos!

L'HOME DEL TURÓ O DE LA TURA O TUR@ ha dit...

extraordinària Lliga sentenciada en dues jornades amb pichichi incorporat, crisi blanca, Mourinho enfadat, Tito per damunt de Pep i vestits de gelat sense derretir-se sota el sol de Pamplona i un pam de nassos general de l'enemic


Molta el Barça Hitchcok Maneta Team
Bogardes sou la imaginació de la vida com la xispa total boom!

Sergi FAKIR Prados ha dit...

Aquesta nit he celebrat el Hitchock Barça amb un empatx de claus, vidres i punxes amanides amb oli i sal. He regat l'apat amb una bon salfumà de la collita del 1970 i de postres he menjat serradures amb sal potassa. Cafetó i copa d'eter.
Un fakir quan celebra ho fa a lo grande VISCA EL BARÇA

Fernando Atienza ha dit...

Queridos amigos,
los hay que saben perder y los hay que no saben ganar. El péndulo funciona con regularidad y marca los extremos del carácter. El reloj de arena es inexorable. Quiero hablaros de péndulos y relojes de arena e invitar al respectable a un ejercicio de meditación sobre lo que significa extremar los latidos del corazón, reducirlos de sopetón y lanzarse por el tobogán que lleva a la tumba.
1) El péndulo nos ayuda a ver el bioritmo jodido de quien oscila de un polo a otro. Hoy positivo mañana negativo. Sabedores del equilibrio los campeones se rigen por la estabilidad y de eso por lo que parece esta Peña ni flores, vaya.
2) El reloj de arena marca lo que queda y lo que se consume. Los granos se depositan siguiendo una progresión temporal y cualquiera de las turbulencias que se tiercen en el mencionado péndulo acaban marcando la caida de los granos de arena en el recipiente inferior del reloj.

Consejo de amigo: Medid el tiempo y administrad los extremos del péndulo.

Hay Real Madrid para rato, para semanas, para años y para siglos.

Moraleja amistosa, salvemos la lucidez bogardiana que otrora nos hizo sonreir hasta a quienes no somos ni seremos del FC Barcelona


Respeto y admiración por PEDRO RAMIS

STRINGER Surf art blog | Pedro Ramis ha dit...

Avui a El Mundo Deportivo: "José María Villar manda grabar el nombre del FCBarcelona en la copa de la liga 2012-2013. En declaraciones posteriores Villar comentó: lo hacemos ahora porque en septiembre suben el IVA".

Tot un exemple de responsabilitat, moderació de la despesa i austeritat Rajoyliana.

Així les gasta el Qatar Team. Llàstima d'Osasuna que caigué en el parany i va tractar de ser un oponent digne.

--------------

Bones ones. La foto amb els meus tres alter-ego BRUTAL. Sou uns virtuosos del Photoshop.

zel ha dit...

Ahir, estimats col·legues, no sabria dir si em va fer més feliç el guanyar, que el perdre ewstrepitós del Madriz, hihihi...clar que us he de dir que, com cada dia que guanyem, em castigo mirant Intereconomia per saber per on ens fotran els capullos, és el meu exercici d'autoflagelació/gaudi setmanal...ara si perdem, no me'ls miro, que consti.


Per cert, l'escot que m'he posat, m'encanta...i s'acvosta a la realitat... callo, ja callo.

penyabogarde ha dit...

Ramis,

creiem que podries ser un bon barcelonista. Llegint el teu comentari observem vàries virtuts: el saber encaixar, la capacitat d'interpretar les ironies i una excel·lent predisposició a fer click a l'ordinador per accedir a un blog com aquest després d'un diumenge tràgic a Getafe. Suposem que no acabaras fent-te del Barça, però ets un bogardista de cap a peus i només podem dir-te que "casa nostra és casa teva si és que hi cases d'algú".

penyabogarde ha dit...

Zel, ets una peça clau del bogardisme: vetlla per Les Medes (raons de proximitat obliguen a que la teva tasca d'ambaixadora sigui intensa i productiva). El bogardisme accepta escots, escuts, esculls, esclops i escacs, cap problema Zel! No ens deixis mai!

Lluís Bosch ha dit...

Una nova genialitat, dadà i bogardiana, culló. Remenant amunt i avall del blog m'he topat una fotografia del gran Alfred Jarry, pare d'Ubú el rei (personatge digne de ser tractat en aquest blog, per Tutatis), muntat damunt d'una bicicleta famosa, perquè era la biccleta més cara de França en aquells temps. Hom es pregunta: i com és que Jarry, pobre de solemnitat, muntava en aquella bicicleta? Doncs molt senzill: no la va pagar.

Mr. Aris ha dit...

Va ser una jornada molt satisfactòria...el barça guanyat, malgrat tot...I el Madrid perdent!. Ara, el Mourinho, a la roda de premsa, auto flagel·lant-se! M'espanta molt! Voleu dir que la predicció Maia no s'està complint?

maria ha dit...

És el millor porter del món, però no entenc perquè ha de fer trampes per treure's el carnet de iot.

penyabogarde ha dit...


a)Company Bosch:

els bogardistes sabem de quin peu calcem. També sabem la pota que tenim i la ciència que admirem: La patafísica. I tant que en som de la corda Jarry! Farem molta xerinol·la i comptem molt amb la teva presència constant.

b)Company (o companya) Aris:

No t'espantis. Ben segur que encara falta el més dur. No descartis un hara-kiri in live del senyor Mou.

c)Companya Maria:

efectivament el tema del iot-Valdés no encaixa en el bogardisme. Bon porter, bon gelat...mal navegant. Ho pot redimir ingressant a les fragates proletàries de les Illes Medes sota la direcció del gran grumet Esperit d'Esnaola.

Joan Artiach*La Llagosta ha dit...

hitchcock arriba en el millor moment i dimecres ventana indiscreta al bernabeu

Fernando Atienza ha dit...

Lamento que se use a un gran cineasta para tapar las verguenzas de un Barcelona que no juega bien. Sigue cayendo en picado el bogarderismo de este blog otrora perspicaz y ameno.

Joan Estruch ha dit...

Atienzita, Atienzita, madridista serio y responsable, tu lección no ha madurado.
¡ Qué sabes tu de cine ! Lo tuyo es el teatro del bueno como Mourinho.

Ni un gramo de pistonudez tienes, saluda al campeón de rodillas.

El Barça és pistonudo ya me entiendes amigo, p i s t o n u d o

Hechicera Botero ha dit...

))
_______/)______./¯"""/')
¯¯¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯'\_„„„„\)

un regalo desde Venezuela con la espada de Bolivar, la boina luchadora y el BARCELONA de Messi en el corazón

Edgar ha dit...

mosqueters als sabres per dimecres

nosaltres ja som dos la martina i servidor

El Cigró de Tona ha dit...

cinc cigrons de diferència

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

grumets, amb en hitchcock endavant els mariners per cinc punts

Fray Berengario ha dit...

Mis queridos amigos, y mis queridas amigas,

oré mucho y oraré mucho, se que sois poco dados a la cuestión de la fe movedora de montañas salvo la excepción loable que os marcais cuando la Virgen Santa de Montserrat os pasa por la cabeza o cuando monaguillos y monjas os atienden, pero yo me repito y como los camioneros que exhiben vírgenes en sus cabinas de conducción, yo exhibo mi pequeño altar que uso desde que Guardiola tuvo el buen detalle de aceptar la jefatura técnica azulgrana. Mi tesón oratorio me indica que algo tengo que ver con el buen proceder del Barcelona. Reservo oraciones más comprometidas con mi Racing de Santander pero en el cielo abierto donde se dirime el bien y el mal, apuesto a duermevela por este Barcelona benévolo contra el Real Madrid antesala del averno y del mal más absorvente. Oro, oraré por la buena racha de un equipo que ahora tiene un risueño y cálido entrenador que se llama como Vilanova i la Geltrú pero sin la Geltrú y si me refiero a la ciudad costera es por homenaje a Josep Antequera mi buen amigo pescador en horas libres que comparte dos pasiones conmigo desde su Vilanova i la Geltrú como son el Racing y el mismisimo FC Barcelona, además de algunas tardes de mus y cafelito muy hermosas.
Regreso a la celda y me arrodillo en mi orar. Porfiando en azulgrana.

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

Amic frare Berengari,
em quedo amb la teva frase final de "porfiando en azulgrana", em sembla digne de gravar-la a la popa del meu vaixell com a divisa. En català no sé com es podria traduir el verb "porfiar", si algú m'ajuda jo ho agraeeixo.

Fernando Atienza ha dit...

Amigos bogardenses,
Tuvo que ser un fraile quien escribiera lo mejor que se ha escrito en este blog que decae a la velocidad de la luz. La frase del porfiando en azulgrana me gusta, no por su barcelonismo pero si por su ingenio. Ingenio que otrora tuvo esta web y que alguien externo os tiene que recordar. Se puede ser del Barcelona, del Madrid o del Sebatopol de Arrienda, pero lo que no es de recibo es tener poco respeto, poca imaginación y un despilfarro de tiempo alarmante. Tuvo que ser Frat Berengario quien escribiera lo más ingenioso de los tres últimos años.

Saludos de alguien distinto a ustedes pero que mantiene intacta pero en precario una amistad lejana.

F.A.

penyabogarde ha dit...

A l'atenció del nostre Almirall Esperit d'Esnaola :

la traducció del verb "porfiar" al català és "porfidiejar"

i el significat de "porfidiós" és:
obstinat, testarrut, tossut, caparrut, cabut, entestat ....

sempre al seu servei estimat Almirall i una forta abraçada al nostre geni i frare Mossèn Berengari del que ens quedem també amb una altre frase meravellosa : "y como los camioneros que exhiben vírgenes en sus cabinas de conducción"

fantàstic tot plegat !!!


Hechicera Botero ha dit...

))
_______/)______./¯"""/')
¯¯¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯'\_„„„„\)

flores para Hitchcock Vilanova digno sucesor de Guardiola

))
_______/)______./¯"""/')
¯¯¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯'\_„„„„\)

flores para los que luchan por la justicia
flores para el Barcelona
))
_______/)______./¯"""/')
¯¯¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯'\_„„„„\)

cinco puntos es un mundo

))
_______/)______./¯"""/')
¯¯¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯'\_„„„„\)

Laura Llompart ha dit...

Recent arribada de Roma i ja estim aquest Tito que li treu 5 punts al Madrid. Bunyola en festa.

Ramis, ja sabem que a Mallorca tenim més o manco el 50% culé i el 50% blanc, pero la bogardada mallorquina s'ha de trobar un dia no?

Coma, Ramis, Xisco i servidora

vampir Bayo †๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A† ha dit...

Cantaré la cançoneta dels vampirs xulos que diu:
†๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A†

sigmafoten sang de balena
sigmafoten sang de gat
tota la vampirada surt de nit
sigmafoten sang dels homes
sigmafoten sang de dones
tota la vampirada es frega el dit


†๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A†
i l'arreglarem una mica pensant en el Madrid:
†๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A†

sigmafoten gols de messi
sigmafoten xuts de gol
tota la vampirada celebra títol
sigmafoten pilota d'or
sigmafoten volta i mitja
tota la vampirada surt al camp


†๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A†

Observatori de la crisi blanca i el deute ha dit...



Dos derrotas y un empate en la primera semana de competición empujaron a José Mourinho a convocar a la plantilla del Madrid el pasado lunes en Valdebebas. La sesión se pareció mucho a una catarsis colectiva. Los jugadores y el entrenador se intercambiaron reproches. Hablaron poco de fútbol. Hubo expresiones malsonantes.

A diferencia del consejo improvisado hace un año en Santander, cuando, tras empatar (0-0) contra el Racing, el mánager y su plantel discutieron en busca de soluciones y acabaron celebrando una barbacoa y fijando un código de convivencia, Mourinho no cedió esta vez en su posición. Envalentonado, el portugués no solo no persiguió el consenso, sino que se manifestó dispuesto al enfrentamiento, sobre todo con los españoles.

Una vez que las dos partes dejaron claras sus posiciones, todos se pusieron a trabajar como buenos profesionales para recibir al Barcelona esta noche en la vuelta de la Supercopa española.

Las dos partes hablaron poco de táctica y se dedicaron a censurar actitudes

Reunido el grupo en el entrenamiento, Mourinho tomó la palabra para acusar a los jugadores de exhibir falta de concentración. Les calificó de indolentes y les consideró responsables de los malos resultados sufridos contra el Valencia y el Getafe. También les invitó a hacer autocrítica.

Dicen que el primero en replicarle fue Casillas, molesto por sus palabras en la conferencia de prensa en Getafe. “Aquí, el primero que tiene que hacer autocrítica eres tú por lo que haces dentro y fuera del campo”, escucharon decir al portero. Casillas le reconoció que estaban jugando muy mal, pero le pidió que no volviera a criticar en público al equipo ni a los futbolistas individualmente. “Que sea la última vez”, le dijo.

“Estáis endiosados”, les espetó Mourinho, según un testigo. El luso habló de la vanidad y la mediocridad que percibe en el grupo, falto de ambición tras la conquista de la pasada Liga. “Mis compañeros y yo hemos ganado muchos trofeos y hemos demostrado que siempre hemos querido más”, respondió Casillas a Mourinho, que se mostró contrariado: “Vais de amos, de jefes. No se os puede decir nada”.

“Estáis endiosados”, les espetó Mourinho, según un testigo.

Hablaron poco de táctica y se dedicaron a censurar conductas. “A Valera le tenía que marcar yo”, dijo Sergio Ramos, en referencia al 1-1 del Getafe a la salida de una falta. “Fue un error mío”, admitió el sevillano; “hay momentos en los partidos en que cometes errores y yo tuve la desgracia de que el mío acabó en gol. Pero el jueves, en Barcelona, en el de Pedro, hubo errores defensivos y tú [por Mourinho], en vez de señalar al compañero que había fallado, hiciste lo correcto y acusaste al juez de línea. ¿Por qué a mí me vendiste? ¿Por qué a unos les proteges y a otros siempre les acusas en público?”.

Ramos se refirió al “compañero”, sin mencionarlo. Era Coentrão, que, en vez de tirar el fuera de juego, persiguió a Pedro. El canario marcó el 1-1 y el Barça remontó. Para Mourinho fue el momento decisivo de la ida. “No supimos aguantar más tiempo con el 0-1”, dijo en el vestuario sin olvidarse, en público, de afirmar que “Coentrão hizo un partido perfecto”.

Lejos de mostrarse conciliador, ayer, en su conferencia de prensa, Mourinho estuvo amenazador. Rechazó asumir cualquier responsabilidad y no dudó en exponer a sus futbolistas al juicio de la afición diciendo abiertamente que sospecha del “perfil psicológico” del equipo que dirige.

Esta noche se sabrá si la terapia de choque sirve de algo, aunque no sea más que para ganar al Barça en el Bernabéu por primera vez en cuatro años.

Albert Martínez Afrons ha dit...

em tanquilitza veure els cinc punts damunt la taula

Ernesto Olañeta ha dit...

6:
2
÷ 2


7:
8
÷ 2


8:
4
÷ 2


9:
4
÷ 4


10:
16
÷ 4

Tal vez mi tocayo Conrad pueda entender mejor que yo lo que acabo de escribir pero es una simple reproducción de lo que estaba escrito en un papel de WC que me encontré en el inodoro de Prada a Tope en Cacabelos. Ante el descubrimiento se me ocurrieron tres cosas, la primera tirar el papel en la taza, la segunda guardarlo como ejemplar coleccionable y la tercera no hacer caso. Opté por la segunda y ahora lo quiero compartir con la Peña Bogarde, creo que en estos guarismos se teje todo lo que nos espera en la Liga y sinceramente lo veo muy despejado y fácil para FC Barcelona

Saludos a Conrad

Bierzo Azulgrana ha dit...

Amigos, ya veis que nuestro Ernesto no pierde el tiempo y acude a la cita de la peña Bogarde. La próxima ocasión ya vendrá por su propio pie. Atentos a la supercopa: O gana el Barça o el Real Madrid se merienda otro enchufe administrativo.

Visca el Barça

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

Moltes gràcies PENYA,
Faré gravar en lletres daurades la frase al llom del meu vaixell:

Porfidiejant en blaugrana

Joan Artiach*La Llagosta ha dit...

He anat a comprar una capsa gegant de galetes del meu cognom ja m'enteneu oi? He de tenir provisions per veure el partit per la tele.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

presenteixo una nit de crits, patades, declaracions bojes, mourinhades, ulls, gols, prohibicions, pinyes, tangana, polèmica, pichialonsades madridistes, dadaisme, maquis, da-ba-da-ba-dà, zepo, orgull, retallades, trinxeres, barricades, petons i abraçades, malediccions... show assegurat.

Fernando Atienza ha dit...

Señor Angel:
¿Ya te preparas el terreno por si las moscas? ¿Ya viertes improperios por si el Barça cae? ¡Malas artes!

Señor Artiach:
¿y si se atragantan las galletas?

Feten.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...



Senyor Atienza,


No tinc el gust de coneixer-lo. Si vol ens podem trobar un dia al Golden Corner i li convido a una ració de xinxetes amb salsa Espinalé i un got de moscatell amb salfumà.


Atentament,

Soulbizarre

zel ha dit...

Puta merda, ja anem perdent i sóc realment incapaç de veure un vestit de football blanc, A la puta merda el mourinho, no puc amb ell, el faria cremar a la foguera...o el poso de faroner cuidant gavians que se'l menjaran viu!

zel ha dit...

Calla que el Messi ha fet un gol. GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!

penyabogarde ha dit...

tranquil·la Zel, hem guanyat i ja t'hem retratat a la Cibeles!

penyabogarde ha dit...

Zel, ets la faronera del cap de Creus transformada en la guardiana de Les Medes! Has captat el concepte football i has assolit el plus de qualitat que ens ha fet campions!

Joan Estruch ha dit...

tinc una sensació impresionant de feina ben feta amb aquesta supercopa guanyada amb orgull i bones maneres, permeteu-me un glop llarg de Brandy

pistonut!

Lo Pipita ha dit...

Lo Pipita Higuain destrossa lo Valdés peff peff
Lleida té un club de futbol, a Barcelona està l'Espanyol, vosaltres arre que arre amb el Barça dictador però el Real Madrid os ha fotut la festa per molta cretinada que foteu en aquesta web cegata.

Lo Pipita ha vingut i us vigila i es queda aquí per no deixar titella sense caparró.

peff peff peff

Conrad Canaló Stewart ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Conrad Canaló Stewart ha dit...

Hola Olañeta, quina nit de farra i cava!

ho mereixiem

3-2 i 2-1

la diferència sempre és d'un gol però el Barça em va fer 3 en un partit i això és senyal de força i el reglament és implacable

3 vol dir 1+1+1
2 vol dir 1+1
1 vol dir 1

qui n'ha fet 3 (tres)?

El Cigró de Tona ha dit...

Gadji beri bimba
diu el senyor Ball

heu vist bé?
"BIMBA" que vol dir pilota i que vol dir "ball",

ostres detall empirocriptic i rosenc!

Gadji beri BIMBA
Miracle, el Ball és pilota i és bimba i Messi l'ha fet maca de veritat.

Ara ho entenc, cert que hem vençut.
Gadji beri BIMBA

bingo!

Albert Martínez Afrons ha dit...

El gol de Messi ha estat la falta de fora l'àrea de Guissona més ben tirada de tots els temps. Un golàs! Val un títol! Un 10 pel número 10.

Karlus a piscina Premià tot l'any ha dit...

El Barça ha de tenir la senyora Irina entre la seva gent. Bogardes: feu un esforç per tenir-le entre nosaltres.




Irina está que trina con Cristiano Ronaldo


Irina Shayk está que trina. El ‘affaire’ de su novio Cristiano Ronaldo con la actriz portuguesa Rita Pereira la ha enojado muchísimo. Está furiosa por ser el centro de todos los comentarios que dan por supuesta la traición del jugador madridista y no ha aceptado de buen grado sus explicaciones/justificaciones sobre lo sucedido en la discoteca Seven.
Según el portal Vanitatis, la modelo rusa estuvo la semana pasada en España, concretamente en la provincia de Cádiz, para rodar un spot publicitario y también someterse a una sesión fotográfica. Aprovechando el viaje, Cristiano Ronaldo le rogó que se desplazara hasta Madrid, pero Irina retrasó unos días su presencia en la capital. Tanto inquietó su tardanza al portugués que, añade la citada web, tuvo que rogarle que viajase para estar a su lado.

Fuentes cercanas a la pareja afirman que, pese a no estar muy convencida de la veracidad de la versión que Cristiano le dio, la top habría rebajado un poco la tensión entre ambos y las aguas se habrían calmado… de momento. Porque quienes la conocen aseguran que no está dispuesta a pasarle ni una más a su novio, pues es una mujer muy temperamental y celosa. Dicen también que le ha sentado fatal saber por la prensa que Rita Pereira tendría la aprobación del clan Aveiro (madre y hermanas del jugador) si Cristiano decidiera dejarla por ella. En cualquier caso, y como ya ha sucedido en anteriores ocasiones cuando se ha hablado de crisis entre Irina y Cristiano, que la pareja zanje el tema dejándose ver en público. No se descarta tampoco que la modelo pueda acudir esta noche al Bernabéu a presenciar la final de la Supercopa para dar carpetazo a un asunto cada vez más molesto para ella.

Josep ha dit...

La Supercopa? La Supercopa? Però... no l'havíem de jugar amb l'Apanyó!??

Bierzo Azulgrana ha dit...

Saludos desde El Bierzo.
El golazo de Messi heló la traquea de CR7 y enmudeció el Santiago Bernabeu dando por cerrado el capítulo de una supercopa que a ciencia cierta debería haber contemplado la expulsión previa de Mourinho tras arrancar uno de los dos ojos al actual entrenador azulgrana Tito Vilanova. La justicia es injusta pero el futbol a los pies del mejor jugador de todos los tiempos es incuestionable y así se ha visto con este merecido trofeo menor pero atractivo que ya luce en los tupidos estantes del museo del Barcelona.
Las calles de Ponferrada se llenaron de culés hasta altas horas de la madrugada con amplio aparato de bocinazos, jolgorio y cava catalán. El grito de la noche además del recurrente "campeones" o del lógico "Visca el Barça" acabó siendo el grito de moda:
"Irina está que trina, Cristiano pierde el ano".

Esta es la aportación del barcelonismo del Bierzo a la gran noche de los campeones.

Felicitémonos de ser quien somos, como somos y lo que seremos.

Ernesto Olañeta ha dit...

Saludos tocayo Canaló y comparto tu logaritmo a tutiplén NOS VEMOS EN LA UNESCO

Ernesto, el sabio del Bierzo

STRINGER Surf art blog | Pedro Ramis ha dit...

Kalise para todos, Kalise para bobos.

vampir Bayo †๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A† ha dit...

no us penseu que seguir el cristiano des de la meva tenebrosa ombra sigui un plaer! Tants pets i tantes escopinades requereixen una mascareta anti-gas i un fregall elèctric


†๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A††๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A†
†๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A††๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A†

Però ha esta un plaer quan les escopinades s'han fisionat o fusionat amb les llàgrimes de cocodril amb reuma i amb la suor d'enveja que té aquest paio quan veu a Déu executar la millor falta imaginable amb precisió clínica i gol memorable.

†๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A††๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A†
†๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A††๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A†

Els del Bierzo han escrit que la festa ha estat molt grossa, doncs aquí a Vallvidrera han declarat dues setmanes de festa i han tornat la pasta de l'IVA i ja tornem a tenir mestres i metges com abans de les retallades POCA BROMA

†๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A††๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A†
†๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A††๑۩۞۩๑†A ๑۩۞۩๑†A†

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

Molt ben fet tanto monta monta tanto el trofeu sense el Fernando. Quin pam de nassos el Fernando i els madridistes del gos Tobías que s'han ginyat de veure el gran Barça dadaisticoespialidoso que es una palabra con poder maravilloso.

Mercès per la llarga inscripció que m'heu gravat a la fusta noble del meu vaixell destructor protector de la fauna marina i de la bona gent de Les Medes. Un petó amb tabac de pipa per l'embaixadora Zel.

penyabogarde ha dit...





Pedro Ramis, gràcies per sumar-te a la nostra festa que també és la teva festa. I gràcies per aportar el crit culé del Kalise-Kalise. Aprofitem per fer bona publicitat: http://www.kalise.eu/

Ramis, si continues així la teva gentilesa et portarà a que et paguem un vol Mallorca/Premià per que vinguis a rebre la desitjada insignia d'or i brillants de la Penya Bogarde.

La teva pulcritud et converteix en pedra angonal transmediterrània del bogardisme d'ultramar.

Laura Llompart ha dit...

Quina monada de foto m'heu dat
Pedro: quina platja és la teva base per sortir a fer ones?
Et pago una tònica. Bunyola vol ones a l'interior que ja toco els crotals de la nina que sa serena cau menuda com els raigs del sol!

penyabogarde ha dit...

Calippo/Kalippo/Kalise/Kalikenyo
tot encaixa

STRINGER Surf art blog | Pedro Ramis ha dit...

Kalise (a.k.a. La Menorquina) són gelats low cost que de petits els pares ens compràven quan en realitat demanàvem Frigo.

L'actual conjuntura de crisi econòmica ha popularitzat la cultura low cost i Kalise no n'ha estat excepció.

I que un producte estiuenc i atractiu con el gelat Kalise triï per fer-se publicitat a l'home més pàlid i hobbit-style d'aquest costat de món no deixa de ser una paradoxa cosmològica.

Però al partit vaig veure a l'Iniesta bé. Al Xavi una mica molest i enfadadet. Vaig veure al Valdés (a.k.a. el millor porter del món) fet un anti 5-1. Us vaig veure contra les cordes i em vaig divertir.

Però no voldria recordar-vos el vostre fracàs sense un pàtina dolça de gelat Kalise.

Kalise para todos, Kalise para bobos.

-----

Bones ones!

penyabogarde ha dit...





Genial Ramis, ge-ni-al i genital,

sens dubte un crack de los ones més altes. Nosaltres també apostem per l'artesania cooperativa de la marca Kalise i celebrem amb tú aquest enèssim fracàs del Real Madrid que no ha estat capaç de guanyar al Barça per 3-2 per tal d'anivellar una doble partida que hauria desencadenat una pròrroga amb penalties als nuvols de Sergio Ramos i Cristiano Messifòbic.

Llàstima, hauriem vist consumir a foc lent el cadaver blanc. Però el triomf blaugrana ha estat més senzill del que hauriem esperat.

Queda pendent el tema de com s'indemnitzarà la pèrdua ocular de Vilanova.

Ara s'obrirà el nou debat al vestidor blanc sobre què dimonis pinta un paquet de nom Modric i de preu gens "mòdic" que no sap ni el que és una pilota, ni una ball, ni una esfèrica, ni un bossó ni una bola.

Celebrem que celebris amb nosaltres aquest nou títol, modest pero llampant, que s'enfila per les vitrines del nostre museu.

I ara et dediquem un fort aplaudiment i demanarem a Déu (Messi) que et faci un regal que tens ben merescut:

Una bona ona, gegantina, fresca, blaugrana, eterna i colossal.

Una ona llarga i escumosa "des d'Algeciras a Estambul per que pintis de blaugrana les llargues nits d'hivern...què hi farem, si tots, tú i nosaltres, varem neixer en el Mediterrani".

Visca el Barça! Visca Pedro Ramis!

STRINGER Surf art blog | Pedro Ramis ha dit...

Amics bogardians, la negació és el primer estadi del dol. Us queda la ira (llegint entre línies veig que ja comença), el pacte, la depressió i l'acceptació. El moment sublim en que us adonareu que aquesta copa ja l'heu perduda i, a més, contra el Real Madrid.

Sou un quadre psicològic de llibre.

Us acompanyo en el sentiment, però no tinc dubtes que ho superareu.

Una gran abraçada amics! No s'acaba el món.

Quan arribeu a la darrera fase del dol, feu un gelat a la nostra salut. Nosaltres n'hem fet ja uns quants celebrant la victòria.

Anònim ha dit...

Quina ocasió perduda pel Madrid!

Quanta dependència de l'atzar!

Me'n vaig a veure un partit de rugbi!

penyabogarde ha dit...




Estimadissim i benvolgut Pedro Ramis:


Els arbres (cinc punts perduts a la lliga) no et deixen veure el bosc (la prestació campiona del Barça a la supercopa que segons Mourinho no tenia importància).

EL quadre psicoanalitic ramisià ofereix curioses interseccions amb l'estat para-orínic que acompanya la pèrdua de percepció de la realitat. Els somnis no són simptomes ni consequències de l'exterior -en aquest cas discrepem de Freud- i són actes de creació fabricats per la pròpia ment que esdevé una fàbrica del desig en qualsevol estat possible inclòs l'oníric -en aquest cas compartim les tesis de Gilles Deleuze expresades a Mil Mesetas/Capitalismo y esquizofrenia-.

Les distorsions tàctils, orals, gustatives, visuals i auditives, formen part de la simptomatologia del pacient.

En aquest cas si que podem estar d'acord amb Segimón Froit, parcialment amb el Jung i totalment amb Lola Flores.

Les consideracions de Deleuze aporten una novetat que Ramis practica de manera palmària: La ment sotmesa a l'acte de dormir inicia el somni amb una decisió autònoma de creació, es desenvolupa acceleradament a la fase R.E.M. (un autentic "embrague" que fa lliscar la decisió creativa cap a una deriva onirica desbordant) i corona l'acte en una consumació de totes les propietats desfermades de la fàbrica fabuladora.

Ramis, els 5 arbres provoquen cansament, el bosc està exhuberant, el cansament adorm, l'eclipsi ocular cau lentament, la teva ment penetra en àmbits incerts, la teva força inconscient fabrica ficcions i les organitza més enllà de tota lògica.

Ulls tancats, la fàbrica Ramis experimenta un il·limitat estat creatiu. Ulls oberts, els espectres dels arbres (cinc punts) tornen a impedir la pletòrica visió d'un bosc immens.

Ets gran, ets de bona pasta, ets bogardista.

Ara mira fixament la bola d'en Ball, toca-la, exprimeix la seva càrrega magnètica, absorveix la seva energia, accepta les invitacions de la senyora de Bunyola, fuma't un kalikenyo, treu pit, prepara't per la gran ona. Ja arriba. Entra endins. Aquesta ona és la més gran. Eterna. Fresca com tot el catàleg Kalise. Deixa que el teu cos es banyi d'escuma noval. Ja estas dins de l'ona. Què sents? No ho diguis, pensa-ho bé.

Recorda els arbres, recorda el bosc, recorda el que et va portar al cansament del cos i de la ment, recorda l'instant en que el teus ulls van fer click i es van tancar.

Intenta captar aquell moment en que la fàbrica va activar el procés creatiu. Intenta. Ja ho has intentat. Ja ets un sol home que somnia i es desperta enmig del bosc. Has entes els arbres. Cinc arbres. El bosc està habitat per follets i panteres. Entra-hi, camina, salta: L'enigma dels cinc arbres resideix en un interior ferestec d'aquest bosc. Avança. Troba la font!

El brollador del manantial deixa anar més aigua que mai. És l'aigua de la més gran de les ones. La teva ona. Ets un home lliure.

Benvingut al bogardisme.

En Roger de Burriac ha dit...

Doctor Bogarde,
Estic esmaperdut però impresionat per aquest exercici de psicologia virtuosa.
Ja us asseguro que quan tingui mal d'amors o problemes laborals trucaré a la vostra consulta per tot el bo que teniu i per tot el magisteri que oferiu.
Ah!!!!! També estic contentíssim per aquesta treballada supercopa i m'en ric del desastre madridista i és que no crec que ho superin i d'aquesta ja no s'en surten segur.
Abraçada ben forta a tota la penya d'en Bogarde

David Lara ha dit...

bueno esto es la leche pero ahora lo veis todo al revés como los murciélagos cuando duermen ¿o qué?
Paso de escribir más, que os den morcillas i ¡¡¡¡Hala Madrid!!!

Mr. Aris ha dit...

oeoeoeoe! visca el barça! hmmm
Este barça se merese una olaaaa!
Ara, Tito, mira't la defensa, clonem dos o tres Puyols siusplau...o arrasaré amb el moble -bar. La sort es que tots els donen pel plus...

zel ha dit...

Si és que sense en Puyi del meu cor, el meu capità, el meu heroi particular, lo puto amo, no anem bé...
Investigació científica per allargar la vida i la força del Puyol, perfavort!

Rosa Mary ha dit...

Amb un menys i han acabat demanant l'hora, estic molt orgullosa d'aquest equip, una primera part per oblidar, i en la segona semblava que fóssim dos més, fins al final hem tingut oportunitats, què més es pot fer?? Doncs felicitar el rival i res més. Això acaba de començar, ens tornarem a veure unes quantes vegades més, no volem ni posarem excuses, cal seguir endavant i seguirem com sempre. Ara celebreu el títol que el vostre entrenador ha menyspreat. Felicitats!.

P.D : El R Madrid només guanya 1 trofeu per any així que el de aquest any ja la guanyat ara toca lliga copa i xampions per el Barça Visca El Barça Bogardians !!

STRINGER Surf art blog | Pedro Ramis ha dit...

Sou divertits redéu!

Els arbres que no deixen veure el bosc. Ai ai...

Recordau el síndrome del mirall? Vosaltres el mencionàreu no fa molt. Doncs els vostres arbres són també els 5 punts d'avantatge a la lliga, un miratge que no us deixa veure el bosc: l'estil FCB ja fa fallida.

El vostre bosc és molt gran i molt difícil de creuar. És un bosc crescut al voltant del FCB i abonat pels aduladors, els àrbitres i les meuques del poder. Aquells que us varen ficar al cap que tocar la pilota al vostre camp és jugar bé i dominar un partit, encara que marqueu menys gols que el contrari.

És un bosc immens i us hi heu perdut.

Penseu-hi.

penyabogarde ha dit...




PEDRO RAMIS (PEDRO: COM EL PEDRITO):

El teu cas és digne d'estudi. Ets irònic, ets enginyós, ets àcid, ets divertit.
Totes aquestes virtuts s'estabellen contra la crua realitat del teu bosc que, a diferència del nostre, està habitat per especuladors amb cartera, membres de Bankia, mecenes de la formula I, constructors i la crosta habitual del règim de l'eterna transició que arrosseguem sense pietat.

Sí, Ramis, ens diras que nosaltres no som precisament uns angelets que si Gaspar, que si Núñez, que si Laporta, que si la Caixa, que si Rosell... tindras raó si en parles, però ja saps que el bogardisme pugna per una cooperativa blaugrana que faci foc a tots els disbarats (Podries fer el mateix amb el club dels teus amor, regentat per elements sinistres).

Però parlem de futbol, de FOOTBALL com dirien els hammers i lady Zel la Medenca: Tocar la pilota no és football? Home, Pedrito, en tot cas, el que segur que no pot ser és "furbo". Nosaltres no juguem a "furbo" ni a repartir llenya adobada amb fixador gominós.


Però parlem de miralls, d'espills, de vidres amb rerefons, d'efectes optics i panoptics. Parlem-ne.


D'on has tret que el Real Madrid ha guanyar la supercopa?

Del mirall invertit! I tant!

Encara hi ets a temps: El bogardisme et proposa un descans entre ones a Premià de Mar: Terra de raiers, piraguïstes, ciclistes i surfistes. Terra de llibertat.

Segur que acabaras entenent l'enigma del bosc, el misteri del mirall i el sentit del foot i del ball.

T'esperem amb la taula parada.

Fernando Atienza ha dit...

Queridos amigos bogardenses.

Ante todo lo cortés que no quita lo valiente y vaya por delante mi más sincera felicitación por este SUBcampeonato de la supercopa.

Vamos al grano pero rápidamente y a piñón.
¡Basta ya de denigrar a Pedro Ramis!
Verguenza os habría de dar vuestro comportamiento con este agradable deportista de las olas que recibe un renqueante y burdo ataque graciosillo de manera sistemática.

Simplemente: La supercopa es para el mejor. La liga será para el mejor y las cosas tomarán el curso normal a partir de la goledada fogosa y sin contemplaciones que os facturará el Valencia. Se me antoja que ya teneis preparada otra croniquilla-farsa con vistorias inexistentes y no se que chiripifláuticas tonterías de surrealistas sin gracia alguna.

Intento ser moderado, reconozo ingenio irregular, subidas y bajadas de calidad en el blog, pero ahora estais metidos de lleno en un bache qye se me antoja como la depresión del gran cañón del Colorado que si miras para arriba no se vislumbra nada, como el pájaro loco bip bip bip ¡¡ Vaya con el pájaro loco !!

bip bip

Edgar ha dit...

Hola nois

no sé que dir, no vaig veure el partit per que la Martina tenia una sessió de fotografia a Tarragona i acostumo a fer-li companyia i estavem cansats i vam anar al llit d'hora. M'he llevat escoltant Catalunya Informació i no entenc res i prefereixo fiar-me de vosaltres i si he guanyat ja està, hem guanyat i punt.


Merci per la foto que això si que és veritat que quan el partit va acabar ens vam llençar al carrer sense saber el resultat i davant del dubte doncs Bogarde per nassos.

Plou de gust a Reus.

Conrad Canaló Stewart ha dit...



No us feu sang amb miralls i vidres. No us perdeu entre boscos i arbres. La matemàtica parla clarament: El Real Madrid no ha guanyat per 3-2 i el Barça si. Això és el títol, el top de gols.

c+a+m+p+i+o+n+s=campions

Joana Autonell (Badalona) ha dit...

La canço francesa és molt maca però m'heu d'explicar com es relaciona amb el barcelonisme. Em podeu explicar això?
En segon lloc dir que aquest blog ha estat una sorpresa dificil de captar però que promet per els seus intringulis.
Ja tornaré segur.

Adell El comodor ha dit...

cinc punys de sutura al madrid a la lliga fan pupa

penyabogarde ha dit...

Benvolguda Joana Autonell benvinguda a la Penya ,ja ets una més dels habitants del planeta Bogardià , t'expliquem la relació que té el bogardisme amb la cançó :
abans de la tonada "dabadabada" i dius "bogarde" i així queda : bogarde dabadabada dabadabada, bogarde dabadabada dabadabada, bogarde dabadabada dabadabada, bogarde goooooool !!!

no cal dir que és així com cantem els gols del Barça ...

prova-ho i ja ens diràs ...

salut ...

penyabogarde ha dit...

Gadji beri bimba!
Ball pilota bimba!
Visca el Barça!
Iniesta felicitats!
Gadji beri bimba!

Joana Autonell (Badalona) ha dit...

Em costa entendre la relació però ja m'acostumaré al vostre peculiar sentit de l'humor. El que si pic dir és que a la que ert fiques dins aquest blog és una cosa molt original, jo no vist mai de la vida xerrar de futbol amb un humor tant currat de nivell cultural alt. No us ha de sobtar que alguns madridistes que treuen el cap per aquí us facin la guitza per enveja rabinya ràbia.

Mercès

Hechicera Botero ha dit...

Con flores para INIESTA
felicidades:


))
_______/)______./¯"""/')
¯¯¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯'\_„„„„\)

))
_______/)______./¯"""/')
¯¯¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯'\_„„„„\)

))
_______/)______./¯"""/')
¯¯¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯'\_„„„„\)

))
_______/)______./¯"""/')
¯¯¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯'\_„„„„\)

))
_______/)______./¯"""/')
¯¯¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯'\_„„„„\)

Quiero que todo el mundo sepa que te queremos Iniesta!

Marta Coma ha dit...

Heu vist la cara de pomes agres que feia CR7 a Montecarlo? S'ha quedat de quadres! Iniesta super!

El vull besar en vermell.

Joan Balcells, de Llançà ha dit...

Felicitats Iniesta
Stampford Bridge dins del cor

ELS BALLARINS OPINEM ha dit...

Posee Xavi Hernández tantas y tan variadas cualidades como futbolista que sin proponérselo hace las delicias no sólo de la afición sino de la prensa, siempre obligada a hacer correr la tinta cuando de fútbol se trata. Es el mejor pasador del mundo, el metrónomo del equipo, el que señala el ritmo que le conviene en cada momento, el estratega capaz de trazar laberintos de los que sólo Messi, Iniesta o Cesc conocen la salida... una suma de habilidades que le llevan de nuevo a ser candidato al Balón de Oro que se falla mañana. Pero para las personas que hemos sido inoculadas con el veneno del ballet, verle zafarse del rival con insultante naturalidad por medio de uno de sus particulares giros que buscan un simple cambio de sentido constituye uno de estos placeres que, por breves, son doblemente buenos. "¿Cómo lo hace?", es la inmediata pregunta. ¿Tiene secreto la volteta màgica de Xavi?

BALLARINS, SEGONA PART ha dit...

...

No se trata de una pirouette, obviamente, porque el giro no se hace sobre una pierna. Es más bien un giro con alternancia de equilibrio, cambiando el peso de un pie al otro, en un constante pas de bourré que en su caso sólo persigue alterar la dirección sin perder la posesión de la pelota. Estrategia de gran efectividad.

Aunque su labor de centrocampista puede resultar poco vistosa, si se analiza desde parámetros propios de la danza no es descabellado considerarle el mejor bailarín del equipo. Se mueve, no hay que olvidarlo, en un espacio reducido, en ese centro del campo atestado de jugadores que son precisamente los mejores. En un palmo de terreno es el amo del balón. Como un bailarín hipnotiza al público con sus pirouettes, Xavi hipnotiza a los rivales con sus giros. Visto y no visto. Lo suyo es coordinación y estructura más que una brillante flexibilidad o la rutilante habilidad de Messi en la combinación paso-doble paso.

"Xavi ha desarrollado esta técnica muy sencilla, de apariencia poco espectacular pero que le permite moverse en cualquier momento en la dirección que decida", explica el bailarín y coreógrafo Cesc Gelabert, para quien el fútbol y los jugadores del Barça no son precisamente un mundo ajeno. "El defensa intuye que irá en aquella dirección y va a interceptarlo, pero al aproximársele es cuando él se va hacia otro lado. Hay una psicomotricidad que le permite hacerlo".

La técnica que utiliza es más propia de la danza contemporánea que del clásico, lo que en técnica Graham se conoce por la tercera pata. El bailarín se mueve sin estar clavado sobre ninguna de las dos piernas, sino entre una y la otra, siempre a punto de moverse en cualquier dirección.

"Pero Xavi es más bien un coreógrafo bailarín porque siempre sabe dónde se encuentra –prosigue Gelabert–, y esa es la labor más complicada. En medio de una tarea compleja, la mayoría de jugadores resuelven cuestiones inmediatas, como coger la pelota, girarla y esquivar al defensa, y pierden la perspectiva global. Los grandes no. La perspectiva coreográfica de Xavi hace que en todo momento sea capaz de saber qué está pasando alrededor y para ello ha de saber colocarse".

Como sucede a menudo en el mundo de la danza, su estatura y un centro de gravedad bajo le facilitan la labor. Fútbol y danza comparten el hecho de tener que liberar una pierna: la danza para las variaciones y la creación de belleza; el fútbol para manejar el balón y poder dispararlo. De manera que en el campo se realizan también combinaciones de pies a las que, en términos de baile, corresponde una nomenclatura en francés como chassé (un pie persigue el otro), assemblé (el pie que trabaja se desliza por el suelo antes de elevarse por el aire) o las variantes del clásico jeté.

"Xavi utiliza a menudo la forma en dehors de la pierna, y con esa apertura va generando el giro a partir de pasos pequeños. Cuando pisa la pelota para pararla se apoya en una sola pierna en attitude", añade Gelabert. Estos giros hacia fuera –en el sentido contrario al que se muestra en el gráfico superior– son los que más abundan en el repertorio de Xavi y alcanzan la mayor parte de las veces 220 grados. En otras llega a completar los 360. La cabeza suele también dar un giro brusco, aunque nada tiene que ver con la necesidad de impulso, sino con la urgencia por monitorizar lo que sucede en el campo y anticiparse al pase que efectuará a continuación. En cuanto a los brazos, son aquí un valioso contrabalance del twist corporal, contribuyen a la coordinación y protegen el cuerpo de los defensas. "Tal vez el más bailarín de todos sea Iniesta, porque la danza también es colocarse bien y mantener las distancias –acaba Gelabert–. Aunque a mí me gusta Puyol por lo contrario: una danza atlética con la que anticiparse".

Anònim ha dit...

Impressionant descripció de com funciona la coreografia blaugrana.

Feu un dia la prova. Mireu el partit posant la mirada sobre un punt fixe de la pantalla o del camp, però sense perdre el camp visual complet i veureu que l'equip segueix una pauta.

STRINGER Surf art blog | Pedro Ramis ha dit...

Felicitats a Andrés Iniesta. És un premi molt merescut. Ja ho he dit més vegades per aquí: per jo, és el millor del FCB amb diferència.

Respecte al tema dels ballarins... ;-) Esteu perduts a un bosc molt gran, ja us ho he dit. I llegir aquestes coses com qui llegeix un biblia pagana, amb fe embojida exempta de tota crítica, és el que més mal us fa. Heu caigut al parany dels aduladors. Heu begut oli.

I una darrera reflexió. Avui estic trist perquè el meu equip deixa marxar al veritable capità i alma mater del madridisme amigable i cult: Esteban "el Pirata" Granero. Una gran pèrdua.

Bones ones!

penyabogarde ha dit...

... pedrera, pedrera, pedrera, pedrera, pedrera, pedrera, pedrera, pedrera......
pedrera, pedrera, pedrera, pedrera, pedrera, pedrera..

granero, pedrera!

penyabogarde ha dit...





Bon dia Ramis.

Felicitats per haver estat el propietari dels cinc dits d'una ma que en el seu dia van estrenyer els cinc dits de la ma de l'Andreu Iniesta.

Iniesta té un bon palmarès des de la PEDRERA blaugrana fins a dalt de tot de l'olimp continental amb el FC Barcelona, passant per la seva aportació a la selecció de la federació de futbol de l'estat espanyol. Cal dir que Iniesta -el de la PEDRERA- és, entre moltes coses més, un dels responsables dels severs correctius rebuts per l'il·legal Madrid en forma de manetes i sis gols a domicili. Un mestre de l'esfondrament del que un dia va ser equip rival i que ara és només una empresa deudora vinculada a Bankia i a les diverses xarxes de les finances constructores de pisos buits i destructores del medi ambient i del treball.

Les coreografies blaugranes formen part de l'art del football. L'art del football és l'art que combina la circulació de la pilota, la capacitat de fer gols, l'esperit d'equip combinat amb les bones i generoses individualitats, les porteries ben cobertes per un porter que col·lecciona trofeus Zamora, les bones maneres en el camp, la vibrant connexió entre línies, el migcampisme ofensiu, l'espectacle, la regularitat, els títols col·lectius i individuals, LA PEDRERA (de Messi, de Iniesta, de Xavi, Valdes, de Puyol, de Piqué, Jordi Alba, de Busquets...), la pedrera, la pedrera, la pedrera, la pedrera, la pedrera i, per que no dir-ho, el penyisme de base encarnat en els valors cooperatius del bogardisme. Aleshores les esmentades coreografies són part d'aquest espectacle admirat arreu del món i reconegut per instàncies esportives, periodistiques, sindicals, astronàutiques i revolucionàries.

El mirall invertit torna a funcionar en el "camerino" del transformista balear, rei de les ones, gentleman del bogardisme insular, Pedro Ramis.

Tema Granero: Ja ho hem dit abans, abans de parlar d'adulacions en casa dels altres, observa i reflexiona portes endins de la casa blanca. Com a part de l'espectacle incontestable del Barça d'Iniesta i de la resta de la PEDRERA, el cas Granero és una mostra més de la mala manera d'entendre l'esport, el mercat i les carreres esportives per part d'un club que impulsa l'anti-model del talonari.

El millor homenatge al noble Granero (de cognom camperol i a bona honra) és que Pedro Ramis faci els deures a la llibreta abans de que comenci el curs escolar 2012-2013 i escrigui "PEDRERA" 10.000 vegades, així: pedrera, pedrera, pedrera, pedrera, pedrera, pedrera, pedrera, pedrera......
pedrera, pedrera, pedrera, pedrera, pedrera, pedrera...

marga bosch i el seu verb ha dit...

Hola a tota la gent, hola!

Acabo vacances i estic fresca de la pluja d'ahir i suadeta encara de l'atracón de platja que m'he donat a Eivissa i de ballaruca amb guiris i indigenes

barça amunt elis elis!

Llegeixo tot el que escriu en Pedro Ramis que està fet un atleta i un home cult però erra molt amb tot el que diu aquests dies sobre el Madrid /// Com pot Pedro Ramis dir coses bones del Real Madrid? No s'enten gens ni mica

però es bon home i llest i diu coses boniques de Iniesta i jo el Granero no el conex però sembla que han estat injustos per no ser un jugador portugués i empolainat com el cristiano i que mira que remira que n'és de maleducat aquest Cristiano que jo a vegades penso que per dins és com un androide de Star Wars amb fils, circuits impresos i ferralla dissimulada amb perfum pudent de macho i aquell pentinat tant lleig, i la boca? quina boca més lletja que té. I aquella piga, ecs! I els gestos que fa demanant calma, ecs!

Iniesta maco, ets l'orgull de tota la gent blaugrana i li agrades fins i tot a Ramis.

Pedro Ramis no pensis malament però a mi em caus molt bé de debó en serio.

Marga

Cervan'tes el Car dels Deus ha dit...

Gadji Beri Bimba! Ball Pilota Bimba!

m'apunto el crit i el cridaré, valtros també? o depen dels punts que no entren en els estatuts?

Lo Pipita ha dit...

Lo Pipita no està per compliments lo de Iniesta és un toque més de la dictadura del barça contra els que no som de l barça i estimem el futbol català

visca el lleida
visca l'espanyol i visca el madrid per fotre el barça

Tio Ramis ets un megacrack!!!!!!!!!!!!!!

Lo Pipita us vigila i no vol de dormiu tranquils ni en pau.


STRINGER Surf art blog | Pedro Ramis ha dit...

Efectivament, el tema de la pedrera és quelcom a envejar-vos. No la qualitat, que la del Madrid és sobrada i contrastada (jugadors a primera a les millors lligues del món), sinó la gestió i l'aprofitament que en feu.

En aquest sentit, el model blaugrana és, valgui ser redundant, modèlic.

Però (sempre hi ha un però), això no significa que sigui així per sempre.

Al passat, el RMA fou un gran gestor de la pedrera, recordem la Quinta del Buitre, per exemple. El Barça, en canvi, es movia a cop de fitxatge mediàtic, molt sovint fitxant jugadors estrangers que els hi havien produït dolores derrotes i/o colònies d'immigrants, per exemple el clan holandès de Cruyff.

Ara les tornes han canviat i la tendència s'ha invertit. Dos motius clars: PRIMER, la cada cop més complexa mescla d'interessos publicitaris, esportius, socials i econòmics del fútbol del segle XXI i SEGON, per fer cas a la pedrera és necessària una situació institucional plàcida, és a dir, una situació esportiva triomfant.

Si això canvia (està canviant) i el FCB comença a perdre títols, la pedrera serà el primer sacrifici que es farà. És una llàstima, però és inevitable. Ja ho veureu.

M'he enrollat. Però li ho dedico al meu estimat Granero ;-)

penyabogarde ha dit...

Amic Ramis,

comences bé però acabes caient en el teu propi parany. Anticipes una crisi del Barça amb un excés de llaminadura. Si el model del Barça t'agrada (fins ara), t'hauries de limitar a que també fos el model del Real Madrid. No cal promoure les crisis dels altres. No n'hi ha de crisi. El Barça viu una dolça transició encaminada al mateix punt que l'ha vist triomfar.

Vilanova era l'artífex del Barça de Guardiola. El vestidor sap perfectament l'ascendència de Tito cap als jugadors, un per un. Guardiola era el "public relations". Tito era i és la rebotiga, la fabrica, la factoria, el forn, el laboratori, l'acadèmia.

No precipitem les coses, amable Ramis. La cornisa blaugrana està més estabilitzada que la serralada puja/i/baixa del Real Madrid. Corredors de fons, sense urgències històriques... l'estabilitat blaugrana consisteix en combinar cicles intensos de títols amb cicles de titulació normal i generosa. El terme mig és aquest: Tito coronant la cornisa.

Granero ha encertat futbolisticament, podrà jugar contra el West Ham! El Granero jugarà amb l'entranyable Queens Park Rangers de Londres/Shepherds Bush. Un equip de la Premier. Football, ja m'entens.

Un avís a navegants: El Queens Park Rangers d'ara no és el tendre equip de barriada de classe mitja dels anys setanta...

Qui mana al QPR? Els amics londinencs de Florentino Pérez Enterprises...
Ni més ni menys que els temibles Bernie Eccleston (magnat de la F1) i el xicot Aggar (el gendre de José María Aznar).

El Granero ha estat moneda de canvi entre usuaris del iot de Florentónguez.

Pobre nano!

David Lara ha dit...

Buenas,

Parece ser que el barcelonismo se ha metido en caida libre y se aferra a trofeos individuales como el de Iniesta que no deja de ser por la selección para poden tapar lo que es un fracaso a lo grande.

El Real Madrid comienza el curso con trofeo. Sin palabras.

El Barcelona no gana ni el trofeo Gamper. Sin palabras.


Es lógico que se desahoguen con Iniesta pero el jugador se lo ha ganado por su papel en la copa de Europa de selecciones. No confundamos los obispos con los parrocos.


Silencio, chitón. Sin comentarios.

penyabogarde ha dit...

Lara larita lara,
No tindras pas un gos que es diu Tobias?
O ets siamès del Fernando Atienza?
Cinc punts. Sense comentaris!

Kali Bimba Kenyo ha dit...

Bimba dada: Pilota dadaista, queda clar ?

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Gadji beri bimba!
Ball pilota bimba!

Milú ha dit...

Who is Yamashta?

Cat Power ha dit...

Molt temps sense passar per aquí i ara veig que està brutal: sexe, amor, dadaisme, futbol, matemàtiques, por, terror, ciència ficció, Barça!
Jo soc maquissima i canto amb finura canela fina i m'agrado, mireu-me al youtube si voleu. A que vé tot? A que soc feta per embogardar-me com una bogardona, yupi!

David Lara ha dit...

Hola a quienes se dejen decir hola.

El resultador de Atlético de Madrid contra el Chelsea (4-1) en la supercopa europea demuestra el bajísimo nivel del Barcelona que cae en picado en la fase final del guardiolismo y en este fracaso llamado Vilanova, el Barcelona se estrelló contra un Chelsea que no puede con el mediocre otro equipo de la ciudad de Madrid. Yo me rio dos veces por el otro equipo de la ciudad de Madrid y por el decadente y renqueante Barcelona.

¡Hala Madrid!

penyabogarde ha dit...




Cat Power:

aquí ens tens, estem als teus peus, hem vist un parell de youtubes teus i possiblement haurem de penjar les teves cançons al nostre blog.

David Lara:

"lo dicho", Gadji beri bimba!
Ball pilota bimba!

Joan Estruch ha dit...

M'apunto a cridar per tot el món això del

Gadji beri bimba!
Ball pilota bimba!

a cop de timbal.


PISTONUDA IDEA MACOS I MAQUES

Ernesto Olañeta ha dit...

Ya veo que todo sigue igual de bueno en este blog, un saludo exacto y hermoso:
______/ .- ,'______`. -.______ Pase ______ ` /`______' '/______ A dejar ______`-/___'a___a`___-'______ Mi saludito ______|____,'(_)`.____|______
Espero ...

Agradezco el buen uso de mi imagen afropoferradense

Ernesto O.

Edgar ha dit...

Gadji Beri Bimba, d'acord!

Edgar

Fray Berengario ha dit...

Feliz domingo, día del Señor tengais.

Felicidades por poseer una imaginación desbordante, desatada e infinita.
Mandaré a los artesanos del convento a que coloquen en el frontispicio del altar mayor de la capilla del monasterio de Silos esa enigmática frase que promete ser la solución a todos los males del universo y especialmente a todos los males provenientes del imperio del mal presidido por Flor Sin Tino Pérez. Esa frase que me seduce más y más cuando la percibo salida de voces angostas de cantantes con cachirulo nazareno y manos de pollo en papel guaché. La hermosa y desternillante frase de:
Gadji Beri Bimba

Presidència ha dit...

Bona idea Fray!
Ho hauriem de generalitzar!

Anònim ha dit...

how's things penyabogarde.blogspot.com owner found your site via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found website which offer to dramatically increase traffic to your blog http://mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer best services to increase website traffic at this website http://mass-backlinks.com

huongdung ha dit...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như mua máy đưa võng ở tphcm địa chỉ ở đâu uy tín.