PENYA BOGARDE. LA PENYA DEL BARCELONISME PROLETARI

Tribuna Dirk
Bogarde. L'organ oficial de la Penya Bogarde de Premià de Mar. LA PENYA QUE MAI FALLA.
Òrgan d'expressió oficial de la Penya Bogarde, fundat l'any 2007 del segle XXI a la vila de Premià de Mar / El Maresme / Països Catalans / Univers / Tot.


diumenge, 11 de maig del 2008

Fem un recés: Parlem de Football -i no de "futbol" ni de "furbo"-




La "2". Tarda de football. Una sessió única (irrepetible?) de football. Cal agraïr a la "2" que ofereixin football per la televisió. El football és un esport que es juga amb peus i pilota, les regles permeten que la resta de membres del cos puguin tocar l'esfèrica amb l'excepció de les extremitats superiors (una bona manera de marcar distàncies amb una solemne tonteria anomenada basketball -germà bord del digne handball o handbol-).
La Gran Bretanya és la terra del football i, per pura rebequeria, aquest esport s'intenta practicar en uns altres indrets com ara l'estat espanyol amb la variant coneguda com
futbol. Però avui parlarem de football i de sentiment footballista.
Selhurst Park és el nom de l'estadi del Crystal Palace FC. Selhurst Park és, també, el nom d'una secció del programa esportiu de Ràdio Premià que respon a la denominació de Planetarium. Miquel Agut és el conductor del projecte Planetarium i ha confiat en el president de la Penya Bogarde per oferir l'espai Selhurst Park a l'audiència maresmenca. Es tracta, doncs, d'una referència exclusiva dedicada al football.
Passem a l'acció. La tele ha ofert el partit de la lligueta de promoció a la Premier League entre el Palace i el Bristol City. Resultat: 1-2. La tornada decidirà i l'ambient continuarà, passi el que passi. La palacemania és un sentiment. Veure per la tele el Palace m'ha produït una doble sensació: entusiasme i melanconia. Entusiasme per presenciar un fet únic i melanconia davant la dificultat de tornar a veure per la tele un partit del Palace a Selhurst Park. Quin ambient!
S.Park està ubicat al molt proletari barri de Croydon (sud de Londres). L'estadi va ser dissenyat per el mític Archibald Leitch, l'home que va parir Ibrox Park, Anfield, Highbury, Stanford Bridge, Godison Park, St. James Park, Old Trafford i un llarg etzètera de
grounds britànics. Un dia parlarem de tot això per la ràdio.
El resultat del partit no ha estat positiu per els Eagles (els del Palace som els Eagles!). La meravella del cas ha estat poder gaudir d'aquesta ocasió inèdita de football de dissabte. Una meravellosa tarda, del tot lluminosa, a Londres. Unes grades atapeïdes de seguidors. Els colors vermells i blaus que recorden els, avui tristos, blaus i granes de Barcelona. L'essència del football. Quan penso en el patètic "me gusta el fútbol, los domingos por la tarde..." em pujen els colors!

Vull fer esment al locutor i al comentarista de "la 2". L'equip de "la 2" és una rara excepció en el món del periodisme i de la locució esportives. Una il·lustrada i entusiasta intervenció de professionals que en saben. Ho sento així: quan escolto els locutors i comentaristes espanyols i catalans, sento vergonya! L'excepció, possiblement, són els especialistes footballistes de "la 2" i, tot sigui dit, gent de base totalment digna com el premianenc Miquel Agut.
Tornant al Crystal Palace FC, acabaré amb unes pinzellades personals. Tinc la samarreta de la temporada 2006-2007 esponsoritzada per Churchill Insurances. És una peça de culte que porto sota el maillot ciclista quan surto a fer milles (milles!). Terry Venables va entrenar l'equip, abans de deixar el football i passar al futbol barceloní. Venables, a més, cantava cançons com un Tom Jones més (ho va fer a TV3 en temps de glòria british, quan el Barça presumia de Gary Lineker!). El Palace és una creació de la classe obrera anglesa (com l'Arsenal o l'United, gent de factoria i ferrocarril). Quan vaig a Londres respiro Palace. Quan aneu a Londres -via Gatwick- preneu el tren direcció Victoria Station i passareu per Selhurst Park, allí comprovareu l'aroma inconfusible de les masses vermelles i blaves fent cap a l'estadi.
I acabo: preneu nota bogarders, el Barça necessita footballistes. El problema actual té una solució senzilla: fitxar footballistes! Si practiquem el football, ningú ens podrà aturar. No fitxem craks de futbol! Fitxem footballistes! Enric Almar, secretari actual de la Penya Bogarde i aspirant a manager general del Football Club Barcelona, té un repte: fitxar Watson, Sinclair i Morrison. La troika letal del Palace. Bon preu i convicció assegurades.
Més que mai: Necessitem football. Agermanen-nos amb el Crystal Palace FC de Croydon-London i recuperem el sentiment que els periodistes, els tribuneros, els homes de negoci i els impostors ens han manllevat.

Atentament,

Àngel Pagès "the Farmer".
President de la Penya Bogarde
i candidat a la presidència del Football Club Barcelona

fotografies:
a) a dalt / els del Palace promocionen cotxes Skoda, res de fer el cretí amb Hummer, Porsche Cayenne i tancs delirants al servei de ments insaciables i butxaques plenes (Eto'o, Ronaldinho o Deco). Skoda! el cotxe del poble!
b) a sota / panoràmica de Selhurst Park. A la dreta la mítica grada Leitch (Leitch Stand) construïda a començaments del segle XX.

32 comentaris:

Anònim ha dit...

Excel·lent article germà Àngel.
Després de veure l'ESPECTACLE d'ahir a la tarda per TV2, només em queda comunicar-te el dubte de si dimarts vinet hem de fer el sound system o veure el Bristol City - Crystal Palace (crec que ho fan a les 20.30 h per Teledeporte).
Gran dilema.


Salutacions,
R77

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

negociem un programa en diferit i veiem el partit a casa teva amb unes Guinness que portaré, jo. ok?

penyabogarde ha dit...

MIRIN, MIRIN...HEM AFEGIT COMENTARIS A LA PART INFERIOR DE L'ARTICLE ON ES COMENTEN LES FOTOGRAFIES QUE ENCAPÇALEN EL TEXT...MIRIN, MIRIN.

Anònim ha dit...

We want future players of FC Barcelona. Thank you very much for your symphaty. Greetings from Selhurst Park: yours home!

WATSON
SINCLAIR
MORRISON

London, May 2008

Anònim ha dit...

després de llegir aquest article em pregunto si hem de seguir atontats per el Barça o per aguantar una bobada anomenada Real Madrid o una estupidesa hortera i patxanguera com la lliga espanyola. em passo als palace

Anònim ha dit...

Els del Palace són uns ecopijos. Els autèntics footballistes de soca-arrell som nosaltres, els de Nottingham, els que sempre hem robat als rics per donar als pobres.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Estimat Robin, pensi bé i parlarà millor.
Els del Nottingham Forest són un club mític, d'acord, i excampió d'Europa, d'acord. Avui està quasi en condicions de pujar a la cocacola-league-ship on milita el Palace. Digui el que vulgui, però el Palace és essència obrera, res de pijos, en tot cas, pensi bé el que diu i veurà com el que li passa a vostè és que viu un trauma provincià que l'enfronta amb Londres i qui paga les seves ires és el modest Palace.
En el fons els de Nottingham són uns nacionalistes conservadors que han mitificat Robin Hood i li han manllevat el seu caràcter popular. Tenim molts defectes, però el Palace de pijo res, ni "un pijo"!

Anònim ha dit...

we want Barça!


watson, sinclair & morrison

penyabogarde ha dit...

al secretari de la Penya i aspirant a manager general del football club barcelona, Mister Henry Tosea (Enric Almar):

demà trobaras un bitllet d'avió d'anada i tornada a Londres-Gatwick.
Annex al bitllet hi figuren:
A) Tres talons en blanc del Northern Rock Bank de Southhamton.
B) Una tarja de "ticket restaurant" amb un fons de 1500 lliures esterlines amb la llista dels establiments on l'accepten per consumir apats i consumicions variades.
C) Un ordinador portàtil amb documents i dossiers proporcionats per diversos representants de futbolistes britànics (Mr. Johnny Walker, Mr. & Ms. Justerini & Brooks, Mr. John Ballantine's, Mr. & Ms. Gordons, Mr. John Osborne, Mr. Terry i Mr. Michal Cardhu).
D) Una tarja de visita de Terry Venables.
E) Un telefon mòbil amb tarja plana i infinita connectada amb la seu central de la Penya Bogarde).

Amb aquest material i un bon equipatge, només hauras de prendre l'avió i plantar-te uns dies a la Gran Bretanya, alló podràs fer treball de camp i, a més de lligar el paquet Sinclair/Morrison/Watson, pots fer una prospecció sobre altres alternatives. No descartis a Venables...

INFORMA CADA DIA DES DEL BLOG.

Anònim ha dit...

Henry Tosea: Henry to sea, ah!!!!
enric al mar...Enric Almar, ah!!!!
o sigui,
Joe Money-Box, Josep Guardiola!!!!
Angel Farmer, Àngel Pagès!!!!
ah!!!

Endora ha dit...

Verge Santa de la Cisa i per què no us feu com jo del Ricoh Premià com jo? sóm cinquens i pirates!

Endora ha dit...

He sortit ha esmorçar i fent un volteig per l'Habitat de pça Cat. he vist a en Neskeens, moreníssim com sempre, i senyora (accent holandés, tulipa a la boca. No semblava afectat, tot plegat estava enlluernat en una hamaca estiuenca de roba amb pintura naïf que si jo tinguera el seus quartus hagués comprat.
Que lo sepais, que diria mi pariente.

Anònim ha dit...

MonoxideI'm Mr Carbon Monoxide otherwise Mr Gas. I'm Crystal Palace Player.
I would like to know if its so expansive to live in Premià. We know that , actually, Premià is the centre of the world because one of Premià townsmen (Mr Henry ToSea) can be the next president of Barcelona football club.
Probably the next year i will play in Mr Joe Money-Box team.
Please send me some information about the traditional holiday's (like corsair)
Vixca Barca and Vixca Cataloninia

Anònim ha dit...

"good evening friends" aquest matí he arribat a Londres , m'he instal.lat a l'hotel BIG PALACE en el selecte barri de Croydon i, sense temps a perdre, per demà he concertat cita amb el "chairman" (president) del Crystal Palace Football Club, Mr.Simon Jordan.no cal dir que el nostre interés principal és el fitxatge dels Watson,Sinclair i Morrison , però a la cartera porto dos noms més ,que ara no desvetllaré (evitem l'espionatge).Per cert Mr.Farmer (futur "chairman" del Football Club Barcelona)de moment et recomano que evitis polititzar els teus comentaris sobre el Nottingham (que si provincians i nacionalistes conservadors) ja que "posiblement" em calgui mantenir contactes amb ells i avui a l'aeroport m'he topat amb 4 paios amb samarretes del Notthingham i amb cara de pocs amics i que preguntaven pel vol que arribava de Barcelona . Ja saps que per Internet tot se sap, cal que de moment, siguem prudents. Demà rebreu més noticies meves .... Penya Bogarde forever ....

Anònim ha dit...

de que hablais CRYSTAL que, que no ha acabado la liga, faltan los festejos...............

El Real Madrid mantiene la fiesta por la consecución de la Liga, con la entrega del trofeo incluida, a partir de las 22.00 horas del próximo domingo, aunque persista la huelga de los jugadores del Levante, en cuyo caso gestiona disputar previamente un encuentro amistoso...............

Anònim ha dit...

mr.monoxide,you're making a mistake, Mr.Angel Farmer can be the next chairman of Barcelona Football Club and Mr.Henry Tosea the next manager ... please,leaves your telephon number in the secretary's office of the Bogarde's Penya and I will become in touch with you, until soon ....

Anònim ha dit...

Hellow Mr.Henry... scuse me for the mistake.
My tf is 11888.

Mr.Hugo:: you "live in the past" ...like Jethro Tull.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Amic Tosea:
que constim que Croydon no és un barri selecte, com vos ens diu, en termes de selectivitat classista. Croydon és una barriada proletària molt marginada i amatent davant la revolta del segle XXI.

notícies PALACE:

la fase de promoció del CRYSTAL PALACE FC a la Premier ha acabat amb balanç negatiu i moltes esperances de cara a la propera temporada:

a Londres, PALACE 1 BRISTOL CITY 2
a Bristol, BRISTOL CITY 2 PALACE 1

Però vam veure per la tele els dos partits i...WATSON va marcar el gol de l'honor del Palace de manera brillat: cop de cap des de fora l'àrea i a barraca!
Això no passa a "la liga" ni a la Premier...això és marca de la casa Palace!

Anònim ha dit...

Me n'alegro que hagi guanyat el Bristol. Una bonica ciutat. D'aquí va sortir en Bristobal Colon, no?

Anònim ha dit...

Berdó, bolia bir Bristobal Bolon!

penyabogarde ha dit...

bolt bagut sr.banònim ...

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

watson SÍ eto'o NO

Anònim ha dit...

Avui hem convocat una roda de premsa informativa de la planificació de la propera temporada.
Espero la presencia dels màxims representants de les penyes.
Aprofitarem per fer un repàs de l'estat de les instal·lacions.
Us espero a les 8 al:
-Carrer del Segle, núm.5, darrere del'Ajuntament, Premià de Mar.

Anònim ha dit...

estimats bogardians, les negociacions amb Mr.Simon Jordan ("chairman" del Crystal Palace) ja donen els primers fruits, us puc comunicar oficialment que els fitxatges dels jugadors Watson i Morrison estan ja tancats (desde petits ells somiaven poder jugar algun dia amb el nostre Barça) El cas de Sinclair l'estic treballant encara ja que el jugador aspira a jugar a la Premier i vol aconseguir l'ascens amb el seu equip de tota la vida(seguiré insistint ). Avui marxo a Kilmarnock (escòcia) ja que demà veuré en directe el partit de la Premier Escocesa , Kilmarnock-Falkirk (recomanat per Mr.Cardhu) i que es juga a les 3 de la tarda al magnífic estadi de Rugby Park, no diré el nom del jugador però tinc informes d'un migcampista que pot ésser el subtitut del gran Deco.

rebreu notícies meves ....

Anònim ha dit...

ah!!! m'oblidava, tinc propostes per l'Eto'o (Coventry i Leeds Utd.) a veure si l'actual Junta del Barça s'entera de com es fan les coses i espavila ja !!!

Anònim ha dit...

s'albira un futur de jòia amb el senyor Guardiola.
M'agrada moltíssim Laporta.
Sou uns capullos, odieu Laporta per el seu catalanisme i ara abrasseu el futbol del regne unit per seguir despedint bilis que us cau de la nàpia. Gent marcada per xunguisme que no digereix la festa major del poble ni el jovent ni el catalanisme i que ui ui quan arriba el moment tot són banderes del barça i així que pensi en premià Santa Rita, oi? què facil! mentres els joves facin el combat vosaltres que si el barça, que si anglaterra que si visctor valdés o no sé què, ui clar mentres els de sempre donem el cayo vosaltres amagueu i amagueu i que penqui l'altre. Premià? us importa una puta merda, Premià! esteu total fets una capa caiguda i llavors què? que futbol que si iu oo que bé tots cridant a l'amistat que la gent sapiga que hi sou que es noti, només faltaria i tant! festa major, carnestoltes, reïs? no no això no queda bé! no us embutessiu pas amb les festes populars com amb l0urbanisme, oh no! no que no, que vosaltres sempre disimulant in fent que sou els grans amos de la vida local, i tant! i ara què? res de res, futbol i que penqui el jovent, merda home. Bah! acabats i penjaculpes. i després la culpa és nostre oi? la CUP us acollona? feu veure que no us interessa oi? vinga vinga que el plumero canta llarg.

Anònim ha dit...

quin senyor més pesat, aquest darrer és realment pesat.

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord, ara mateix corro a posar l'estellada al balcó i demanar reobrir el trasvassament de Sant Mateu Premià de dalt.

Anònim ha dit...

amics i simpatitzants aixó va endavant, dissabte vaig asistir a un espectacular partit entre el Kilmarnock i el Falkirk amb victòria final dels "Kilmars" per 2-1. Gespa esplèndida (he parlat amb l'encarregat del camp i la propera temporada molt posiblement el tindrem entre nosaltres, el seu nom és Mr.Big Green). Preneu nota d'aquests 2 noms : Daniele Invincibile i Scott McDonald (migcampista i banda esquerra). les negociacions van endavant,espero poder donar-vos bones noticies aviat. Per cert,president, se m'acaba el saldo de la targeta, necessito que la tornis a omplir ..... fins aviat

Anònim ha dit...

Tosea: barra lliure de tarjeta amb vodafone, orange, movistar i telefònica

Anònim ha dit...

Farem les oportunes rodes de premsa.
Tens el suport dels representants de penyes i de la cambrera (ja saps a qui ens referim...)